Λιγότερο από εφτά ημέρες, απέμειναν, ώστε να ξεκαθαρίσει η περίπτωση του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η διοργανώτρια αρχή, (ένωση επαγγελματικού ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ εθνικής Κατηγορίας) απέστειλε σε όλες τις ομάδες την προκήρυξη των πρωταθλημάτων, προκειμένου να την αποδεχτούν με την δήλωση συμμετοχής που θα πρέπει να υποβάλλουν. Παράλληλα έδωσε το χρονικό περιθώριο, των δέκα ημερών για να προβούν σε αυτή την ενέργεια ή σε εκείνη της δήλωσης παραίτησης από το νέο πρωτάθλημα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτό το πλαίσιο, η Ρόδος περιμένει τις αντιδράσεις του Απόλλωνα, ο οποίος “ψάχνεται” το τελευταίο διάστημα, μέσα από την κίνηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, μεταξύ κάποιων παλιών παραγόντων και ποδοσφαιριστών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες την κίνηση την ενισχύουν “σκοτεινές” δυνάμεις, οι οποίες επιθυμούν τη δήλωση συμμετοχής του Απόλλωνα, όχι όμως και την ουσιαστική συμμετοχή του στο πρωτάθλημα. Ενισχύουν σε πρώτη φάση, την ενέργεια της δήλωσης συμμετοχής, που θα έχει ως αποτέλεσμα, το κλείσιμο της πόρτας της Β’ εθνικής στην ομάδα της Ρόδου και στην συνέχεια το ανέβασμα του “Γολγοθά” για τους “πόντιους”.
Η ουσια
Το “κλειδί” στην όλη υπόθεση είναι το εξής και αυτό το αναφέρουμε, προκειμένου να κατανοήσει και να αξιολογήσει περισσότερο το αναγνωστικό κοινό της “δσπορ”, τις σχετικές αναφορές οι οποίες έχουν άμεση σχέση με την ομάδα της Καλαμαριάς, οι οποίες κορυφώνονται με την δράση της ομάδας των οκτώ παραγόντων.
Οι αδελφοί Σολομωνίδη, έχουν επενδύσει ένα ευκαταφρόνητο ποσό στην εταιρία. Δεν είχαν καμία πρόθεση να σταματήσουν να επενδύουν, όμως από την στιγμή που τα δεδομένα δεν είναι ευνοϊκά, μέσω του ποσού των 4, περίπου εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα πρέπει να καταβάλλουν, και με δεδομένο ότι ουσιαστικά έμειναν μόνοι τους, καταλήγουν στο συμπέρασμα, για ποιο λόγο να αναλάβουν ένα τόσο σημαντικό φορτίο και “αμαρτίες” των προηγούμενες διοικήσεων.
Η καλύτερη λύση, δίνεται μέσω της διάλυσης της εταιρίας που θα σημαίνει τον υποβιβασμό της ομάδας, στο Περιφερειακό πρωτάθλημα.
Μία δεύτερη λύση, δίνεται, μέσω της αγοράς του Α.Φ.Μ., του Θερμαϊκού Θέρμης. Η ενέργεια αυτή θα κοστίσει στους δύο μεγαλομετόχους, περίπου τις 120.000 ευρώ αλλά και μία κατηγορία, για την ομάδα. Ομως δεν είναι τόσο απλό όσο παρουσιάζεται. Μία υποτιθέμενη αγορά Α.Φ.Μ., δεν είναι απλή ενέργεια.
Ο Απόλλωνας, με βάση τα φορολογικά του στοιχεία, έχει υποχρεώσεις προς τρίτους και περισσότερο από όλα στο Ελληνικό δημόσιο (Εφορία, ΙΚΑ). Η διάλυση δεν θα έχει καμία επίπτωση στους αδελφούς Σολομωνίδη τους οποίους όρισε το Πρωτοδικείο.
