Ειδήσεις

Ανδρεάδης: Το 86% των Ελλήνων θεωρούν ότι ο τομέας του τουρισμού είναι αυτός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση

Τον απολογισμό της θητείας του μετά από έξι χρόνια παρουσίας στην ηγεσία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) πραγματοποίησε ο πρόεδρος Ανδρέας Ανδρεάδης, από το βήμα της κλειστής συνεδρίασης της ετήσιας τακτικής συνέλευσης του συνδέσμου.

Όπως είπε, μέσα στα τελευταία έξι χρόνια, όταν το ΑΕΠ της χώρας βυθίστηκε πάνω από 25%, με ένα τραπεζικό σύστημα σε κατάρρευση, με capital controls, με ακραία υπερ-φορολόγηση, με την εικόνα της χώρας στο ναδίρ και το country risk στο ζενίθ, ο τουρισμός, όπως είπε, αναπτύχθηκε άνω του 30%, με ρυθμό σημαντικά υψηλότερο των ανταγωνιστών μας στην Ευρωζώνη. Την ίδια στιγμή τουριστικός τομέας απασχολεί, πλέον, άμεσα και έμμεσα έναν στους τέσσερις εργαζόμενους της χώρας, υπογράμμισε ο κ. Ανδρεάδης.

 Ένα από τα πιο σημαντικά επιτεύγματα του ΣΕΤΕ και κατ’ επέκταση του ελληνικού τουρισμού, σημείωσε ο κ. Ανδρεάδης, είναι το γεγονός ότι υπάρχει συγκεκριμένο όραμα αλλά και καταγεγραμμένη στρατηγική για την επίτευξή του. Συνθέτοντας τα βέλτιστα των δυνατοτήτων κάθε τομέα, η χώρα μας μπορεί και πρέπει να γίνει ηγέτιδα, παγκοσμίως, στην παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών και να συμπαρασύρει έτσι τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τις κατασκευές, ανάφερε ο κ. Ανδρεάδης.

Έρευνα ΜRB για τον τουρισμό

Σύμφωνα με την μελέτη που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες από την MRB, ο τουρισμός στο ευρύ κοινό αντιπροσωπεύει την ελπίδα για την ανάπτυξη. Με ένα αδιαπραγμάτευτο 86% οι Έλληνες θεωρούν ότι ο τομέας του τουρισμού είναι αυτός που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση, όταν όλοι οι υπόλοιποι τομείς αδυνατούν να δημιουργήσουν αισθήματα σιγουριάς και αυτοπεποίθησης στους Έλληνες, σημείωσε ο κ. Ανδρεάδης. Σύμφωνα με την έρευνα, το 72% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο τουρισμός είναι η ελπίδα της χώρας, ενώ το 73% ότι ο τουρισμός συμβάλλει τα μέγιστα στην κοινωνική συνοχή. Όσον αφορά τον ΣΕΤΕ, το 91% θεωρεί ότι ο Σύνδεσμος πρέπει να συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση, αναγνωρίζοντας ότι κατέχουμε την απαραίτητη εμπειρία και τη στρατηγική για τον σκοπό αυτό.

Στην αυτοκριτική τέλος που έκανε αναγνώρισε ότι δεν στηρίχθηκαν όσο θα έπρεπε, οι πιο αδύναμες επιχειρήσεις, που παρά τις συγκυρίες μπορεί να είναι βιώσιμες, και την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι δεν «πείσαμε δανειστές και Πολιτεία να φορολογήσουν δίκαια και όχι ακραία και άδικα τον μόνο δυναμικό τομέα της οικονομίας μας». Στο πλαίσιο αυτό ανάφερε ότι δεν ενισχύθηκαν όσο έπρεπε οι πιο αδύναμες περιοχές, ο εσωτερικός τουρισμός, και η αγροτική παραγωγή.

Ημερησία

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου