Σενάρια για πολιτικές πρωτοβουλίες που φτάνουν μέχρι τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα πυροδοτεί η κόντρα των δύο κυβερνητικών εταίρων Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου με αφορμή το θέμα με την παραίτηση Μουζάλα. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ η υπόθεση Μουζάλα μπορεί να γίνει η αφορμή για την αποχώρηση του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση και την δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα στον οποίο θα βρεθούν μαζί Π. Καμμένος και Ιβάν Σαββίδης.
Όπως αναφέρεται στο κεντρικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «όλα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες συνιστούν τη «μαγιά» για το προσωπικό πολιτικό plan B του Π. Καμμένου -που υπο προυθοπέσεις, θα μπορούσε να δρομολογήσει νωρίτερα από το αναμενόμενο το «διαζύγιο» με την πλευρά Τσίπρα. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα πολιτικό και γεωστρατηγικό πάζλ, από αυτά στα οποία έχει μόνιμη έφεση ο Έλληνας επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται οι ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας που έχει με τον ρωσικό παράγοντα και οι σχέσεις …αίματος που έχει δημιουργήσει με τον σημαντικότερο εν Ελλάδι εκπρόσωπό του, τον Ιβάν Σαββίδη». Η εφημερίδα αναφέρει πως «ξεκάθαρη στόχευση του Πόντιου επιχειρηματία είναι η σύσταση της Λίγκας του Βορρά με τον υπουργό Άμυνας να ενθαρρύνει και να ενισχύει ποικιλοτρόπως την προοπτική αυτή ενώ εσχάτως δείχνει περίτρανα την επιδίωξή του να ταυτιστεί με το όλο εγχείρημα».
Κατά την εφημερίδα «αν τελικώς το Μαξίμου δεν κάνει πίσω, τότε ο Π. Καμμένος είναι αποφασισμένος να δρομολογήσει την ηρωική του έξοδο από την κυβέρνηση βάζοντας τίτλους τέλους στην κοινή πορεία του με τον Αλέξη Τσίπρα». Η προοπτική αυτή ενισχύεται, όπως εκτιμά η εφημερίδα «με φόντο και τις δεδομένες διεργασίες για διεύρυνση του κυβερνητικού σχήματος, αλλά και τις διαδοχικές δημόσιες τοποθετήσεις του υπουργού Ν. Παππά για είσοδο νέων παραγόντων στην εξίσωση της της διακυβέρνησης της χώρας». Κατά την εφημερίδα « ο νέος δεξιός πυρήνας που οραματίζονται οι Καμμένος και Σαββίδης, με την συμμετοχή όλων όσοι είναι ή αισθάνονται πολιτικά άστεγοι στο υπάρχον τοπίο της ελληνικής Κεντροδεξιάς, υπολογίζεται με βάση τις αναλύσεις των επιτελών τους, πως θα μπορούσε να «χτυπήσει» ποσοστό της τάξης του 10%-15%, καλύπτοντας το ακροατήριο που αποτελείται από στρατιωτικούς και μέλη των σωμάτων ασφαλείας, λαικούς δεξιούς, παλαιομηρολογίτες,(στους κύκλους των οποίων ο Π. Καμμένος έχει υψηλή δημοφιλία), υπέρμαχους των εθνικών θεμάτων και πιστούς στις αρχές της Ορθοδοξίας. Γιαυτό στις συζητήσεις περί δεξιού σχηματισμού περιλαμβάνεται μόνιμα και ο πρών αρχηγός ΓΕΕΘΑ Φραγκούλης Φράγκος».
Όπως αναφέρει η εφημερίδα που επικαλείται «απόλυτα διασταυρωμένες διαρροές», «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όχι μόνο ενήμερος για τις συγκεκριμένες ζυμώσεις , αλλά και τις βλέπει με θετικό μάτι, εν είδει αντίβαρου στο σχέδιο Τσίπρα για κεντροαριστερή συμμαχία στο πλαίσιο αλλαγής του εκλογικού νόμου». «Με κάποιον πρέπει να κυβερνήσεις αν βγείς πρώτο κόμμα», είναι το μότο που επικρατεί στις τάξεις των συνεργατών του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις κατ ιδίας συναντήσεις, επισημαίνει η εφημερίδα.
liberal.gr