Μεγαλεπήβολα σχέδια για επενδύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ με αραβικά κεφάλαια, παρουσίασε ο Πάνος Καμμένος εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο συζητήσεων για το «χακί real estate» και πώς αυτό θα μπορούσε να υλοποιηθεί όταν μένουν στα χαρτιά άλλες πιο σίγουρες επενδύσεις.
Μιλώντας στο Ρ/Σ Real ο υπουργός Αμυνας αναφέρθηκε στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αναφέροντας ότι υπήρξε πρόταση από το Αμπου Ντάμι και το Ισραήλ για δύο μεγάλα σχέδια. Όπως είπε ο κ. Καμμένος η μία πρόταση για επενδύσεις στις Φλέβες «είναι από την πλευρά του Άμπου Ντάμπι για ενοίκιο με 100 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα πηγαίνουν στον προϋπολογισμό του Πολεμικού Ναυτικού και τη δημιουργία ενός resort 22 χιλιάδων κρεβατιών, μια επένδυση 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ».
Το νησί Φλέβες που είναι 1.400 στρέμματα βρίσκεται απέναντι από τη Βουλιαγμένη που συνήθως ασκούνται οι επίλεκτες ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ενός… φαραωνικού τουριστικού project ήπιας οικιστικής ανάπτυξης.
Η δεύτερη πρόταση προήλθε από την πλευρά του Ισραήλ, για τη δημιουργία ενός Silicon Island, δηλαδή πρότυπου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο, προκειμένου να μπορέσει να αξιοποιηθεί αυτή η περιουσία». Οπως είπε ζητήθηκε το νησί Φλέβες αλλά κρίθηκε ακατάλληλο για τη δημιουργία ουρανοξυστών και το υπουργείο πρότεινε την περιοχή Τούρλος στην Αίγινα στην οποία θα μπορούσαν να δημιουργηθούν ουρανοξύστες και χιλιάδες θέσεις εργασίας στον τομέα της τεχνολογίας, της έρευνας, της καινοτομίας. H pεριοχή Τούρλος βρίσκεται στο 1 Χλμ. Δυτικά του οικισμού Βάγια και καταλήγει στο ομώνυμο ακρωτήρι με τον ΒΔ φάρο του νησιού. Ο δρόμος από τα Βάγια καταλήγει στην πύλη της βάσης του Ναυτικού και από και εκεί και μετά η περιοχή δεν είναι προσβάσιμη στο κοινό.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρίσκεται, επίσης, σε συνεννόηση με τους ξενοδόχους της Κρήτης για τη δημιουργία ενός μεγάλου γκολφ σε παλιό αεροδρόμιο των Χανίων. Ενδιαφέρον υπάρχει και για την Πρέβεζα, αλλά και για ολόκληρη την ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία δεν πωλείται. Η ιδιοκτησία παραμένει στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατέστησε σαφές» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αμυνας.
Βεβαίως όλα αυτά είναι σχέδια επί χάρτου καθώς υπάρχουν άλλα επνδυτικά porject που δεν μπορούν εδώ και χρόνια να ξεκολλήσουν από τη γραφειοκρατία ή έχουν… μείνει από επενδυτές.
Ημερησία