Ειδήσεις

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδρανοποιεί και ακυρώνει το θεσμικό πλαίσιο για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού»

Έντονη ήταν η αντίδραση του Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνου Κόνσολα, στην απάντηση των Υπουργών Υγείας και Τουρισμού για την άμεση εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Ο κ. Κόνσολας, μαζί με άλλους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή ζητώντας:

α) Να προχωρήσει η έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης, η οποία θα ρυθμίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις άσκησης του ιατρικού τουρισμού, όπως ορίζει η παρ. 1 του άρθρου 26 του Ν. 4276/2014, που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

β) Να ξεκινήσει η διαδικασία για την πιστοποίηση των ιατρικών παροχών κατά τα διεθνή πρότυπα για τον ιατρικό τουρισμό.

γ) Να υλοποιηθεί άμεσα η δημιουργία του προβλεπόμενου μητρώου για τη διαδικασία χορήγησης του Διακριτικού Σήματος Ιατρικού Τουρισμού σε ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις.

δ) Να υπάρξουν αναπτυξιακά μέτρα για την ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού.

Το Υπουργείο Υγείας απαντώντας στην Ερώτηση των βουλευτών, περιορίστηκε μόνο να πει ότι συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας από τις 10 Αυγούστου του 2015 προκειμένου να επανεξεταστεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό και ιαματικό τουρισμό!!!

Όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι υπάρχει ήδη ένα ολοκληρωμένο θεσμικό πλαίσιο από το 2014, έτοιμο να ενεργοποιηθεί και να δημιουργήσει ανάπτυξη αλλά και θέσεις εργασίας.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Η κυβέρνηση δεν πιστεύει στην ανάπτυξη του ιατρικού και ιαματικού τουρισμού.

Ακυρώνει το θεσμικό πλαίσιο και τη δουλειά που έγινε το 2013 και το 2014 από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Συνέστησε, υποτίθεται, εδώ και ένα χρόνο μια επιτροπή για να επανεξετάσει ένα έτοιμο, από κάθε πλευρά, θεσμικό πλαίσιο για τον ιατρικό τουρισμό, αλλά στην πραγματικότητα για να θάψει κάθε προοπτική ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού, που για νησιά, όπως η Κως, θα αποτελούσε μια τεράστια προοπτική ανάπτυξης και διαφοροποίησης του τουριστικού προϊόντος

Η ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, πέρα από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει και τα έσοδα που θα υπάρχουν για την εθνική οικονομία, ενδυναμώνει και το τουριστικό μας προϊόν.

Υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο, το μόνο που απομένει είναι η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης, προκειμένου να ρυθμιστεί λεπτομερέστερα η διαδικασία χορήγησης του Διακριτικού Σήματος Ιατρικού Τουρισμού σε ξενοδοχεία και άλλες επιχειρήσεις.

Είναι ανίκανοι ακόμα και να εκδώσουν μια ΚΥΑ, γιατί πολύ απλά οι ιδεοληψίες τους είναι πιο ισχυρές, έστω και αν συγκρούονται με την πραγματικότητα.

Αυτό αποδείχθηκε και στον αναπτυξιακό νόμο με την εξαίρεση επενδυτικών σχεδίων για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου