Ειδήσεις

Α. Ανδρεάδης: Στα 25 εκατ. οι τουρίστες το 2016

Ως μια πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό χαρακτηρίζει το 2016 και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ο κ. Ανδρεάδης, τόνισε, ότι συνεχίζεται η αυξητική τάση των τουριστικών κρατήσεων της τελευταίας στιγμής προς Ελλάδα και όλα δείχνουν ότι οι ελεύσεις τουριστών την φετινή χρονιά, θα ανέλθουν στα 25 εκατομμύρια (χωρίς σε αυτά τα στοιχεία να υπολογίζονται οι επιβάτες της κρουαζιέρας), ενώ υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι θα υπάρξει και μικρή επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Αναφερόμενος, δε, στα έως τώρα στοιχεία επισήμανε, ότι και ο Αύγουστος θα συνεχίσει ανοδικά και με θετικό πρόσημο στις αφίξεις του σε σχέση με πέρυσι, όταν κινήθηκε στο -14% σε σχέση με το 2014, λόγω των Capital Controls.

Tην ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ υποστηρίζει ότι οι αφίξεις κινούνται ανοδικά και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τους επόμενους δύο μήνες, τα στοιχεία από τις αεροπορικές εταιρείες φανερώνουν σημαντική βελτίωση των πληροτήτων τους και γενικά η εικόνα του Αυγούστου θα είναι καλύτερη από αυτήν του Ιουλίου, προδιαθέτοντας ταυτόχρονα και για έναν καλό Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, εκτός απροόπτου.

Σε ό,τι αφορά την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο κ. Ανδρεάδης υπογράμμισε, ότι ο Οκτώβριος θα είναι ένας καλός μήνας για τον ελληνικό τουρισμό και φαίνεται ότι η συνδεσιμότητα της χώρας (αεροπορικές πτήσεις) θα είναι έως τις αρχές Νοεμβρίου αρκετά καλή (κυρίως όμως για Αθήνα – Θεσσαλονίκη).

newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου