“Αυτοκαταστροφική” η Νέα Δημοκρατία!

“Ιδανικοί αυτόχειρες” αποδεικνύονται και πάλι στη Νέα Δημοκρατία, ενόψει των εθνικών εκλογών, όπως κατά καιρούς έχει επισημάνει η “δ” (στου κουφού την πόρτα, όμως, όσο θέλεις βρόντα), με αποτέλεσμα να “εκβιάζεται” η εκλογική πανωλεθρία στο νομό Δωδ/νήσου με τα “καμώματα” και τις συνεχείς γκάφες ορισμένων γνωστών και μη εξαιρετέων!
Αφού συγκεκριμένα “φαγώθηκε”, καθ’ ον τρόπον “φαγώθηκε” ο κ. Αρ. Παυλίδης με το πρόσχημα της “καθάρσεως” (καλείται να πληρώσει τις αμαρτίες όλου του πολιτικού συστήματος, από την άκρα δεξιά μέχρι την άκρα αριστερά), τώρα “τρώγεται”, με συνοπτικές διαδικασίες και ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χαρ. Κόκκινος, γιατί διαπιστώθηκε ότι κινδύνευε και με αυτόν ο κ. Γ. Βαληνάκης!
Στο “μενού του Κρόνου”, του Θεού που έτρωγε τα παιδιά του, ήταν και ο κ. Αν. Καραμάριος αλλά τελικά διεσώθη, όχι επειδή τον “συμπαθεί” ο κ. Γ. Βαληνάκης (που σε ομαλές συνθήκες θα πάθαινε πανωλεθρία), αλλά γιατί δεν κατέστη δυνατή η αντικατάστασή του με άλλον υποψήφιο.
Είναι τόσο επιπόλαιοι και ανεύθυνοι αυτοί που χειρίζονται τα θέματα της ΝΔ (το μόνο που τους ενδιαφέρει τελικά είναι να ανοίξουν ομπρέλα προστασίας πάνω από τον πιο αποτυχημένο βουλευτή που πέρασε από τα Δωδ/νησα από την Απελευθέρωση ως σήμερα), ώστε να μην καταλαβαίνουν ότι ο γ.γ. της Περιφέρειας κ. Χαρ. Κόκκινος, θα ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να συγκρατήσει τους ορκισμένους για εκδίκηση ψηφοφόρους τον κ. Αρ. Παυλίδη, από την στροφή τους προς το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ!
Είναι μάλιστα τόση η οργή τους ώστε να μην ελέγχονται πλέον ούτε από τον κ. Αρ. Παυλίδη, που ματαίως τους συνιστά “αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία” για το καλό του κόμματος. Οι ψηφοφόροι δηλαδή του κ. Αρ. Παυλίδη δεν ελέγχονται πλέον και τον μόνο που θα εμπιστευόταν ήταν ο κ. Χαρ. Κόκκινος.
Στο μεταξύ παραιτήθηκε της υποψηφιότητάς του και ο νομαρχιακός σύμβουλος κ. Νίκος Καραμαρίτης, ενώ αρνητικές απαντήσεις έδωσαν και οι γυναίκες που βολιδοσκοπήθηκαν από την Κάλυμνο, μεταξύ των οποίων και η κ. Σεμίραμις Ψαρομπά.
Εκ των πραγμάτων δηλαδή κατέστη πλέον δύσκολη η συγκρότηση ψηφοδελτίου, αφού τώρα αναζητούνται τρεις και όχι ένας! Σίγουροι υποψήφιοι βουλευτές είναι συγκεκριμένα από προχθές τη νύχτα μόνο οι κ.κ. Γ. Βαληνάκης, Αν. Καραμάριος, Μίκα Ιατρίδη και Βασ. Χρύσης, ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η ΝΔ και στο νομό Κυκλάδων μετά την παραίτησή της κ. Αρίας Μανούσου-Μπνοπούλου, όπως έγραψε χθες η “δ”.
Ενόψει των αδιεξόδων και με δεδομένο ότι “τρέχουν” οι προθεσμίες για το κλείσιμο των ψηφοδελτίων συζητείται τώρα το ενδεχομένο να επιστρατευθούν οι κ.κ. Βασίλης Υψηλάντης, Γιώργος Ζωγραφίδης και Ρένα Μαντικού, οι οποίοι και φέρονται να εκλήθησαν να αποστείλουν στην “Ρηγίλλης” βιογραφικά σημειώματα.
Είναι προφανές ότι ποτέ άλλοτε στην ιστορία της η ΝΔ δεν αντιμετώπισε τόσο σοβαρά προβλήματα για την συγκρότηση ψηφοδελτίου (αρνητική ήταν στο μεταξύ και η απάντηση του δημάρχου Καρπάθου κ. Μιχ. Ιωαννίδη) και τούτο γιατί, οι γνωστοί “ινστρούχτορες” έθεσαν υπεράνω του συμφέροντος του κόμματός τους και του τόπου, το προσωπικό τους συμφέρον.
Είναι γνωστό, όμως, ότι όσοι σπέρνουν ανέμους, στο τέλος θερίζουν θύελλες.
Ο ΧΑΡ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Ο γ.γ. της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Χ. Κόκκινος προέβη χθες στις ακόλουθες δηλώσεις:
Αγαπητοί Πολίτες των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου,
Επί πεντέμιση (5½) συναπτά έτη, από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, είχα την ιδιαίτερη τιμή εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση Καραμανλή, να συνεργαστώ με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας αλλά και το σύνολο των κοινωνικών δυνάμεων των νησιών μας.
Το αποτέλεσμα των κοινών προσπαθειών μας αντανακλάται στον αριθμό και την ποιότητα των έργων που υλοποιήσαμε και παραδώσαμε, βελτιώνοντας το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων των νησιών μας.
Τα τελευταία 5 ½ χρόνια αφιερώσαμε όλες μας τις δυνάμεις για να προωθήσουμε την ανάπτυξη σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας, σε κάθε νησί μας και πράγματι πετύχαμε να πορευθούμε με γοργά βήματα στον κοινό δρόμο της προόδου.
Εχοντας λοιπόν ως πυξίδα το συμφέρον του τόπου και την ανάγκη να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις σε έργα υποδομής είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με αυταπάρνηση τον αγώνα μας.
Είναι γνωστό ότι ουδέποτε είχα εκδηλώσει το ενδιαφέρον μου να μετέχω σε κάποιο από τα ψηφοδέλτια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδων ή Δωδεκανήσου) και για το λόγο αυτό αλλά και προς αποφυγή παρεξηγήσεων και παρερμηνειών θα ήθελα να δηλώσω ότι δεν προτίθεμαι να είμαι υποψήφιος στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.
Παρ’ όλα αυτά αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω όσους, σε κεντρικό αλλά και τοπικό επίπεδο, εκδήλωσαν την υποστήριξή τους σε μία πιθανή υποψηφιότητά μου και να τους διαβεβαιώσω ότι θα συνεχίσω να δραστηριοποιούμαι πολιτικά στο μέλλον όπως άλλωστε έπραξα με συνέπεια επί 5 ½ χρόνια ως επικεφαλής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας θα επιλεχθούν στελέχη τα οποία θα δώσουν νικηφόρα τη μάχη για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, όπως και εγώ από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ως στέλεχος της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης, θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να εργάζομαι για την ευημερία του.
Κλείνοντας, θα ήθελα για ακόμα μία φορά να διαβεβαιώσω όσους περιέβαλαν με θέρμη μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα μου αλλά και το σύνολο των κατοίκων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ότι θα συνεχίσω να είμαι δυναμικά παρών σε όλα τα τοπικά πολιτικά δρώμενα.
Συνεχίζουμε με δύναμη και πίστη τον δίκαιο αγώνα μας,
βέβαιοι ότι θα αναδειχθεί η αλήθεια.
Στο λαϊκισμό και στην αλαζονεία απαντάμε με έργο, υπευθυνότητα και συσπείρωση όλων των υγειών δυνάμεων του τόπου προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον.