Ειδήσεις

Α-τυπος και υπογραμμός: Για γέλια και για κλάματα

Τελικά ζουν στον κόσμο τους. Αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς το σουαρέ στο Μέγαρο Μαξίμου; Ποιος ο λόγος να μαζευτούν ο Τσίπρας και οι βουλευτές του, και περιχαρείς να βγάζουν φωτογραφίες με το ποτήρι ανά χείρας λες και είχαν γιορτή; Εκτός κι αν είχαν… Μπορεί να θεώρησαν ότι πρέπει να γιορτάσουν τις πολλές «επιτυχίες» τους, επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο και αυτό τον χώρο. Από πότε, άραγε, το Μέγαρο Μαξίμου, προσφέρεται για τέτοιου είδους εκδηλώσεις;
Ηταν τουλάχιστον προκλητικό να χασκογελούν, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι Ελληνες βρίσκονται στην δίνη του κυκλώνα. Εκεί στο Μέγαρο Μαξίμου, φαίνεται, φυσάει άλλος αέρας…
Τα ΄παν, χαριεντίστηκαν, αντάλλαξαν φιλοφρονήσεις μεταξύ τους,  οι νεαρότεροι συνέχισαν μετά για ποτό στο Κολωνάκι και ο μήνας έχει εννιά… Γι αυτούς.
Βρε δεν πα να καίγεται ο κόσμος; Σκασίλα τους μεγάλη!
Τι κι αν ξεκίνησαν οι πλειστηριασμοί για την πρώτη κατοικία; Τι κι αν στραγγίζουν τα αποθεματικά για τις πληρωμές των συντάξεων; Τι κι αν σπαράσσεται ο χώρος της Δικαιοσύνης; Τι κι αν ο Σόιμπλε δεν αποκλείει νέα οικονομική κρίση; Τι κι αν δεν κόπασε ακόμα ο θόρυβος από την παραίτηση-βόμβα μελών του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Τι κι αν παραιτήθηκε ο καθηγητής και επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ Πέτρος Παραράς από την Επιτροπή για το Σύνταγμα; Τι κι αν ο κόσμος στενάζει στις εφορίες και στις τράπεζες; Τι κι αν οι συνταξιούχοι κλαίνε μπροστά από τα ΑΤΜ και δεν μπορούν να χορτάσουν με… γεμιστά; Τι κι αν ο Ερντογάν βρυχάται σαν λιοντάρι; Τι κι αν, αν, αν… χιλιάδες αν! Ανάμεσα στα χιλιάδες αν, ο Τσίπρας βρήκε λόγους να γιορτάσει (ένας Θεός ξέρει τι) στο Μαξίμου.
Το γεγονός ότι είχαν διάθεση για αστεϊσμούς, δίνοντας μάλιστα στη δημοσιότητα και σχετικές φωτογραφίες, καταδεικνύει ότι δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Αν είχαν, θα είχαν φροντίσει να κάνουν το σουαρέ τους, κάπου απόμερα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Και μέσα στις σουρεαλιστικές καταστάσεις που ζούμε, κι ενώ ο κόσμος καίγεται, ενεφανίσθη ο Καρανίκας (ο σύμβουλος του πρωθυπουργού ντε) να εκθειάζει την Μενεγάκη (ξανά), σε μια συνέντευξη που έδωσε αλλά δεν έδωσε, μιλώντας σε έναν δημοσιογράφο χωρίς να του μιλήσει…
Αν δεν είχαμε τόσους πολλούς λόγους να κλαίμε, σίγουρα θα είχαμε σκάσει από τα γέλια με αυτό το τουρλουμπούκι που κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου