Πολιτική προσωπικότητα, που τον χαρακτήριζε η σοβαρότητα και η σύνεση, ο Γεράσιμος Αρσένης.Διεθνούς αναγνώρισης & κύρους.
Είχε την τόλμη να χαράζει μεταρρυθμιστικές πολιτικές και να αντιμετωπίζει τις σφοδρές συντηρητικές αντιδράσεις, εκείνων που εβολεύοντο στην «ακινησία».
Σήμερα που «έφυγε», ενδεικτικά, ας ανατρέξουμε στον Αρσένη
- Ως υπουργό Εθνικής Οικονομίας, όταν θέσπισε όργανα κοινωνικού ελέγχου στις δημόσιες επιχειρήσεις κοινής οφελειας (Δ.Ε.Κ.Ο). Τι συνδικαλιστικές αντιδράσεις εκδηλώθηκαν, για το άρθρο 4, που προέβλεπε πλειοψηφίες στην λήψη αποφάσεων, κατά την προκήρυξη απεργιών …
- Ως υπουργό Παιδείας, όταν επεχείρησε μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση. Τι απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν, από εκείνους που αντιδρούσαν, γιατί δεν «έκατσε καλά…»
- Ως υπουργό Εθνικής Άμυνας, όταν χάραξε την πολιτική του «δόγματος ενιαίου αμυντικού χώρου Θράκη – Αιγαίο – Κύπρος» και πολλές άλλες επιλογές, στο πλαίσιο των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ 1982 –’89 και ’94 – 2000.
Ο Γεράσιμος Αρσένης τιμήθηκε με τη ψήφο 50 βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ, όταν εκλέγαμε (σύμφωνα με το Σύνταγμα) τον αντικαταστάτη του Ανδρέα Παπανδρέου στην πρωθυπουργία της χώρας μας.
Και τον αποκλεισμό του από την δεύτερη ψηφοφορία, για τρεις (3) ψήφους, τον αντιμετώπισε με λεπτό χιούμορ, λέγοντας το : «Γιώργο χάσαμε !». Εγώ σημειώνω την εκτίμηση, πως αν δεν ήταν υποψήφιος ο αείμνηστος Γιάννης Χαραλαμπόπουλος (ο οποίος πήρε μόνο 11 ψήφους) ο Γεράσιμος Αρσένης θα προκρίνετο στην δεύτερη ψηφοφορία και ποιός ξέρει ποιός θα είχε εκλεγεί πρωθυπουργός …