Τώρα με δύο ομάδες στη Β’ εθνική μπορούμε να μιλήσουμε καλύτερα για αναβάθμισης του Δωδεκανησιακού ποδοσφαίρου. Τα “ελάφια” έκαναν το όνειρο πράξη και πήραν ότι δεν τα άφησαν σε 34 αγωνιστικές ημέρες. 33 αγωνιστικές αήττητα, την περσινή περίοδο, με ομάδα η οποία κέρδισε την εκτίμηση σε όποιο γήπεδο χρειάστηκε να αγωνιστεί. Περισσότερο από όλα είναι μία ηθική δικαίωση για όλους τους ανθρώπους που πίστεψαν και καρτερούσαν αυτή την επιτυχία, που έστω και έτσι, έστω και με αυτό τον τρόπο αποδίδεται δικαιοσύνη.
Η Ρόδος είναι εδώ. Το φωνάζει και θα το φωνάζει, ακόμα και όταν οι εποχές είναι δύσκολες, ακόμα και όταν η κατάσταση είναι περίπλοκη. Η Ρόδος ποτέ δεν πεθαίνει και ότι και να συμβεί παραμένει η υπαριθμόν ένα αγάπη του Δωδεκανήσιου φιλάθλου.
Τα δεδομένα πλέον μιλούν. Η κακή απόδοση στο παιχνίδι Κυπέλλου, με αντίπαλο την Κόρινθο, και κατ επέκταση ο αποκλεισμός, ήταν μία κακή παρένθεση η οποία έχει ξεχαστεί, από την στιγμή που δεν μπορεί να μετριάσει τη χαρά της ανόδου στη Β’ εθνική Κατηγορία.
Το σήριαλ, το οποίο υποχρέωσε τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Στράντζαλη να δηλώσει μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κόρινθο, «είμαστε μία ομάδα χωρίς ταυτότητα», φαίνεται πως έλαβε τέλος.
Χθες το μεσημέρι, έληξε η προθεσμία που είχε ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, να δηλώσει συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας. Οι λόγοι, έχουν να κάνουν με τα οικονομικά προβλήματα τα οποία αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια. Χρόνο με το χρόνο διογκώθηκαν και οδήγησαν στην χθεσινή απόφαση των ιθυνόντων την ΠΑΕ, να μην δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα.
Η Ρόδος, μέσα από αυτή την εξέλιξη, είναι η ομάδα η οποία ευνοείται.
Παίρνει τη θέση του Απόλλωνα Καλαμαριάς, στη Β’ εθνική και ακολουθεί το πρόγραμμά του.
Τα υπόλοιπα τα οποία μπορούν να αναφερθούν είναι μόνο συγχαρητήρια στους ανθρώπους τοι οποίοι διαχειρίστηκαν την κατάσταση και δεν είναι άλλοι από το Διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ, που πήρε άριστα, μέσα σε τρικυμίες και μεγάλα κύματα, κάποια από αυτά τεχνικά και έφεραν στον προορισμό τους το καράβι. Πολλά λοιπόν συγχαρητήρια, στον Πρόεδρο και μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Αντώνη Μαρτίνη, τους Κώστα Καστελοριζιό, Γιώργο Τσέλιο, Σάκη Σαραφίδη, Χάρη Γρηγορίου, Παναγιώτη Δανά, Χρυσόστομο Ψέλλα, Νίκο Τσαταλιό και σε όποιον άλλο βοήθησε ώστε να επιτευχθεί η αποστολή. Στους επίσημους συνδέσμους της ομάδας, “Κακιά Σκάλα” και “Ναΐτες”, που στήριξαν με κάθε την κάθε ενέργεια και περισσότερο από όλα, στον αγνό τον απλό φίλαθλο κόσμο, κάθε ηλικίας που αγνόησε τα πάντα, για να υποστηρίξει την ομάδα στα παιχνίδια μπαράζ που έδωσε, προκειμένου να πετύχει την άνοδο.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/o-orismos-tis-dikeosis/