Οσες υποχρεώσεις αφορούσαν τρίτους, παραγράφονται, με την διάλυση της εταιρίας. Δεν παραγράφονται όμως τα χρέη προς το δημόσιο, τα οποία θα βαρύνουν αυτούς που τα δημιούργησαν. Τους παράγοντες δηλαδή των παλιών διοικήσεων. Από εκεί και πέρα η “δσπορ”, σταματάει σε αυτό το επίπεδο την αναφορά, αφού περιγράφει την κατάσταση η οποία ταλανίζει τον Απόλλωνα. Ο κάθε αναγνώστης, μπορεί πλέον να κάνει τους συνειρμούς του και να καταλάβει πως εξελίσσεται η κατάσταση. Γιατί παρουσιάζονται οι νέοι επενδυτές και ποια συμφέροντα εξυπηρετούν, ανάμεσα και αυτά τα οποία εξυπηρετούν τις ανάγκες των υπόλοιπων ομάδων της Β’ εθνικής, που επιθυμούν πρωτάθλημα με 17 συμμετέχοντες.
Οπως και να έχει οι πιέσεις από πάσα κατεύθυνση, προς στους αδελφούς μεγαλομετόχους, είναι πολλές.
Εμείς μπήκαμε στη διαδικασία, να επικεντρωθούμε περισσότερο στην ουσία, για να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις, οι οποίες αναπαράγονται μέσα από αναφορές στο διαδίκτυο. Αυτά τα λίγα μέχρι τα νεότερα.
Η Ροδος
Την κατάσταση αυτή την γνωρίζει από πρώτο χέρι η Ρόδος ΠΑΕ, και ειδικότερα ο μεγαλομέτοχος της Αντώνης Μαρτίνης, όταν αναφερόταν στην πρόσφατη συνέντευξη του στην αίθουσα “Ροδίνι” για τα τρία μπλοκ (συμφερόντων).
Βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους εκπροσώπους της ομάδας, που έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα της βιώσιμης λύσης, μέσω του υποβιβασμού, ο οποίος εξυπηρετεί τις ανάγκες της Ρόδου.
Δεν θα ήταν άστοχο, αν αναφέραμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών, είναι σχέσεις συνεργασίας, για το λόγο ότι και οι δύο εξυπηρετούνται από αυτή την εξέλιξη.
Βαρελι χωρις πατο
Μία σημαντική εικόνα η οποία ενισχύει τα όσα αναφέρει η “δσπορ”, προέρχεται από τις δηλώσεις τις οποίες έκανε χθες ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μανωλάς, σε ραδιόφωνο της συμπρωτεύουσας. Χαρακτηρίζει τα οικονομικά της ΠΑΕ, “βαρέλι χωρίς πάτο”, φανερώνοντας την πρόθεσή του να μπει στην ομάδα, αν αυτή δεν χρωστά. Ουσιαστικά κατευθύνει, προς τη Γ’ εθνική και την αγορά του ΑΦΜ Θερμαϊκού θέρμης, με την ανακοίνωση των χρεών που ανέρχονται στα 6 και πλέον εκατομμύρια ευρώ. Συγκεκριμένα:
Ο επιχειρηματίας (ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρίας) Βαγγέλης Μανωλάς μίλησε για την χθεσινή συνάντηση με τους αδελφούς Σολομωνίδη και την κατάσταση του Απόλλωνα Καλαμαριάς: «Εγινε όντως μία συνάντηση με τους αδερφούς Σολομωνίδη για να δούμε λεπτομερέστερα αν η κατάσταση μπορεί να ξεπεραστεί. Δυστυχώς τα χρέη είναι πάνω από 6 εκ. Ευρώ. Ο λογιστής μας είπε ότι είναι πάνω από 6 εκ. Ευρώ και το πράγμα είναι απλό. Σκεφτείτε μία ομάδα Β’ εθνικής, στην προσπάθεια της να παραμείνει στην κατηγορία παρουσιάζει ζημιά 390.000 Ευρώ. Φανταστείτε τι ζημιά θα παρουσιάζει αν πάει να βγει κατηγορία. Όλα τα έσοδα της χρονιάς είναι περίπου 1 εκ. Ευρώ. Πώς να ξεχρεωθούν τα υπόλοιπα. Η ομάδα πρέπει να προσπαθεί να κάνει πρωταθλητισμό και απόσβεση χρέους. Εμείς δεν βρίσκουμε τρόπο να το λύσουμε αυτό. Αν κάποιοι μπορούν να το λύσουν να τους βοηθήσουμε. Δεν έχει σημασία πόσα χρήματα θα βάλουμε. Σημασία έχει τα χρήματα να μην τα ρίξουμε σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Είναι κουτό να το κάνουμε. Αυτή την στιγμή η ομάδα δεν έχει περουσιακά στοιχεία. Δεν έχει ούτε καν ποδοσφαιριστές. Δεν είναι μόνο ότι έχει χρέη, δεν έχει και αντίκρισμα. Το γήπεδο ανήκει στον ερασιτέχνη. Δεν έχει πρόσωπο η ΠΑΕ. Εμείς δηλώσαμε αδυναμία. Αυτό το πλάνο δεν μπορούμε να το βοηθήσουμε. Αν υπάρξει πλάνο Γ’ εθνικής χωρίς χρέη, είμαστε πολύ πιο άνετοι και εμείς. Μπορούμε να βάλουμε σε μία σειρά τα πράγματα. Είμαστε ένα τιμ ανθρώπων που μπορούμε να πάρουμε μετοχές. Δεν θέλω να προχωρήσω ακόμη σε ονόματα. Υπάρχει μία ομάδα εργοληπτών, μηχανικών, κατασκευαστών που θέλουμε να βοηθήσουμε αρκεί να μην χρωστάει η ομάδα χρήματα. Πιστεύουμε ότι αν η είναι καθαρή η ομάδα από χρέη θα επιστρέψει άμεσα στην Β’ εθνική. Είναι αλλιώς το πλαίσιο. Δεν θα έχουμε καμία θηλιά στον λαιμό. Ο κ. Σολομωνίδης συμφώνησε με αυτό».
Από την Ρόδο ΠΑΕ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Προετοιμασια υψηλων στοχων
«Συνεχείς επαφές γίνονται τις τελευταίες ημέρες για την οργάνωση της ΠΑΕ ΡΟΔΟΣ σε όλα τα επίπεδα. Χτες μέλη της διοίκησης συναντήθηκαν ανταλλάσοντας απόψεις, ενώ σήμερα νέα σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για να εξετασθούν οι παράμετροι εν όψει των εξελίξεων στην συμπαθή ομάδα του Απόλλωνα Καλαμαριάς.
Στο μεταγραφικό πεδίο η εντολή που έχει δοθεί από την διοίκηση είναι να πάψει κάθε συζήτηση μέχρι νεοτέρας, αναμένοντας τις εξελίξεις.
Τα νέα γραφεία της ΠΑΕ λειτουργούν ήδη από το Σαββατοκύριακο στο εμπορικό κέντρο Φώκιαλη, στον δεύτερο όροφο.
Εντός των ημερών αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο GREENCAFE, υπόσχεση η οποία είχε δοθεί από πέρυσι και υλοποιείται άμεσα.
“Η ομάδα βρίσκεται στην καλύτερη φάση της προετοιμασίας της και ευελπιστούμε πως όλα θα είναι φέτος πολύ διαφορετικά, από κάθε άλλη χρονιά. Είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας, χτίζοντας μια πανίσχυρη νέα Ρόδο”. Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο Γενικός Αρχηγός της ομάδας Μανώλης Κώτης που από την αρχή παρακολουθεί στενά την προετοιμασία, ευρισκόμενος τώρα στο Καρπενήσι.
Μεγάλη φιλική συνάντηση προγραμματίζει η ομάδα μας για τις επόμενες ημέρες, που θα διεξαχθεί στο δημοτικό στάδιο της Ρόδου. Η ομάδα που θα φιλοξενηθεί και άλλες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα».
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/skotines-dinamis/