Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά… 26 προεγκρίσεις ίδρυσης καταστημάτων εξέτασε το δ.σ. της δημοτικής κοινότητας Ρόδου κατά την προχθεσινή του συνεδρίαση!
Είναι ενδιαφέρον το στοιχείο πως σε καιρούς… χαλεπούς, υπάρχουν συμπολίτες μας που τολμούν να προχωρήσουν σε επαγγελματικά ανοίγματα, τα οποία αφορούν κυρίως σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Οι περισσότερες από τις προεγκρίσεις που εξέτασε η δημοτική κοινότητα, αφορούσαν σε ίδρυση fast food, ουζερί και ψητοπωλεία, εκτός από δύο που αφορούσαν λειτουργία κομμωτηρίου και μία επιχείρηση τατουάζ.
Ωστόσο, όπως λένε άνθρωποι της αγοράς, το φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια είναι να ανοίγουν μεν νέα καταστήματα, αλλά μέσα σε μερικούς μήνες δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά να οδηγούνται σε λουκέτο, εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων και των λειτουργικών εξόδων.
Η τάση που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στην ίδρυση καταστημάτων, αφορά την λειτουργία επιχειρήσεων εστίασης ιδίως ταχυφαγείων, όπου μπορεί κανείς να βρει πρόχειρο και οικονομικό φαγητό.
Μάλιστα, ακόμα και οι τουρίστες που βρίσκονται αυτή την περίοδο στη Ρόδο, προτιμούν «πίτα-γύρο» και σουβλάκι στο χέρι, από το να καθίσουν για φαγητό σε ταβέρνα ή εστιατόριο και να ξοδέψουν περισσότερα χρήματα.
«Οι τουρίστες που έχουμε αυτή την περίοδο στη Ρόδο, μία φορά συνήθως στην διάρκεια των διακοπών τους θα φάνε έξω από το ξενοδοχείο που διαμένουν. Και σε αυτή την μία φορά όλα θα είναι μετρημένα» δήλωσε στην «δ» ιδιοκτήτης ταβέρνας στο Φαληράκι, που, όπως λέει, φέτος οι τουρίστες είναι εξαιρετικά συγκρατημένοι στο φαγητό και το ποτό τους έξω από τα ξενοδοχεία all inclusive. Όμως, το ίδιο συμβαίνει με τους Ελληνες τουρίστες αλλά και με τους ντόπιους, που πλέον ξοδεύουν λίγα χρήματα. «Ο Ελληνας, θα βγει λιγότερες φορές έξω, αλλά δεν θα μειώσει την ποσότητα του φαγητού του ούτε την ποιότητα» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.
Όπως έχει γράψει η «δ», στο πρώτο εξάμηνο του 2016 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 400 διαγραφές στο μητρώο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και 513 εγγραφές. Η αύξηση εγγραφών, σε σχέση με αυτές των προηγούμενων χρόνων και σε συνδυασμό με τις επιχειρήσεις που παραμένουν ανοικτές μόνο στα χαρτιά αλλά δεν λειτουργούν ουσιαστικά, αποτυπώνουν την δυσάρεστη κατάσταση που επικρατεί στην τοπική αγορά.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία του 2015, έτος κατά το οποίο οι διαγραφές έφτασαν τις 898 συνολικά και οι εγγραφές μόλις τις 704, σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου. Οι διαγραφές έπεσαν «βροχή» στο εμπορικό τμήμα και στο τμήμα υπηρεσιών, με «πρωταθλήτριες» την Ρόδο και την Κω, όπου και καταγράφεται μεγαλύτερη επιχειρηματική δραστηριότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά.
https://www.dimokratiki.gr/27-07-2016/idrionte-nea-katastimata-alla-sintoma-vazoun-louketo/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.
Μα γιατί τόσες διαγραφές; Αφού είχαν τόσους πελάτες που αγόραζαν νερά. Έτσι δεν έλεγε η μούμια;
μα ποιος σοβαρός Έλληνας και μη τουρίστας θα μπει σε ταβέρνα να φάει όταν απ΄εξω βλέπει ένα ταλαίπωρο αγενέστατο κεκράκτη και ένα μενού όπου συν τοις άλλοις διαφημίζει και προϊδεάζει για το κλέφτικο