Στο ελληνικό σύστημα και στις εγγενείς αδυναμίες του αποδίδουν οι 7 στους 10 Έλληνες τη μεγάλη οικονομική κρίση της τελευταίας πενταετίας, ενώ μόλις το 10% το χρεώνει στους ξένους, όπως προκύπτει από την πανελλαδική μελέτη του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης διαΝεοσις, η οποία έγινε σε συνεργασία με τον καθηγητή Συγκριτικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου Γεράσιμο Μοσχονά και υλοποιήθηκε από την εταιρεία ερευνών GΡΟ σε δύο φάσεις, τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο του 2015.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που δημοσιεύονται στα Νέα, το 97,8% των Ελλήνων υποδεικνύει ως καθοριστικούς παράγοντες της κρίσης την ανεπάρκεια και τη διαφθορά των ελληνικών κυβερνήσεων.
Ωστόσο, έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ότι το 84,1% την πρακτική που ακολούθησαν οι πολίτες τις τελευταίες δεκαετίες να δανείζονται για να καταναλώνουν αντί να παράγουν.
Μάλιστα αν και οι 6 στους 10 πολίτες αποτιμούν θετικά την 35ετή παρουσία της Ελλάδας στην Ενωμένη Ευρώπη, σε επιμέρους ζητήματα όπως οικονομική ανάπτυξη και ευημερία το 46,2% πιστεύει πως η Ελλάδα βγήκε ζημιωμένη από τη συμμετοχή της στην ΕΕ ενώ σε θέματα οργάνωσης του κράτους και Δημόσιας Διοίκησης μόλις 3 στους 10 θεωρούν ότι είναι τελικά κερδισμένη.
Πηγή: reporter.gr