Ενώπιον του Πταισματοδίκη Ρόδου κλήθηκε την 26η Οκτωβρίου 2009 για να καταθέσει στοιχεία προς επίρρωση των ισχυρισμών που ανέπτυξε για τη διάπραξη των αδικημάτων της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης κατ΄εξακολούθηση και της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ΄εξακολούθηση από τον ιδιοκτήτη της ναυτιλιακής εταιρείας ΣΑΟΣ κ Φ. Μανούση, ο δημοτικός σύμβουλος και συνεργάτης του πρώην Υπουργού Αιγαίου κ Νησιωτικής Πολιτικής Αριστοτέλη Παυλίδη, κ Τσ. Τριομμάτης.
Ο κ Τριομμάτης όπως απεκάλυψε η “δ” την 12η Απριλίου 2009 προχώρησε στην υποβολή μήνυσης κατά του κ Μανούση με αφορμή των όσα υποστήριξε δημόσια αλλά και σε ανωμοτί καταθέσεις του σχετικά με την υποτιθέμενη “μίζα” των 7.500 ευρώ.
Όπως είχε καταγγείλει ο Μανούσης στις 8 Ιανουαρίου 2007 κατέθεσε ύστερα από υπόδειξη του συνεργάτη του πρώην Υπουργού κ Π. Ζαχαρίου 7.500 ευρώ σε λογαριασμό του κ Τριομμάτη στη Ρόδο.
Ο κ Τριομμάτης με τη σειρά του υποστήριξε ότι δεν γνώρισε γι αυτή την κατάθεση και επέστρεψε λίγους μήνες αργότερα σε λογαριασμό συνεργάτιδας του κ Μανούση 5.000 ευρώ.
Ο κ Μανούσης εκλήθη εκ νέου για κατάθεση και ανέφερε ότι τα 5.000 ευρώ σχετίζονταν με εκκρεμή συναλλαγή του με ναυτιλιακό πράκτορα της Κω.
Ο ναυτιλιακός πράκτορας της Κω έχει διαψεύσει τους ισχυρισμούς Μανούση και έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος του.
Στη μήνυση που έχει υποβάλει ο κ Τριομμάτης σε βάρος του Μανούση και πρόκειται να ενισχύσει με νέα στοιχεία καταθέτοντας ενώπιον του Πταισματοδίκη είχε τονίσει μεταξύ άλλων και τα εξής:
«…στις 8/1/2007 άγνωστη σε εμένα γυναίκα τηλεφώνησε στο σπίτι μου στη Ρόδο και μου είπε, ότι είχε κάνει κάποια κατάθεση στο λογαριασμό μου στην Εθνική Τράπεζα, ποσού 7.500 ευρώ. Μην πιστεύοντάς την και αγνοώντας παντελώς τον λόγο της κατάθεσης αυτού του ποσού, επέμεινα τουλάχιστον να μου πει το όνομά της και τον λόγο της κατάθεσης. Η συγκεκριμένη, όμως, γυναίκα έκλεισε απότομα το τηλέφωνο. Τότε μετέβην αμέσως στο Υποκατάστημα της Εθνικής στη Ρόδο, προκειμένου να διαπιστώσω ποιος είχε κάνει την κατάθεση αυτού του χρηματικού ποσού. Το μόνο που μπόρεσα να διαπιστώσω ήταν, ότι η κατάθεση των χρημάτων είχε γίνει από κάποιο υποκατάστημα στην Αττική και ως καταθέτης φαινόμουν εγώ ο ίδιος(!!!).
Εκπληκτος, διότι είδα το όνομά μου ως πραγματικού καταθέτη και αφού δεν μπόρεσα να διαπιστώσω το όνομα του καταθέτη, ανέλαβα το συγκεκριμένο ποσό, προκειμένου να μη βρίσκεται στο λογαριασμό μου και με αυτό πληρωθεί κάποια τυχόν μεταχρονολογημένη επιταγή ή γίνει κάποια συναλλαγή ερήμην μου, δεδομένου ότι ο λογαριασμός αυτός είναι τρεχούμενος συνταξιοδοτικός και γίνεται χρήση επιταγών.
Μετά, όμως, από κάποιο χρονικό διάστημα με πήρε πάλι τηλέφωνο η συγκεκριμένη άγνωστη κυρία και μου είπε, ότι “έγινε κάποιο λάθος” και μου υπέδειξε συγκεκριμένους λογαριασμούς σε διαφορετικές τράπεζες, προκειμένου να καταθέσω χρήματα πίσω, πράγμα το οποίο και έκανα.
Κατά την πρώτη μου κατάθεση στον κ. Ανακριτή δεν θυμόμουν που κατέθεσα τα χρήματα, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που είχε μεσολαβήσει.
Ζήτησα, όμως, απ’ όλες τις Τράπεζες της Ρόδου εγγράφως να αναζητηθούν οι αποδείξεις για εκείνο το διάστημα (Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2007), που να παρουσιάζουν εμένα ως καταθέτη και το όνομα της κυρίας αυτής, καθώς και αριθμό λογαριασμού της. Ευτυχώς, μετά από έρευνα βρέθηκε, ότι στο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο κατέθεσα στις 13-2-2007 το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ στο λογαριασμό (…), ο οποίος ανήκει στη στενή συνεργάτιδα του ήδη μηνυομένου, ήτοι την Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου, η οποία πλέον προφανώς και ήταν η άγνωστη σ’ εμένα γυναίκα που με είχε πάρει τηλέφωνο.
Με υπόμνημά μου προς τον κύριο Ανακριτή στις 16-3-2009 προσεκόμισα και την ανωτέρω απόδειξη και επειδή δεν είχα ακόμα απάντηση από τις Τράπεζες σχετικά με το υπολειπόμενο ποσό των 2.500 χιλιάδων ευρώ, επιφυλάχθηκα, ότι μόλις έχω κάποιο νεότερο στοιχείο, θα το προσκομίσω αμέσως…».
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/stin-proanakrisi-i-minisi-triommati-kata-manousi/