Ειδήσεις

Στις 12/2 η «ώρα της αλήθειας» για Φ. Μανούση-Παν. Ζαχαρίου

Ακόμη μια δίκη, με επίκεντρο τη θορυβώδη αντιδικία του εφοπλιστή κ. Φώτη Μανούση, με τον πρώην υπουργό Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη και άτομα του περιβάλλοντός του, έχει προγραμματιστεί για την 12η Φεβρουαρίου 2013.
Όπως έγραψε χθες η “δημοκρατική”, για την 12η Φεβρουαρίου 2014 διεκόπη προχθές η δικάσιμος του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών επί κακουργημάτων, στην οποία είχε προγραμματιστεί και η εξέταση της υπόθεσης με κατηγορούμενο για εκβίαση κατ’ επάγγελµα και συνήθεια κατ’ εξακολούθηση του εφοπλιστή, τον άλλοτε στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Παναγιώτη Ζαχαρίου.
Την ίδια μέρα ωστόσο κατηγορούμενος για ψευδή ανωμοτί κατάθεση κατ’ εξακολούθηση είναι ο κ. Μανούσης μετά από μήνυση του πρώην δημοτικού συμβούλου και στενού συνεργάτη του πρώην Υπουργού κ. Τσαμπίκος Τριομμάτης.

Ο κ. Τριομμάτης είχε υποβάλει συγκεκριμένα την 6η Απριλίου 2009 μήνυση σε βάρος του κ. Μανούση, την οποία είχε ανακοινώσει και ενώπιον της Βουλής ο πρώην Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
Αφορμή αποτέλεσαν τα όσα υποστήριξε δημόσια αλλά και σε ανωμοτί καταθέσεις που έδωσε ο εφοπλιστής, σχετικά με την πολύκροτη πλέον υπόθεση της “μίζας” των 7.500 ευρώ.
Οπως κατήγγειλε ο κ. Μανούσης, στις 8 Ιανουαρίου 2007 κατέθεσε, ύστερα από υπόδειξη του κ. Ζαχαρίου, 7.500 ευρώ σε λογαριασμό του φίλου τού κ. Παυλίδη -όπως δήλωσε και ο ίδιος ο πρώην υπουργός- κ. Τριομμάτη Τσαμπίκου στη Ρόδο.

Ο κ. Τριομμάτης με τη σειρά του υποστήριξε ότι δεν εγνώριζε για αυτή την κατάθεση και επέστρεψε -λίγους μήνες αργότερα- σε λογαριασμό συνεργάτιδας του κ. Μανούση 5.000 ευρώ. Ο κ. Μανούσης εκλήθη εκ νέου για κατάθεση και ανέφερε ότι τα 5.000 ευρώ σχετίζονταν με εκκρεμή συναλλαγή του με ναυτιλιακό πράκτορα της Κω.

Ο ναυτιλιακός πράκτορας από την Κω διέψευσε τους ισχυρισμούς του κ. Μανούση και έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος του.
Ο μηνυόμενος κ. Μανούσης, καταθέτοντας ανωμοτί, ως πολιτικώς ενάγων, στις 12-2-2009, ενώπιον του κ. Ανακριτή του 20ου Τμήματος του Πρωτοδικείου Αθηνών, στα πλαίσια της Ανάκρισης που διεξαγόταν με κατηγορούμενο τον κ. Ζαχαρίου, για το αδίκημα της εκβίασης, ανέφερε, ότι κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό, που διατηρεί ο κ. Τριομμάτης στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο, το ποσό των 7.500 χιλιάδων ευρώ. Μάλιστα δε, ανέφερε, ότι αυτό είχε ζητηθεί από τον κ. Ζαχαρίου.

Κατά την ένορκη κατάθεσή του στις 26-2-2009, ενώπιον του ίδιου Ανακριτή, ο κ. Τριομμάτης υποστήριξε ότι στις 8 Ιανουαρίου 2007 μία άγνωστη σε εκείνον γυναίκα τηλεφώνησε στο σπίτι του στη Ρόδο και του είπε, ότι είχε κάνει κάποια κατάθεση στο λογαριασμό του στην Εθνική Τράπεζα, ποσού 7.500 ευρώ. Μην πιστεύοντάς την, και αγνοώντας παντελώς τον λόγο της κατάθεσης αυτού του ποσού, επέμεινε τουλάχιστον να του πει το όνομά της και τον λόγο της κατάθεσης. Η συγκεκριμένη, όμως, γυναίκα, όπως κατέθεσε ο κ. Τριομμάτης έκλεισε απότομα το τηλέφωνο. Τότε μετέβη αμέσως στο Υποκατάστημα της Εθνικής στη Ρόδο, προκειμένου να διαπιστώσει ποιος είχε κάνει την κατάθεση αυτού του χρηματικού ποσού. Το μόνο που μπόρεσε να διαπιστώσει ήταν, ότι η κατάθεση των χρημάτων είχε γίνει από κάποιο υποκατάστημα στην Αττική και ως καταθέτης φαινόταν ο ίδιος.
Όπως είπε ανέλαβε το συγκεκριμένο ποσό, προκειμένου να μη βρίσκεται στο λογαριασμό του και με αυτό πληρωθεί κάποια τυχόν μεταχρονολογημένη επιταγή ή γίνει κάποια συναλλαγή ερήμην του.
Μετά, όμως, από κάποιο χρονικό διάστημα, όπως κατέθεσε, τον πήρε πάλι τηλέφωνο η συγκεκριμένη άγνωστη κυρία και του είπε, ότι “έγινε κάποιο λάθος” και του υπέδειξε συγκεκριμένους λογαριασμούς, σε διαφορετικές τράπεζες, προκειμένου να επιστρέψει τα χρήματα, πράγμα το οποίο και έκανε.

Μετά από έρευνα βρέθηκε, ότι στο Υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Ρόδο κατέθεσε στις 13 Φεβρουαρίου 2007 το ποσό των 5.000 ευρώ σε λογαριασμό ο οποίος ανήκε σε στενή συνεργάτιδα του κ. Μανούση, και συγκεκριμένα στην κ. Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου.
Μετά από αυτό ο κ. Μανούσης με νέα κατάθεσή του, ενώπιον του 20ου ανακριτή, στις 17 Μαρτίου 2009, ανέφερε εκ νέου ότι ο κ. Ζαχαρίου του γνωστοποίησε τον αριθμό του συγκεκριμένου λογαριασμού του κ. Τριομμάτη και φέρεται να υποστήριξε ότι η συνεργάτιδα του, του είπε, ότι ουδέποτε επικοινώνησε μαζί του και αφετέρου ότι το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ μπήκε μεν στο ταμείο των επιχειρήσεών του, αφορά όμως μέρος οφειλής του κ. Δ. Χ. πράκτορα του πλοίου του, «Θεσσαλονίκη» στα Δωδεκάνησα και συγκεκριμένα στην Κω, τον οποίο ισχυρίζεται ότι προσέλαβε καθ’ υπόδειξη των κ.κ. Ζαχαρίου και Παυλίδη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου