Η Ελλάδα προστέθηκε χθες στον διαρκώς αυξανόμενο κατάλογο χωρών, όπου οι τουρίστες που διεκδικούν αποζημιώσεις με ψευδείς καταγγελίες ασθενειών διακοπών, θα αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις.
Το Foreign and Commonwealth Office της Βρετανίας, την περασμένη εβδομάδα πρόσθεσε τη Βουλγαρία και την Τουρκία εκτός από την Ισπανία και την Πορτογαλία, οι οποίες είχαν ενταχθεί τον Απρίλιο και τον Μάιο.
Η προσθήκη της Ελλάδας ήρθε την ημέρα κατά την οποία η Abta ενίσχυσε την εκστρατεία Stop Sickness Scams, ενθαρρύνοντας τις ταξιδιωτικές εταιρείες και τους καταναλωτές να ασκήσουν πιέσεις στους βουλευτές τους για το θέμα.
Στους υποστηρικτές της καμπάνιας περιλαμβάνονται εκπρόσωποι μεγάλων tour operators και φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των Thomas Cook, Tui, Monarch και Jet2holidays.
Το Travel Weekly καλεί επίσης στην υποστήριξη της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει «Fight Fake Claims» για να απαλλάξει τον κλάδο από την εκρηκτική άνοδο των ψευδών ισχυρισμών για ασθένειες, η οποία συνιστά μαζική απάτη στην ταξιδιωτική βιομηχανία που καθοδηγείται από εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων.
Σε αναθεωρημένες ταξιδιωτικές συμβουλές για την Ελλάδα, το FCO αναφέρει: «Έχουν αυξηθει σημαντικά οι αναφορές Άγγλων παραθεριστών που υποβάλουν αίτηση για σωματική βλάβη από γαστρική ασθένεια κατά τη διάρκεια της παραμονής τους. Θα πρέπει μόνο να εξετάσετε την καταγγελία ή την αξίωση εάν έχετε πραγματικά υποστεί τραυματισμό ή ασθένεια. Αν κάνετε ψευδή ή ψευδή αξίωση, μπορεί να διωχθείτε ποινικά στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στην Ελλάδα.»
Διαβάστε περισσότερα στο money-tourism.gr