Ειδήσεις

Επιστολή διαμαρτυρίας για την έλλειψη Καθηγητή Γερμανικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο Σορωνής

Προς : Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας & Θρησκευμάτων

Διεύθυνση Διοίκησης & Προσωπικού Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης

Κοινοποίηση: –   Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Δωδεκανησου   κ Θέμα :  Eπιστολή διαμαρτυρίας για την έλλειψη εκπαιδευτικού. Νεκτάριο Σαντορινιό

-Αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Κρεμαστινό

-Βουλευτές Δωδεκανήσου

Δημήτρη Γάκη

Ηλία Καματερό

Μάνο Κόνσολα

-Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

–   Διεύθυνση Δευτεροβάθμια   Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου

–  Μ.Μ.Ε

Αξιότιμοι κύριοι,

  Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκεια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας αναφορικά με τη μη διδασκαλία της Γερμανικής  Γλώσσας στους μαθητές του Γυμνασίου Σορωνής.

  Έχοντας ήδη διανύσει σημαντικό μέρος της σχολικής χρονιάς και παρότι οι ανάγκες του σχολείου μας για εκπαιδευτικό Γερμανικής  Γλώσσας είναι γνωστές και καταγεγραμμένες εδώ και μήνες στην  Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου και στην Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, μέχρι σήμερα λαμβάνουμε μόνο φρούδες υποσχέσεις και τίποτα χειροπιαστό στην πράξη.

 Αποτέλεσμα της αδιανόητης καθυστέρησης είναι η μη εύρυθμη λειτουργία της σχολικής μας μονάδας και η εξίσου σημαντική στέρηση των παιδιών μας από το αγαθό της δωρεάν εκμάθησης της δεύτερης  ξένης γλώσσας ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε . Επίσης, από την έλλειψη Καθηγητή Γερμανικής Γλώσσας , δημιουργείται άνιση αντιμετώπιση μεταξύ των μαθητών που φοιτούν στην ίδια σχολική μονάδα. Από τα 156 παιδιά σχεδόν τα μισά διδάσκονται την Γαλλική Γλώσσα ενώ τα υπόλοιπα από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα την ώρα που πρέπει να παρακολουθούν το μάθημα της Γερμανικής Γλώσσας βρίσκονται με υπαιτιότητα των αρμοδίων στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Σορωνής, με αποτέλεσμα να προκαλείται αναστάτωση στην σχολική μονάδα και να δημιουργείται γκρίνια μεταξύ των μαθητών που κάνουν μάθημα και σε εκείνα που χάνουν διδακτικές ώρες. Επίσης οι καθηγητές επιβαρύνονται με την επίβλεψη των μαθητών που έχουν κενό, για να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα ή παραβατικές συμπεριφορές.

 Στο Γυμνάσιο Σορωνής φοιτούν παιδιά από την δημοτική ενότητα Καμείρου και τις τοπικές κοινότητες Θεολόγου, Μανδρικού και Κρητηνίας. Πρόκειται για ένα πολυπολιτισμικό σχολείο που απέχει 25 χλμ από την πόλη της Ρόδου  και οι περισσότεροι μαθητές δεν έχουν την πολυτέλεια να πληρώνουν για την μόρφωση τους, όμως απαιτούν από την πολιτεία και στην περίπτωση τους να ισχύσει η ισονομία και ισοπολιτεία ,να έχουν  δηλαδή πρόσβαση στην δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Μετά λύπης μας, διαπιστώνουμε και παρά τις εκκλήσεις μας προς τους αρμόδιους , ότι, το Γυμνάσιο Σορωνής αποκλείεται συνεχώς από τους τελευταίους διορισμούς αναπληρωτών εκπαιδευτών και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους λόγους για την στάση που επιδεικνύεται  απέναντι στα παιδιά μας , που απαιτούν ίσες ευκαιρίες  στην μόρφωση και στην παιδεία τους όπως τυγχάνει  να έχουν οι συμμαθητές τους των μεγάλων αστικών σχολικών μονάδων.

Βέβαια στο σχολείο μας, εδώ και χρόνια έχουν να γίνουν διορισμοί εκπαιδευτικών- ειδικοτήτων, όπως είναι μουσικής , καλλιτεχνικών  οικιακής οικονομίας  και κοινωνικής και πολιτικής αγωγής γιατί θεωρείται πως είναι πολυτέλεια για μια περιφερειακή  σχολική μονάδα στην οποία φοιτούν και μαθητές που προέρχονται και από αγροτικές οικογένειες.

 Με την παρούσα επιστολή παρακαλούμε να ενεργήσετε άμεσα, ώστε να καλυφθεί το κενό του Καθηγητή Γερμανικής Γλώσσας στο σχολείο μας και να μπορέσει έστω και αργά να ξεκινήσει η διδασκαλία της δεύτερης  ξένης γλώσσας. Σε διαφορετική περίπτωση, γονείς και μαθητές θα προβούμε σε κινητοποιήσεις που είναι και η μόνη διέξοδος μήπως και ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι για την επίλυση του προβλήματος.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου