Ειδήσεις

Διεκδικούν από γυναικολόγο χρηματική αποζημίωση

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου προσέφυγαν χθες δύο κάτοικοι Ηρακλείου Κρήτης κατά γυναικολόγου ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου με αγωγή αποζημίωσης από αδικοπραξία.
Με την αγωγή τους διεκδικούν από τον ιατρό το χρηματικό ποσό των 300.000 ευρώ για χρηματική  ικανοποίηση ένεκα ψυχικής οδύνης, που υπέστησαν από το θάνατο του παιδιού τους 4,5 μέρες μετά την γέννησή του.
Από το ποσό αυτό αφαιρούν 75 ευρώ που διεκδικούν ως αποζημίωση από το ποινικό δικαστήριο στο οποίο έχει παραπεμφθεί η υπόθεση και εκδικάζεται την 17η Μαρτίου 2017.
Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι ενάγοντες την 3η Ιουλίου 2011 η δεύτερη ευρισκόμενη σε  κατάσταση κύησης 39 εβδομάδων και 6 ημερών με ήπια μυομετρική δραστηριότητα μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου παρακολουθείτο από τον εναγόμενο γυναικολόγο, προκειμένου την επόμενη  ημέρα να  ακολουθήσει ο τοκετός.
Την επόμενη ημέρα τα ξημερώματα της τοποθετήθηκε καρδιοτομογράφος για δέκα λεπτά ενώ μαία της χορήγησε υπόθετο για την πρόκληση τεχνιτών πόνων ενώ, όπως υποστηρίζει,  σχολιάστηκε  ότι ο τράχηλος της  δεν  είχε την δέουσα, για φυσιολογική γέννα, διαστολή.
Στις  8.00 πμ  περίπου  της  ίδιας ημέρας διαπιστώθηκε ήπια μυομετρική  δραστηριότητα (διαστολή τραχήλου περίπου 2 cm) και μεταφέρθηκε  στην αίθουσα  τοκετού του  Νοσοκομείου Ρόδου,  οπότε και ο εναγόμενος αποφάσισε  την πραγματοποίηση τεχνητής ρήξης των εμβριακών  υμένων, οπότε  και  με  δική του  εντολή της χορηγήθηκε  επανειλημμένως (4 φορές) ποσότητα Pethidine 50 mg, ώστε να  μειωθεί η αντίληψη των οδυνών (πόνων) του τοκετού.
Εν το μεταξύ περί ώραν 12.00 μ της ίδιας ημέρας επειδή η μυομετρική δραστηριότητάς της ήταν δυσχερής, κυρίως  ένεκα  του βάρους της  (ζύγιζε 130 κιλά), της  χορηγήθηκε Buscopan και συνάμα  αφαιρέθηκε  ο καρδιοτομογράφος  και στις  14.00  μμ  περίπου  μεταφέρθηκε  στη  γυναικολογική καρέκλα  προς ολοκλήρωση του τοκετού, δεδομένου  ότι  δεν ακουγόταν  χτύπος  καρδιάς του μωρού.
Όπως υποστηρίζεται στην αγωγή ο γυναικολόγος  ζήτησε  νυστέρι  και προέβη σε  τομή του τραχήλου της ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε  υποστεί το νεογνό περιγεννητική ασφυξία λόγω εργώδους τοκετού εκ της οποίας (έγινε  ανάνηψη στην αίθουσα τοκετού του εναγομένου και έπειτα από 1,5 ώρα εμφάνισε σπασμούς και διακομίσθηκε επειγόντως στην Κρήτη).
Το μωρό πέθανε την 9η Απριλίου 2011 στην νεογνολογική  κλινική του Πα.Γ. Ν. Ηρακλείου Κρήτης.
Το ζευγάρι θεωρεί υπαίτιο για το θάνατο του παιδιού τον ιατρό.

Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Μανώλης Βλάχος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου