Ειδήσεις

Η ΔΕΥΑΡ θα αποκαταστήσει το δίκτυο της Απολακκιάς

Την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με την ΔΕΥΑ Ρόδου για την αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου της Απολακκιάς που καταστράφηκε από την πυρκαγιά της 18ης Ιουνίου 2016 προωθεί ο Δήμος Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα κατά τη θεομηνία που προέκυψε εξ αιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την 18η Ιουνίου 2016 στην Απολακκιά και στην ευρύτερη περιοχή των πέριξ αυτής κοινοτήτων υπήρξαν μεγάλες και εκτεταμένες καταστροφές στα δίκτυα.
Μεγάλη βλάβη προκλήθηκε στο αρδευτικό δίκτυο της Απολακκιάς, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς.
Με το αρ.  πρωτ. 2/50782/22-6-2016 έγγραφό του ο Δήμος Ρόδου ζήτησε από υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης την άμεση επιχορήγηση για την αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου της Απολακκιάς και σε ικανοποίηση του παραπάνω αιτήματος το Υπουργείο  Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης δια του υφυπουργού Εσωτερικών Κ. Ι. Μπαλάφα, αποφάσισε με το με αρ. πρωτ. 22464/7-7-2016 έγγραφό του «τη χρηματοδότηση του Δήμου Ρόδου με το ποσό των 80.000 ευρώ.
Η χρηματοδότηση του ανωτέρου ποσού θα γίνει απολογιστικά σύμφωνα με την πρόοδο των έργων σε παραστατικά που θα υποβάλονται στο ΥΠ.ΕΣ.
Με την υπ. αρ. 363/24-5-2011 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου, εγκρίθηκε η διερεύνηση του αντικειμένου και η επέκταση της  περιοχής αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΡ, σύμφωνα  με τις διατάξεις του Νόμου 4071/2012 και της συστατική πράξη ίδρυσης της ΔΕΥΑΡ.
Ετσι οι αρμοδιότητες της ΔΕΥΑΡ επεκτάθηκαν σε όλη την έκταση της Ρόδου.
Επειδή πλέον, η αρμοδιότητα άρδευσης ανήκει στη ΔΕΥΑΡ και επιπλέον διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία και τη διαθεσιμότητα των συνεργείων για την αποκατάσταση, κρίνεται σκόπιμο να αναλάβει εξ ολοκλήρου την αποκατάσταση του αρδευτικού δικτύου  της Απολακκιάς ως κύριος του έργου και ο Δήμος Ρόδου να μεταβιβάζει τις διαθέσιμες χρηματοδοτήσεις  του υπουργείου, απολογιστικά με την πρόοδο του έργου, μέσω Προγραμματικής Σύμβασης που θα συναφθεί για το σκοπό αυτό.
Από την αυτοψία που έγινε επί τόπου του έργου, το πραγματικό κόστος αποκατάστασης θα υπερβεί το διαθέσιμο από το υπουργείο ποσό των 80.000 ευρώ.
Η υπέρβαση αυτή θα πρέπει να καλυφθεί από τη ΔΕΥΑΡ, ως αρμόδιου φορέα και διαχειριστή του δικτύου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου