Ειδήσεις

«Μνημόνιο συνεργασίας» για το Γκολφ Αφάντου

Μιλώντας την Δευτέρα σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, επιβεβαίωσε δημοσιεύμα της «δημοκρατικής», σύμφωνα με το οποίο το Υπουργείο Πολιτισμού επιδιώκει την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τους επενδυτές για την απεμπλοκή της επένδυσης στο γκόλφ Αφάντου.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ σημείωσε, συγκεκριμένα, πως έχει λυθεί το πρόβλημα με την αρχαιολογία και ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η συνάντηση των επενδυτών για την υπογραφή μνημονίου που να περιλαμβάνει «την προστασία του αρχαιολογικού χώρου».
Σημειώνεται ωστόσο ότι η πλευρά των επενδυτών δεν έχει ακόμη ενημερωθεί για το περιεχόμενο του συγκεκριμένου μνημονίου και ως εκ τούτου δεν έχει τοποθετηθεί θετικά στο ενδεχόμενο υπογραφής του.
Επί του παρόντος, οι επενδυτές αναμένουν συγκεκριμένα την υλοποίηση πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το Υπουργείο Επικρατείας, για την τροποποίηση της απόφασης του Υπουργού Πολιτισμού αφού προηγηθεί έρευνα από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο με «σκανάρισμα» της περιοχής προκειμένου να διαπιστωθεί εαν πράγματι υφίστανται στην προς αξιοποίηση περιοχή αρχαία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • savvas argyros    18.05.2016 11:15

    Έχω αγοράσει ένα ακίνητο στην παλιά πόλη και είμαι πονηρός και θέλω να τελειώσω γρήγορα ,τι κάνω ?απευθείας ανάθεση!

Σχολιασμός άρθρου