«Ανεμίζουν», όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, την απόφαση του δικαστηρίου του 2013, που στην ουσία αποδέχεται ότι ο Αρτέμης Σώρρας έχει 600 δισ. δολάρια, έτοιμα προς… διάθεση για τη διάσωση της Ελλάδας. Σε όποια συγκέντρωση βρεθούν ο ίδιος ή οι οπαδοί του, την επικαλούνται.
Ξεχνούν όμως μία άλλη, πρόσφατη, η οποία εξεδόθη με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του Σώρρα σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου, του Γιάννη Στουρνάρα, όλων των πολιτικών αρχηγών και βουλευτών του Κοινοβουλίου.
Η αναφορά του «σωτήρα» της Ελλάδας κατατέθηκε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 29 Νοεμβρίου του 2012 και στρέφεται κατά όλων των πολιτικών αρχηγών και των βουλευτών, κατηγορώντας τους για εσχάτη προδοσία, παράβαση καθήκοντος και κακουργηματική απιστία. Λίγο νωρίτερα ο Α. Σώρρας είχε καταθέσει αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό, με αντικείμενο τη… δανειοδότηση της χώρας.
Με δυσπιστία
«Εν όψει του δυσθεώρητου ύψους του ποσού που ο μηνυτής κατείχε, το αίτημά του αντιμετωπίζεται ευλόγως με δυσπιστία, καθώς ο σχετικός έλεγχος που έγινε κατέδειξε αφενός μεν ότι ο πλουσιότερος άνθρωπος παγκοσμίως κατέχει περιουσία περίπου 72 δισ. δολάρια, αφετέρου δε ότι το ποσό των εντόκων γραμματίων αμερικανικού Δημοσίου σε κυκλοφορία παγκοσμίως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ανέρχεται σε περίπου 1,5 τρισ. δολάρια» λέει στη διάταξή του ο εισαγγελικός λειτουργός, μετά την έρευνά του επί των οικονομικών δεδομένων που θέτει ο αρχηγός της «Ελλήνων Συνέλευσις». «Υπό τα δεδομένα αυτά», συνεχίζει, «ο ισχυρισμός ότι κάποιος κατέχει το ήμισυ του κυκλοφορούντος ποσού παγκοσμίως των αμερικανικών εντόκων, ευλόγως εκτιμάται ως εξωπραγματικός. Στο σημείο αυτό επισημαίνεται ότι προς πληρέστερη διερεύνηση της υπόθεσης, με την από 20/1/2015 παραγγελία μας, ζητήσαμε να ληφθεί κατάθεση από φυσικό πρόσωπο, υπό στοιχεία Stephen Robinson, ο οποίος φέρεται ως διαχειριστής στην Ελλάδα της εταιρείας Federal Stock Transfer, στην οποία φέρεται να τηρείται υπό τη μορφή Trusury Bills υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας κηδεμονεύοντας λογαριασμός με το ως άνω ποσό, ο οποίος όμως αναζητηθείς δεν ανευρέθη».
Οσο και εάν έψαξε η εισαγγελική Αρχή δεν βρήκε το πρόσωπο που θα βεβαίωνε την ύπαρξη του κηδεμονεύοντος λογαριασμού. Μετά ταύτα, η αναφορά του Α. Σώρρα κατά πάντων κρίθηκε προφανώς αβάσιμη και ζητήθηκε η αρχειοθέτησή της, όπερ και εγένετο από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας.
Αξιόποινες πράξεις
Οι τίτλοι τέλους για τον Α. Σώρρα πέφτουν με το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί η εισαγγελέας Μ. Αυλίδου, από τον περασμένο Ιανουάριο. Η εισαγγελική λειτουργός, λαμβάνοντας καταθέσεις από πλειάδα μαρτύρων, ακόμη και πρώην στελέχη της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» που σήμερα έχουν αποχωρήσει, έχει καταλήξει στις αξιόποινες πράξεις που φέρεται ότι έχουν τελεστεί από τον «εθνικό ευεργέτη» και τους συνεργάτες του. Επόμενο βήμα η άσκηση ποινικών διώξεων, χωρίς να αποκλείεται και η έκδοση εντάλματος στο πρόσωπο του Α. Σώρρα.
Από την πλευρά του ο φυγόποινος «ήρωας» διακηρύσσει μέσω του συνηγόρου του την αθωότητά του, ενώ πνέει μένεα σε βάρος του δικαστηρίου που τον καταδίκασε αλλά και σε βάρος του μηνυτή του. Μάλιστα ετοιμάζεται να καταθέσει και αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος του Φ. Λεπίδα για προσβολή προσωπικότητας (σ.σ.: επειδή τον χαρακτηρίζει απατεώνα), ζητώντας να μην αναφερθεί εκ νέου στο όνομά του. Και όλα αυτά τη στιγμή που η ΕΛ.ΑΣ. τον αναζητεί, ενώ ο ίδιος αναρτά βίντεο στο Διαδίκτυο.
ΣΟΦΙΑ ΦΑΣΟΥΛΑΚΗ-ΕΘΝΟΣ