Ειδήσεις

Αποσύρεται η ταινία «Έτερος Εγώ» λόγω του εμμονικού δράστη που πυροβολεί οδηγούς ταξί

Στην απόσυρση της ελληνικής ταινίας «Έτερος Εγώ» αποφάσισε να προχωρήσει ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας μετά την απίστευτη τροπή που φαίνεται να παίρνει το θρίλερ του εμμονικού δράστη των επιθέσεων με θύματα οδηγούς ταξί στην Κηφισιά.

Η δήλωση του κ. Τσαφούλια για την απόσυρση της ταινίας:

«Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθώ τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του δολοφόνου του οδηγού ταξί στη Κηφισιά.

Την προηγούμενή εβδομάδα θεατές που παρακολούθησαν την προβολή της ταινίας σε κινηματόγραφο στην Αθήνα στις 7/2/2017 ενημέρωσαν, πως ένας άντρας που ταιριάζει με την περιγραφή που δόθηκε στη δημοσιότητα για το φερόμενο ως δράστη, μου έκανε μια συγκεκριμένη ερώτηση στη συζήτησή που ακολούθησε με το κοινό μετά την προβολή της ταινίας.

Στα πλαίσια της έρευνας, με κάλεσαν να επιβεβαιώσω την πληροφορία που έλαβαν, και να παραδώσω ότι υλικό υπήρχε από την συγκεκριμένη εκδήλωση προκειμένου να συνδράμω στις έρευνες, αίτημα στο οποίο ανταποκρίθηκα, ευχόμενος ο άνθρωπος που έκανε την ερώτηση το βράδυ της 07ης Φεβρουαρίου να εμφανιστεί, προκειμένου να αποδειχθεί πως η σύνδεση του δράστη με την ταινία, είναι απλά μια τραγική σύμπτωση.

Υπό το φως λοιπόν των τελευταίων εξελίξεων, αποφάσισα να αποσύρω την ταινία από τους κινηματογράφους, όχι φυσικά διότι αναγνωρίζω κάποια σύνδεση της με το δράστη της Κηφισιάς, άλλωστε όπως δήλωσα η πραγματική ζωή και η μυθοπλασία είναι δυο δρόμοι παράλληλοι που δεν συναντιούνται ποτέ, αλλά προκειμένου να μην παρεξηγηθούν οι προθέσεις οι δικές μου και των συνεργατών μου στην προσπάθεια μας να συνδράμουμε στις έρευνες.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την αγάπη που δείξατε στο «Έτερος Εγώ», λυπάμαι ειλικρινά που η δια μέσω της ταινίας επαφή μας διακόπτεται τόσο ξαφνικά και εύχομαι σε όλους σας υγεία και ότι καλύτερο σε όλους τους τομείς της ζωής σας»

Η υπόθεση της ταινίας

Πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ. Tο 2015 γίνονται στην Αθήνα πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό των δολοφονιών είναι τα αρχαία ρητά του Πυθαγόρα που εντοπίζονται στους τόπους των εγκλημάτων, ο αριθμός 220 καθώς και η δίψα του δράστη για εκδίκηση.

Ο Δημήτρης Λαΐνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους μέσω ενός τροχαίου.

Αναπάντεχοι σύμμαχοι του Λαΐνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, η θεωρία του Πυθαγόρα για τους φίλιους αριθμούς κι ένας καθηγητής μαθηματικών (Φρανσουά Κλουζέ).

Πώς συνδέουν την ταινία με τις επιθέσεις

Μαρτυρίες που προβλήθηκαν την περασμένη Παρασκευή 17 Μαρτίου στην εκπομπή Φως στο Τούνελ, φέρονται να συνδέουν τον μανιακό με την εν λόγω ταινία.

Συγκεκριμένα, λίγες μέρες πριν την πρώτη δολοφονική επίθεση στην Κηφισιά, στις αρχές Φεβρουαρίου, προβλήθηκε η ταινία «Έτερος εγώ» σε αίθουσα κεντρικού κινηματογράφου της Αθήνα. Στο τέλος της προβολής, ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους συντελεστές της ταινίας. Τότε ένας θεατής ρώτησε χαρακτηριστικά τον σκηνοθέτη και σεναριογράφο Σωτήρη Τσαφούλια: «Σας πέρασε ποτέ από το μυαλό όταν γράφατε το σενάριο, πως θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή;». Λίγο αργότερα o παράξενος θεατής αποχώρησε διακριτικά από την αίθουσα.

«Τον θυμάμαι νεαρό, μελαχρινό και ήρεμο»

Σύμφωνα με όσα περιέγραψε ο κ. Τσαφούλιας: «Ήταν Τρίτη 7 Φεβρουαρίου και η προβολή ήταν προγραμματισμένη για τις 10 το βράδυ. Τελείωσε γύρω στις δώδεκα παρά είκοσι. Παρουσία δική μου, δύο ηθοποιών και του μουσικού της ταινίας, η κουβέντα που ακολούθησε με το κοινό διήρκησε περίπου μέχρι τη μία. Στη διαδικασία αυτή πάντα υπάρχει μια αμηχανία στην αρχή, μέχρι να γίνει η πρώτη ερώτηση και να πυροδοτηθεί η κουβέντα ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος. Έτσι έγινε και εκείνη τη νύχτα»

«Καθόταν στα πίσω καθίσματα, δεν πλησίασε κοντά ούτε συμμετείχε ενεργά στην όλη διαδικασία, αλλά άκουγε πολύ προσεκτικά. Κάποια στιγμή σήκωσε το χέρι του για να πάρει το λόγο και με ρώτησε αν σκέφτηκα πως το σενάριο θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή.

«Του απάντησα πως όχι, κάτι τέτοιο δεν πέρασε από το μυαλό μου όταν έγραφα το σενάριο, διότι δεν κάνω ρεπορτάζ. Κάνω μυθοπλασία. Αν υπήρχε αυτή η σκέψη στους δημιουργούς, δεν θα είχαν γυριστεί τόσες και τόσες ταινίες, όπως η «Σιωπή των Αμνών», το «Seven» και άλλες. Αυτό που εξήγησα στον άνθρωπο που έθεσε την ερώτηση, είναι πως μπορεί η πραγματική ζωή με τη μυθοπλασία να μοιάζουν σε πολλά σημεία, αλλά επί της ουσίας είναι δύο παράλληλοι δρόμοι, ο οποίοι δεν συναντιούνται ποτέ».

Ο δράστης των επιθέσεων σε οδηγούς ταξί

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί δύο επιθέσεις. Η πρώτη στις 11 Φεβρουαρίου, με στόχο έναν 32χρονο ταξιτζή, ο οποίος επέζησε, και η δεύτερη στις 28 Φεβρουαρίου με θύμα έναν 52χρονο οδηγό ταξί στην Κηφισιά, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες του δράστη.

Βάσει του ψυχολογικού προφίλ του δράστη και του γεγονότος ότι επέλεξε την ίδια περιοχή για να επιτεθεί (Κηφισιά με εστίαση στην οδό Χαριλάου Τρικούπη), οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι ένα συμβάν που συνέβη στη συγκεκριμένη περιοχή ενδέχεται να στιγμάτισε τον ένοπλο. Γι’ αυτό το λόγο ένα από τα κύρια σενάρια που εξετάζουν οι αρχές είναι ότι ο δράστης λειτουργεί με εκδικητικά κίνητρα.

huffingtonpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου