Ρεπορτάζ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους 6 κατηγορούμενοι που ενεπλάκησαν σε υπόθεση παράνομου τζόγου

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν 6 από τους 8 κατηγορούμενους στην πολύκροτη υπόθεση της λειτουργίας «μίνι καζίνο» στην Κω, που εξιχνίασε μετά από παρακολούθηση και συστηματική καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.
Δύο κατηγορούμενοι διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και η δικογραφία εις βάρος τους διαχωρίστηκε.
Πιο συγκεκριμένα αργά το απόγευμα της Τετάρτης, με ομόφωνη απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα της Κω, αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ένας 57χρονος ξενοδόχος, που φέρεται και ως ο προμηθευτής παιγνιομηχανών (φρουτάκια).
Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ένας 47χρονος, ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ένας 24χρονος και ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα ο 63χρονος πατέρας του τελευταίου.
Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ένας 44χρονος ενώ αυθορμήτως εμφανίστηκε στον Ανακριτή, μια 65χρονη, νόμιμη εκπρόσωπος καταστήματος, που μετά την απολογία της αφέθηκε ελεύθερη με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική» στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ είχαν περιέλθει ανώνυμες καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ένστολοι και ιδιώτες εμπλέκονται στην έκδοση Δελτίων Αιτούντων Ασυλο Αλλοδαπών, σε διακίνηση ναρκωτικών και λαθρομεταναστών.
Οι καταγγελλόμενοι εφέροντο να πουλούσαν ακόμη προστασία σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του νησιού και να έδιναν πληροφορίες σε καταστήματα με «φρουτάκια» για επικείμενους ελέγχους της ΕΛΑΣ.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε και μετά την λήψη ένορκων καταθέσεων δεν επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες για την ύπαρξη κυκλώματος που «νομιμοποιούσε» αλλοδαπούς.
Συνταξιούχος αστυνομικός φέρεται όμως να κατέθεσε ότι το καλοκαίρι του 2016 είχε δει σε επιχείρηση συγγενικού του προσώπου, «φρουτάκια» και ενημερώθηκε ότι τα είχε τοποθετήσει στην επιχείρησή του ο 57χρονος κι ότι δεν υπήρχε κίνδυνος καθώς τον «κάλυπταν» αστυνομικοί έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.
Ξεκίνησαν έτσι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με συστηματική καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων από τις οποίες φέρεται να προέκυψε ότι ο 57χρονος διέθετε σε τρίτους παιγνιομηχανήματα για την διεξαγωγή τυχερών παιγνιδιών και συγκεκριμένα σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Μαστιχάρι και σε δύο ξενοδοχεία στη Λάμπη της Κω.
Επιπλέον ο 57χρονος φέρεται να διοργάνωνε και να διεξήγαγε τυχερά παίγνια σε άλλο ξενοδοχείο στο Τιγκάκι της Κω.
Το πρωί της 29ης Σεπτεμβρίου 2017 διενεργήθηκε παρουσία Εισαγγελέα, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε τρία ξενοδοχεία και σε ένα κατάστημα.
Στον πρώτο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ηλεκτρικός εκκενωτής (taser), αναδιπλούμενο μαχαίρι και 10 κινητά τηλέφωνα. Σε χώρο που διατηρούσε εντοπίσθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 112 παιγνιομηχανήματα, από τα οποία τα 59 τύπου «φρουτάκια», ενώ συνολικά κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 11.457,49 ευρώ.
Σε ξενοδοχείο βρέθηκαν 2 παιγνιομηχανήματα τύπου «φρουτάκια» και το χρηματικό ποσό των 1.288,40 ευρώ.
Σε άλλο ξενοδοχείο ακόμη 2 παιγνιομηχανήματα τύπου «φρουτάκια» και το χρηματικό ποσό των 1.782,5 ευρώ και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ακόμη 2 και το χρηματικό ποσό των 1803,4 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι πέραν της δικογραφίας, που έχουν σχηματίσει οι «αδιάφθοροι» της ΕΛΑΣ για την ανωτέρω υπόθεση, από τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις φέρεται να έχουν προκύψει ενδείξεις για την τέλεση παράνομων πράξεων από αστυνομικό της ΕΛΑΣ, ο οποίος φέρεται να είχε επικοινωνία με ιδιώτες προκειμένου να διευκολύνει μια Ρωσίδα να εισέλθει στην χώρα από την Τουρκία.
Η έρευνα για την συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη. Επιπλέον από τις ίδιες παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων φέρεται να προέκυψαν ενδείξεις για την τέλεση ρευματοκλοπών από ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και άλλων επιχειρήσεων στις οποίες εμπλέκονται υπάλληλοι της ΔΕΗ που φέρονται να υπόσχονταν τη διαγραφή οφειλών έναντι χρηματικής αμοιβής.
Ως συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορούμενων παρέστησαν οι δικηγόροι κκ. Κ. Ασλάνης, Μ. Χατζηάμαλος, Αλκιβιάδης Χατζαντώνης και Κ. Χόνδρος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου