Αύξηση 11,4% καταγράφουν οι κρατήσεις για τις διεθνείς αναχωρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ForwardKeys. Σημαντικές αυξήσεις δείχνουν τα στοιχεία για την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Κύπρο και την Ελλάδα (25%), ενώ Γαλλία και Τουρκία, συγκεντρώνουν λιγότερες κρατήσεις, λόγω των ανησυχιών για την ασφάλεια. Η ForwardKeys αναλύει 16 εκατομμύρια εναέριες κρατήσεις καθημερινά για να στηρίξει τον ταξιδιωτικό τομέα. Αυτά τα νεότερα στοιχεία ενσωματώνουν επίσης τα στοιχεία κράτησης charter από το Leisure Travel Monitor του GfK. Ο πίνακας των μακρινών προορισμών παρουσιάζει μια συνολική αύξηση κατά 6,3%. Ο Καναδάς βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σε επίπεδο ανάπτυξης με περισσότερο από 20%, ακολουθούμενος από την Ινδία στο περίπου 17% και την Καραϊβική με περίπου 8%. Οι Η.Π.Α., με μερίδιο αγοράς 21,6%, αυξάνονται με ρυθμό κάτω του 5%. Η αγορά μικρών αποστάσεων είναι 14,6% μπροστά, από έτος σε έτος. Η Ισπανία, η οποία κατέχει μερίδιο αγοράς 47,8%, προηγείται κατά περίπου 24%. Όσον αφορά την ανάπτυξη, η Ισλανδία έχει κερδίσει μαζική αύξηση 50%, αν και το μερίδιο αγοράς της ανέρχεται σε 2,3%. Η πραγματική σημασία των στοιχείων εντοπίζεται στις μειώσεις -η Γαλλία ακριβώς κάτω από το 15% και η Τουρκία κάτω από 30%. Και οι δύο χώρες έχουν υποστεί σημαντικές τρομοκρατικές επιθέσεις. Μεμονωμένα το Leisure Travel Monitor GfK, δείχνει επίσης ότι οι επιβάτες επιστρέφουν σε παραδοσιακούς και θεωρητικά ασφαλέστερους προορισμούς μετά την έξαρση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο εξωτερικό. Οι κρατήσεις γίνονται νωρίτερα, καθώς οι πελάτες επιθυμούν να πάρουν τις διακοπές της επιλογής τους. Η ανάλυση των κρατήσεων αναχώρησης για τους επόμενους έξι μήνες δείχνει μια αύξηση 13% του αριθμού των επιβατών. Από την άποψη των προορισμών, διατηρώντας την τάση των τελευταίων δύο ετών, με αύξηση της τάξεως του 26%, η Ισπανία συνεχίζει να επωφελείται, αντιπροσωπεύοντας μόλις πάνω από τα δύο τρίτα της στοιχειώδους ανάπτυξης. Οι θαλάσσιες κρουαζιέρες (38%), η Ελλάδα (25% ), η Κύπρος (28%) και η Πορτογαλία (25%) είναι οι κορυφαίοι πέντε προορισμοί με βάση την απόλυτη αύξηση των επιβατών. Με μια συνδυασμένη πτώση μόλις κάτω από 80.000 επιβάτες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, η Αίγυπτος, η Τουρκία και η Τυνησία εξακολουθούν να φέρουν το κύριο βάρος της μείωσης που προκαλείται από τις ανησυχίες για την ασφάλεια.
https://www.dimokratiki.gr/01-12-2016/25-kratisis-apo-anglia-gia-tin-ellada/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.