Αθώοι κρίθηκαν την Τετάρτη από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τρείς υπάλληλοι του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου που κατηγορήθηκαν για παθητική δωροδοκία, απάτη και παράβαση καθήκοντος.
Η έρευνα για την υπόθεση κινήθηκε, μετά από καταγγελία του Περιφερειακού Τµήµατος Δωδεκανήσου του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών.
Όπως έγραψε η “δημοκρατική”, η Διοικούσα Επιτροπή του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών σε έκτακτη συνεδρίαση αποφάσισε οµοφώνως να καταγγείλει τους τρεις διορισµένους δηµοσίους υπαλλήλους σε έκτακτη συνεδρίασή της, την 7η Νοεμβρίου 2012.
Πιο συγκεκριµένα ο πρώτος καταγγέλθηκε ότι επιδιδόταν σε άγρα πελατών στις κλινικές του Νοσοκοµείου, αντιποιούµενος το επάγγελµα του φυσικοθεραπευτή, αφού δεν έχει άδεια ασκήσεως αυτού. Καταγγέλθηκε επίσης ότι ο συγκεκριµένος υπάλληλος του νοσοκοµείου δεν εξέδιδε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, παραβιάζοντας σωρεία φορολογικών διατάξεων.
Ο δεύτερος των καταγγελλοµένων εφέρετο οµοίως να κερδοσκοπούσε από την παράνοµη και επ’ αµοιβή παροχή υπηρεσιών φυσικοθεραπείας, τόσο κατ’ οίκον όσο και µέσα στο νοσοκοµείο σε ώρες εκτός ωραρίου.
Ο τρίτος των καταγγελλόµενων εφέρετο να επιδίδετο σε άγρα πελατών στο Γενικό Νοσοκοµείο της Ρόδου, εξασφαλίζοντας για τον εαυτό του πελατεία τόσο για κατ’ οίκον επισκέψεις, όσο και για επ’ αµοιβή επισκέψεις εντός του Νοσοκοµείου της Ρόδου σε ώρες εκτός ωραρίου.
Την καταγγελία υπέγραφε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αναστάσιος Μανέττας ενώ την υπόθεση χειρίστηκε η δικηγόρος κ. Καίτη Πιλατέρη.
Ο Σύλλογος δεν νομιμοποιείτο να παραστεί στην δίκη ως πολιτική αγωγή ενώ ως μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν 4 άτομα εκ των οποίων οι δύο γυναίκες.
Δύο κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης ενώ υπήρξαν καταθέσεις από 8 περίπου νοσοκομειακούς ιατρούς που διέψευσαν τα καταγγελλόμενα.
Ο πρώτος κατηγορούμενος εκπροσωπήθηκε στην δίκη δια πληρεξουσίου ενώ οι υπόλοιποι δύο διέψευσαν κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται.
Πιο συγκεκριμένα ο δεύτερος τόνισε ότι προσελήφθη το έτος 2000 ως νοσηλευτής, έλαβε πτυχίο φυσιοθεραπευτή το έτος 2004 και από το έτος 2006 μετά από μετάταξη εργάζεται ως φυσιοθεραπευτής τονίζοντας ότι δεν άσκησε ποτέ ιδιωτικό έργο έναντι αμοιβής.
Ο τρίτος κατηγορούμενος φυσιοθεραπευτής στο επάγγελμα ομοίως διέψευσε ότι προέβαινε σε άγρα πελατών στο νοσοκομείο και απέδωσε την καταγγελία στο ό,τι ο πρόεδρος του συλλόγου του είχε ζητήσει να του στέλνει περιστατικά που έχρηζαν φυσιοθεραπείας και περαιτέρω διότι στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπου στον πανελλήνιο σύλλογο είχε λάβει μόνο μια ψήφο.
Πρόσθεσε μάλιστα ότι λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε δεν μπορούσε να εργάζεται και εκτός νοσοκομείου, ενώ για ένα χρονικό διάστημα στο οποίο υποστηρίχθηκε από μάρτυρα κατηγορίας ότι εκτελούσε εργασία φυσιοθεραπευτή ιδιωτικά ο ίδιος απουσίαζε εκτός Ρόδου.
Σε κάθε περίπτωση τα καταγγελλόμενα δεν επιβεβαιώθηκαν από την ακροαματική διαδικασία και το δικαστήριο τους έκρινε ομόφωνα αθώους.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που είχε σχηματιστεί σε βάρος του, οι τρείς κατηγορούμενοι ζήτησαν άμεσα αλλά και με την μεσολάβηση τρίτου και έλαβαν για τον εαυτό τους ωφελήματα για ενέργεια που αντίκειτο στα καθήκοντά τους και ειδικότερα:
Ο πρώτος κατηγορούμενος, εφέρετο κατά το χρονικό διάστημα από 22.12.2011 έως 10.02.2012 να διέπραξε κατ’ εξακολούθηση το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας και να ζήτησε από ασθενή, που κατονομάζεται, να της παράσχει υπηρεσίες φυσιοθεραπείας, ενώ δεν είχε αυτή την ειδικότητα, για πενήντα συνεδρίες εκτός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.
Η ασθενής εφέρετο να του κατέβαλε το ποσό των 30 ευρώ για εκάστη, ήτοι του κατέβαλε το ποσό των 1.500 ευρώ.
Ο δεύτερος εφέρετο κατά αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα αλλά πάντως από το έτος 2009 έως το έτος 2011 να ζήτησε από παραπληγικό ασθενή να του παράσχει υπηρεσίες φυσιοθεραπευτή, ενώ δεν είχε αυτή την ειδικότητα, για αδιευκρίνιστο αριθμό συνεδριών αλλά πάντως κατ’ ελάχιστον για 56 συνεδρίες κατ’ έτος εκτός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ο δε ασθενής εφέρετο να του κατέβαλε το ποσό των 100 ευρώ για εκάστη ήτοι του κατέβαλε συνολικά το ποσό των 15.000 ευρώ.
Ο τρίτος κατηγορούμενος εφέρετο κατά το χρονικό διάστημα από 04.01.2011 έως 13.01.2011 να ζήτησε από τον ασθενή πατέρα της μιας κατοίκου Ρόδου να του παράσχει υπηρεσίες φυσιοθεραπευτή, για εννέα συνεδρίες εκτός του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, ο δε ασθενής να του κατέβαλε το ποσό των 50 ευρώ εκάστη, ήτοι να του κατέβαλε συνολικά το ποσό των 450 ευρώ.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Γ. Χαρίτος, Στ. Αλεξανδρής και Δ. Σαλαμαστράκης.
https://www.dimokratiki.gr/09-12-2016/krithikan-athoi-tris-ipallili-tou-nosokomiou/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.