«Βάρβαρη και σκληρή» η Κυβερνητική πολιτική

Οξεία κριτική για την «πιο βάρβαρη και σκληρή αντεργατική πολιτική της σύγχρονης ιστορίας της χώρας», εξαπέλυσε, κατά της Κυβέρνησης με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ξεν/λων Ρόδου, προειδοποιώντας για δυναμικές κινητοποιήσεις, ενώ ταυτόχρονα επιτίθεται κατά των ξενοδόχων, «που υποχρεώνουν σε ανασφάλιστη και μαύρη εργασία πολλούς ξεν/λήλους».
Στην ανακοίνωση του Σωματείου αναφέρονται συγκεκριμένα τα ακόλουθα:
Ζούμε πλέον την πιο βάρβαρη και σκληρή αντεργατική πολιτική της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Η κυβέρνηση με τις εξαγγελίες της καλεί να πληρώσουν την οικονομική κρίση οι μισθωτοί, ι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, που δεν έχουν καμία ευθύνη για αυτό και όχι αυτοί που λεηλάτησαν τόσα χρόνια τον πλούτο του ελληνικού λαού. Αφαιρεί δικαιώματα των εργαζομένων (μείωση της αποζημίωσης στην απόλυση, αύξηση του ποσοστού των απολύσεων, κατάργηση κατώτατων αποδοχών για τους νέους μακροχρόνια άνεργους, αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης χωρίς όριο ηλικίας στα 40 χρόνια από 37 – έπεται και το νέο ασφαλιστικό- αύξηση των έμμεσων φόρων κλπ), που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες πολλών ετών.
Οι εργαζόμενοι του κλάδου μας μία απάντηση έχουν σ’ αυτά. Την άμεση και έντονη αντίδρασή μας με κοινωνικούς αγώνες. Πρέπει να σταλεί το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι ξενοδόχοι δεν μπορούν να πίνουν στην «υγεία των κορόιδων». Επιτέλους θα πρέπει να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες και όσοι ευθύνονται, όσο ψηλά κι αν είναι – όποια θέση κι αν κατείχαν ή κατέχουν και να βρεθούν στη φυλακή.
Θα κάνουμε και μία αναφορά σε αυτά που ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από το τέως Δήμαρχο και τέως Νομάρχη, κο Σάββα Καραγιάννη . θα ήθελα να τον ευχαριστήσω μέσω του σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων για τα καλά λόγια που είπε για τους σκληρά εργαζόμενους στα ξενοδοχεία. Επιτέλους βρέθηκε ένας άνθρωπος, μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο- να κάνει σκληρή κριτική στον Πρόεδρο των Ξενοδόχων, κ. Β. Μηναϊδη για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και ασφάλισης που επικρατούν στα ξενοδοχεία.
Ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Σωματείου καταγγέλλουν την πλειοψηφία των ξενοδόχων της Ρόδου, που υποχρεώνουν σε ανασφάλιστη και μαύρη εργασία πολλούς ξενοδοχοϋπάλληλους, χρησιμοποιώντας φθηνές και γελοίες δικαιολογίες, που δεν είναι άξιες σχολιασμού. Όσο για τις υψηλές συντάξεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων, για τις οποίες αναφέρθηκε ο κ. Μηναϊδης του απαντάμε ότι το 80% των ξενοδοχοϋπαλλήλων, εάν καταφέρουν να πάρουν σύνταξη από τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και ασφάλισης που επικρατούν στα ξενοδοχεία και έπειτα από 45 έτη εργασίας, είναι της τάξης των 500- 700 ¤, δηλαδή συντάξεις πείνας.
Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι παρακολουθώντας τον κ. Μηναϊδη και τις δηλώσεις που έκανε, ένοιωσε στην κυριολεξία αηδία και σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν τόσο με τον Πρόεδρο όσο με το Γεν. Γραμματέα του Σωματείου, τους δήλωσαν τη μεγάλη τους δυσαρέσκεια.
Κλείνοντας με τους έχοντες και κατέχοντες ξενοδόχους θα θέλαμε να αναφερθούμε και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς που αυτή τη στιγμή είναι ελλιπείς. Πρέπει επιτέλους να ακουστεί η φωνή του ΕΚΡ και του Σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων και να ζητήσουν για μία ακόμα φορά στη στελέχωση εδώ και τώρα των υπηρεσιών του ΙΚΑ – ΣΕΠΕ – ΟΑΕΔ κλπ.
Καλούμε όλες αυτές τις υπηρεσίες και τους διευθυντές τους να εντείνουν τους ελέγχους, γιατί η κατάσταση στα ξενοδοχεία δεν πάει άλλο.

Με αγωνιστικούς
χαιρετισμούς
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΘΑΝΑΣΙΟΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΝΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