Ρεπορτάζ

Προσλήφθηκε στην «ΡΟΔΑ» με πλαστό πιστοποιητικό – Κατατέθηκε μήνυση εις βάρος του

Ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ρόδου προσέφυγε χθες με μηνυτήρια αναφορά κατά συμβασιούχου οδηγού η δημοτική επιχείρηση συγκοινωνιών Ρόδου «ΡΟΔΑ» καταγγέλλοντας την χρήση πλαστού πιστοποιητικού για την πρόσληψή του.
Στην μηνυτήρια αναφορά, που υπέβαλε η δημοτική επιχείρηση, δια του νομικού της συμβούλου κ. Σέργιου Αναστασιάδη, αναφέρονται τα εξής:
«Ο καθ ου η αναφορά μας προσλήφθηκε στην Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΔΕΣ ΡΟΔΑ στις 20.05.2016, με ιδιωτική σύμβαση ορισμένου χρόνου, ως οδηγός λεωφορείου, η οποία έλαβε αριθμό ανακοίνωσης πρόσληψης (…), με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου για χρονική διάρκεια οκτώ (8) μηνών.
Μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που κατά νόμον απαιτούνται για την πρόσληψη, ο καθ ου η αναφορά, προσκόμισε στην Επιχείρηση φωτοαντίγραφο του με αριθμό πρωτ. (…)5.09.2016 απολυτηρίου του 2ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών Αττικής.
Με βάση την υποχρέωση της Επιχείρησής μας, η οποία απορρέει από τη σχετική νομοθεσία για δειγματοληπτικό έλεγχο των υποβαλλομένων φωτοαντιγράφων/ αποστείλαμε, με το με αριθμό πρωτ. (…)/02.11.2016 έγγραφο μας, το άνω με αριθμό πρωτ. (…)/15.09.2016 απολυτήριο του 2ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών Αττικής στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, προκειμένου να ελεγχθεί και να διαπιστωθεί η γνησιότητά του.
Με το με αριθμό πρωτ. /08.11.2016 έγγραφο της προς την Επιχείρηση μας (ΔΕΣ ΡΟΔΑ) η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, μας γνωστοποίησε ότι, “ο τίτλος σπουδών επ’ ονόματι (…), σύμφωνα με το με αριθμό πρωτ. (…)/4.11.2016 έγγραφο του 2ου Γενικού Λυκείου Αχαρνών δεν έχει εκδοθεί από το σχολείο τους.
Συγκεκριμένα ο ως άνω μαθητής έχων αριθμό μητρώου 405 και όχι 663, (αριθμός ο οποίος σύμφωνα με το βιβλίο μητρώου μαθητών παραπέμπει σε άλλον μαθητή) ενεγράφη στο σχολείο μας το σχολικό έτος 1984 -1985, απορρίφθηκε όμως, λόγω ανεπαρκούς φοίτησης, σύμφωνα με την πράξη 40/1985 του συλλόγου διδασκόντων”.
Το γεγονός αυτό ετέθη άμεσα σε γνώση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης, το οποίο συνεδρίασε ειδικά κατά την 25.11.2016 με μοναδικό θέμα συνεδρίασης, τη λήψη απόφασης για καταγγελία της σύμβασης του εργαζόμενου με σχέση εργασίας Ιδιωτική Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου (ΙΔΟΧ).
Με την υπ αριθμόν (…) απόφαση της η Επιχείρηση αποφάσισε ομόφωνα την καταγγελία της σύμβασης εργασίας του καθ ου η αναφορά μας εργαζόμενου με τελευταία ημέρα εργασίας του την 25η Νοεμβρίου 2016, εξουσιοδοτώντας συγχρόνως και τον νομικό σύμβουλο της να προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες, που προκύπτουν από την πράξη του αυτή.
Από την πράξη του αυτή προκύπτει, ότι ο καταγγελλόμενος, εν γνώσει του και δόλια, έκαμε χρήση προφανέστατα πλαστού εγγράφου, προκειμένου να επιτύχει παράνομα την πρόσληψη του ως οδηγός, εξαπατώντας με τις πράξεις του αυτές την Επιχείρηση μας.
Επειδή οι πράξεις του καταγγελλομένου στοιχειοθετούν την έγερση ποινικής δίωξης σε βάρος του και συνακόλουθα την παραδειγματική του τιμωρία, για τους λόγους αυτούς,
Αξιότιμη κ. Εισαγγελέα
Σας υποβάλλουμε συνημμένα τα κατωτέρω έγγραφα σε φωτοτυπία, όπως αυτά μας απεστάλησαν από την Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και Σας παρακαλούμε για τα καθ Υμάς»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου