Δεν θα διορίσει άλλο αντινομάρχη

Δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του, ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Μαχαιρίδης τόσο για την μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές όσο και για την εκλογή των πέντε Δωδεκανησίων βουλευτών.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε αρχικά στην εκλογική διαδικασία η οποία «εξελίχθηκε ομαλά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, εάν λάβουμε υπόψη την καθυστέρηση που σημειώθηκε την Κυριακή το πρωί σε μερικά εκλογικά τμήματα, λόγω της απουσίας των εφορευτικών επιτροπών» όπως είπε.
Συνεχάρη τους εκλεγέντες κ.κ. Κρεμαστινό, Νικητιάδη, Ζωίδη, Κουσουρνά και Μ. Ιατρίδη από τη Ν.Δ. για τους οποίους δήλωσε:
«Εύχομαι στους εκλεγέντες Δωδεκανήσιους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δύναμη και κουράγιο. Η χώρα μας έχει μεγάλα προβλήματα να αντιμετωπίσει -κυρίως στον οικονομικό τομέα. Αυτό που θέλω να τους πω είναι ότι πρέπει να έχουν τα βλέμματα στραμμένα στα Δωδεκάνησα αλλά και στο συμφέρον της χώρας. Εκτιμώ ότι όλοι τους έχουν γνώση των προβλημάτων της περιοχής μας, έχουν εξειδικευμένες γνώσεις σε διάφορα ζητήματα (Υγεία, Υποδομές, Τουρισμός, Χωροταξικό) στα οποία μπορούν να λειτουργήσουν δυναμικά και να προσπαθήσουν για να δώσουν λύσεις. Θεωρώ ότι είναι η ιδανική συγκυρία να ασκηθούν πιέσεις στο σύστημα και μετά τον ορισμό κυβέρνησης, να ξεκινήσει ένας γύρος επαφών για να τεθούν επί τάπητος όλα τα προβλήματα της Δωδεκανήσου. Πρέπει όλοι τους να ξέρουν, ότι ο Δωδεκανησιακός λαός προσδοκά πολλά από αυτούς…».
Για την θέση του αντινομάρχη που κατείχε μέχρι πρότινος ο κ. Στάθης Κουσουρνάς (στον τομέα των έργων) ο κ. Μαχαιρίδης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ορίσει άλλον και θα αναλάβει ο ίδιος τις αρμοδιότητες: «Υπάρχουν πολλά έργα σε εξέλιξη που πρέπει να προχωρήσουν. Μέχρι πρότινος υπήρξε μια λανθασμένη νοοτροπία στον τρόπο αντιμετώπισης από την προηγούμενη κυβέρνηση. Φέρνω ως παράδειγμα, το Φράγμα της Κρητηνίας, στη νέα είσοδο της πόλης κ.ά. Εμείς, σαν Νομαρχία, θα διεκδικήσουμε να έχουμε λόγο και ρόλο σε συγκεκριμένα έργα και κυρίως σε όσα επιβλέπονται από την Αθήνα, ζητώντας να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες στην αυτοδιοίκηση και να λαμβάνονται οι αποφάσεις από εδώ».
Παράλληλα, ο κ. Μαχαιρίδης εξέφρασε την προσωπική του άποψη για το μέλλον της αυτοδιοίκησης λέγοντας:
«Η νέα κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων αλλά με τους αντίστοιχους πόρους. Δεν θέλουμε να είμαστε άλλο οι “τρόφιμοι του Αθηναϊκού καθεστώτος”. Θέλουμε πόρους και αποκέντρωση».