Αθλητικά

Μανώλης Βασιλειάδης: «Δουλειά, πειθαρχία, θέληση και ταπεινότητα»

Ο Μανώλης Βασιλειάδης που έχει εργαστεί ως προπονητής και γυμναστής σε ομάδες του νησιού μας και την περασμένη σεζόν βρισκόταν στο τεχνικό επιτελείο της γαλλικής Λοριάν, μίλησε για την εμπειρία του στο εξωτερικό και που πρέπει να εστιάσουν οι νέοι ποδοσφαιριστές που θέλουν να κάνουν καριέρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αναλυτικά:
Μόλις γύρισες από την Γαλλία μετά από την επιτυχημένη συνεργασία σου με την ομάδα Λοριάν. Θα ήθελα να μου πεις λίγα πράγματα γι’ αυτή την συνεργασία. Ποιες είναι οι βασικότερες διαφορές μεταξύ ελληνικής και γαλλικής νοοτροπίας;
«Οι διαφορές είναι σημαντικές κυρίως στο τρόπο λειτουργίας και οργάνωσης των αθλητικών συλλόγων, από τις Ακαδημίες μέχρι και την πρώτη ομάδα. Στην Γαλλία τους ενδιαφέρει πέρα από το ταλέντο και τις επιδόσεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το μέλλον ενός αθλητή, δηλαδή η επαγγελματική αποκατάστασή του. Επίσης, προσπαθούν να επιμορφώσουν στο μέγιστο και το πνεύμα του αθλητή με ανώτερες σπουδές. Τα αποτελέσματα είναι εμφανής, αλλά θέλουν χρόνο και υπομονή».
Θα σε ενδιέφερε να επιστρέψεις ξανά στην Ελλάδα και να συνεργαστείς με ελληνικό σύλλογο;
«Γιατί όχι; Φτάνει να θέλουν οι ιθύνοντες του συλλόγου να συνεργαστούν σε όλους τους τομείς σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο. Μπορούν να αναδείξουν παίκτες σε συνδυασμό με τα θετικά αποτελέσματα της ομάδας».
Όλη αυτή η συσσωρευμένη τεχνογνωσία μπορεί να υποστηριχτεί από ελληνικούς συλλόγους;
«Μπορεί, δεν διαφέρουμε σε τίποτα από γνώσεις και ικανότητες από τους ξένους επιστήμονες, χρειάζεται απόλυτη συνεργασία, πειθαρχία και υπομονή. Τα αποτελέσματα θα έρθουν σε βάθος χρόνου. Το πιο δύσκολο δεν είναι το θετικό αποτέλεσμα που θα έρθει, αλλά η διάρκεια και η αντοχή στον χρόνο, κυρίως στις δύσκολες στιγμές και η σωστή διαχείριση των καταστάσεων».
Μονπελιέ, Λοριάν, Τουλούζ… Θεωρείς ότι μπορείς να προωθήσεις ελληνικά ταλέντα στους συλλόγους αυτούς;
«Ταλέντα υπάρχουν πάρα πολλά στον ελληνικό χώρο αλλά δυστυχώς δεν έχουν ίσες ευκαιρίες με τους άλλους παίκτες της Ευρώπης καθώς δεν υπάρχει η κατάλληλη προετοιμασία για τον υψηλότερο ανταγωνισμό και κυρίως η έλλειψη επαγγελματικής νοοτροπίας από μικρή ηλικία. Πάντως, για να απαντήσω στην ερώτηση, αν βρεθεί ένας καλός παίκτης, έχω στενή συνεργασία με άτομα ΄΄κλειδιά΄΄ και όχι μόνο σε αυτές τις ομάδες».
Βλέπουμε ότι έχεις φωτογραφηθεί με τον Κριστιάν Καρεμπέ και τον Τζίμι Ντουρμάζ, πρώην παίκτες του Ολυμπιακού…
«Γνωρίστηκα με τις δύο αυτές παγκόσμιες προσωπικότητες του ποδοσφαίρου στα πλαίσια επίσκεψής μου στις αντίστοιχες ομάδες που εργάζονται, Ολυμπιακό και Toulouse. Είχαμε έναν εποικοδομητικό διάλογο για το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις διαφορές με τα άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, καθώς και για τον τρόπο εκγύμνασης και προετοιμασίας της ομάδας αλλά και των αθλητών ατομικά»
Τι θα συμβούλευες τους νέους οι οποίοι ενδιαφέρονται να διακριθούν στο ευρωπαϊκό χώρο του ποδοσφαίρου;
«Δουλειά, πειθαρχία, θέληση και κυρίως ταπεινότητα. Κανένας αθλητής δεν γεννήθηκε πρωταθλητής, οι πολλές ώρες προπόνησης σωματικής και ψυχικής είναι που ξεχωρίζουν τους απλούς αθλητές σε αθλητές υψηλού επιπέδου».
Κλείνοντας, θα ήθελα να μας ενημερώσεις πώς κάποιος ενδιαφερόμενος μπορεί να έρθει σε επικοινωνία μαζί σου.
«Πλέον με τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης δεν είναι δύσκολο να με βρει κάποιος! manolis.vassiliadis είναι ο λογαριασμός μου στο Facebook ενώ του μάνατζέρ μου είναι AlexanderSorotos».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου