Ειδήσεις

«Θα καταθέσουμε στον ελληνικό λαό την δική μας εναλλακτική πρόταση»

Ζητούμενο στις διαδικασίες που δρομολογούνται ενόψει της εκλογής νέας ηγεσίας στον χώρο της Κεντροαριστεράς, είναι η συμμετοχή – ο ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε και έχει αποτύχει πλήρως. Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παύλος Χρηστίδης, Eκπρόσωπος Tύπου του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην «δημοκρατική» ενόψει των εσωκομματικών εξελίξεων που αναμένονται στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Όπως είναι γνωστό, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κα Φώφη Γεννηματά, έχει καταθέσει πλήρη πρόταση μέσα από ένα σφιχτό χρονοδιάγραμμα για το ιδρυτικό συνέδριο του νέου ενιαίου φορέα της «δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης», όπως είχε αναφέρει, με την εκλογή αρχηγού από τη βάση με ανοιχτές διαδικασίες, νέο μητρώο μελών τον Οκτώβριο, και διεξαγωγή του συνεδρίου μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου. Μάλιστα, για τον λόγο αυτόν συγκροτήθηκε ανεξάρτητη οργανωτική επιτροπή με πρόεδρο τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.
«Η απόφαση του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, αφορά την εκλογή ηγεσίας του φορέα τον προσεχή Οκτώβριο και στη συνέχεια την πραγματοποίηση του ιδρυτικού συνεδρίου του φορέα, με την συμμετοχή όλων των δυνάμεων οι οποίες έχουν συμμετάσχει και στην εκλογική διαδικασία. Ζητούμενο είναι η συμμετοχή των μελών με ανοιχτές διαδικασίες και νέο μητρώο. Στόχος είναι να οριοθετηθεί ξανά πολιτικά ο χώρος, να επανενωθεί και να συγκροτηθεί μια σοβαρή εναλλακτική πρόταση η οποία θα έρθει και να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα του ελληνικού λαού. Αυτό είναι το φλέγον ζήτημα των ημερών, ο τρόπος που θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση στην χώρα μας» δήλωσε ο κ. Χρηστίδης.
Σε ερώτηση σχετικά με την ‘κινητικότητα’ που επιδεικνύεται από ενδιαφερόμενους να διεκδικήσουν την αρχηγία της ΔΗΣΥ όπως οι κ.κ. Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης, Γιώργος Καμίνης και ενδεχομένως ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης από ‘Το Ποτάμι’, ο Eκπρόσωπος Tύπου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:
«Αυτό είναι κάτι το οποίο δείχνει ότι όλα τα ρεύματα, όλες οι απόψεις, οι αντιλήψεις και οι πολιτικοί με αξίες και ιδανικά, θα συμμετέχουν σε μια διαδικασία η οποία θα κριθεί από την κοινωνική βάση της παράταξης και στην οποία θα έχουμε και την εκλογή νέας ηγεσίας τον Οκτώβρη. Επομένως, η ανοιχτή και πολύ καθαρή διαδικασία ήταν για εμάς ένας στόχος εξ αρχής και σήμερα είναι κάτι το οποίο το βλέπουμε να υλοποιείται, δίνοντάς μας ικανοποίηση».
Ερωτηθείς ο κ. Χρηστίδης για τον ρόλο που θα κληθεί να διαδραματίσει ο χώρος της Κεντροαριστεράς στο μέλλον και στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας, δήλωσε τα εξής: «Η Ελλάδα, άλλαξε από την περίοδο της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από το 1981 και ύστερα. Και έτσι όπως εκφράστηκε η Κεντροαριστερά από το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, το πρώτο το οποίο κέρδισε ήταν η ενότητα του ελληνικού λαού. Και σήμερα, αυτό κρίνεται απολύτως απαραίτητο για να μπορέσουμε να βγούμε από την κρίση. Εάν δεν είχαμε όλους αυτούς τους διχασμούς όλα τα προηγούμενα χρόνια που ξεκίνησαν από τα μνημόνια – αντιμνημόνια, το παλιό και το νέο, τα διλήμματα να φύγουν αυτοί να έρθουμε εμείς, θα είχαμε αφήσει πίσω την κρίση –όπως συνέβη στην Κύπρο, στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία. Το γεγονός ότι ήρθε από την μία η Νέα Δημοκρατία και στη συνέχεια οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επέλεξαν να διχάσουν τον ελληνικό λαό, θέτοντας διλήμματα και υποσχόμενοι διάφορες ‘μαγικές’ λύσεις (είτε από τα Ζάππεια είτε από την Θεσσαλονίκη) είναι κάτι που μας οδήγησε σε νέα και αχρείαστα μνημόνια και φυσικά, σε πιο βαριά μέτρα. Πρέπει να τα’ αφήσουμε όλα οριστικά πίσω μας, και να βγούμε μπροστά, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο. Το ΠΑΣΟΚ και ο χώρος που εκφράζει, είναι ένας ιστορικός πολιτικός χώρος που ταυτίστηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια με μεγάλες αλλαγές στην χώρα και φυσικά, τώρα είναι απραίτητο και αναγκαίο να δούμε το μέλλον μας. Γι’αυτό εργαζόμαστε –και σύμφωνα με την απόφαση που έχει λάβει η κα Γεννηματά για διεύρυνση του χώρου. Σας θυμίζω ότι τα τελευταία χρόνια βιώσαμε πολύ έντονα την κρίση, τόσο σε επίπεδο αξιών, όσο και αρχών και καθημερινής πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκε και έχει αποτύχει πλήρως. Βλέπουμε ότι συγκυβερνά με ένα κόμμα το οποίο τον χαρακτηρίζει ευθέως… ‘κομπλεξικό’ για την υπόθεση της συμμετοχής στην Εσθονία και δεν υπάρχει καμία αντίδραση για να μην διαταράξουν την κυβερνητική ισορροπία! Εκεί λοιπόν, έρχεται μια εναλλακτική πρόταση, η δική μας πρόταση, την οποία θα καταθέσουμε στον ελληνικό λαό με στόχο ν’ αλλάξουμε τους συσχετισμούς ισχύος σήμερα στην κοινωνία και αύριο στην Βουλή» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου