Στην στήριξη των πληγέντων από τις καταστροφικές πλημμύρες της Σύμης, αναφέρθηκε χτες, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος του τμήματος μεταφορών Δωδεκανήσου κ. Χρήστος Μπάρδος.
Όπως δήλωσε: «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου επέδειξε απόλυτη ετοιμότητα σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση ανάλογων εκτάκτων περιστατικών από τις καιρικές συνθήκες και έσπευσε με κάθε τρόπο, με το ανθρώπινο δυναμικό, τα διαθέσιμα μέσα αλλά και με την απαραίτητη χρηματοδότηση να στηρίξει τους πληγέντες του νησιού. Από την δική μας πλευρά ως τμήμα μεταφορών, έχω δώσει οδηγίες στον Δήμο Σύμης, να μου ετοιμάσει μια λίστα με τα οχήματα που έχουν υποστεί ζημιές (πολλά εκ των οποίων βρέθηκαν μέσα στην θάλασσα) ώστε να ζητήσουμε από το αρμόδιο υπουργείο, να απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας το επόμενο έτος και από άλλες επιβαρύνσεις. Εκφράζουμε όλοι την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι πολύ σύντομα θα αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές και η Σύμη θα είναι έτοιμη να επανέλθει στους ρυθμούς της και να υποδεχτεί τους ξένους επισκέπτες της, την επόμενη σεζόν».
Η ‘Ενεργειακή Α.Ε.’
Ο κ. Μπάρδος, εμφανίσθηκε παράλληλα, ικανοποιημένος από την πορεία της εταιρείας ‘Ενεργειακή Α.Ε.’ όντας πρόεδρός της.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Ενεργειακή Α.Ε. αποτελεί το βασικό αναπτυξιακό εργαλείο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με κύριο αντικείμενο της την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (Interreg MED, Interreg Europe, Ελλάδα Κύπρος κ.α) και την παροχή τεχνικής στήριξης στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αναφορικά με την συμμετοχή της σε Ευρωπαϊκά Δίκτυα. Το Περιφερειακό Γραφείο μας λόγω της δυναμικής του, της εμπειρίας του στον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινοτικών προγραμμάτων καθώς και του έμπειρου εξειδικευμένου στελεχιακού δυναμικού του, αποτελεί μοχλό ανάπτυξης.
«Οι προτάσεις της ‘Ενεργειακής’ προχωρούν, αποδεικνύοντας ότι γίνεται μια πολύ καλή δουλειά. Συμμετέχουμε σε πολλά προγράμματα και μπορούμε να βοηθήσουμε στην επιμόρφωση και στην βελτίωση των ενδιαφερομένων με πολλές δράσεις» όπως ανέφερε.
Το έργο CO-CREATE
Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη το έργο «CO-CREATE: Δημιουργία ενός δικτύου ανταγωνιστικών clusters στην περιοχή της Μεσογείου με την συμβολή του δημιουργικού κλάδου», που στοχεύει να στηρίξει τις διαδικασίες αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους δημιουργικούς κλάδους και τα παραδοσιακά clusters ή δίκτυα, συνεισφέροντας στην πιλοτική δοκιμή και τον από κοινού σχεδιασμό δημιουργικών μεθόδων που θα εφαρμοστούν σε επιχειρηματίες και διαχειριστές clusters , με την υποστήριξη εργαλείων διαχείρισης Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Επίσης, στοχεύει να προωθήσει την συνεργασία διαχειριστών clusters ΜμΕ και φορέων χάραξης πολιτικής με τη χρήση νέων μεθοδολογιών και εργαλείων.
Το πρόγραμμα αυτό αφορά τους εκπροσώπους παραδοσιακών κλάδων όπως επιπλοποιούς, επιχειρήσεις παραγωγής παραδοσιακών οικοδομικών υλικών, εργολάβους παραδοσιακής αρχιτεκτονικής, παραδοσιακούς τεχνίτες, μηχανικούς και αρχιτέκτονες.
Για το πρόγραμμα διοργανώνεται ένα 2ήμερο κατάρτισης την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, στα ΚΕΚ Γεννηματάς.
Με αυτό το πρόγραμμα θα εκπαιδευτούν τα μέλη στην ανάπτυξη μεθόδων δημιουργικού σχεδιασμού, στις δυνατότητες προώθησης προϊόντων στο εξωτερικό, στις συνεργασίες για μείωση κόστους πρώτων υλών κ.λπ.
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εταίροι που συμμετέχουν που είναι: Εμπορικό Βιομηχανικό Βιοτεχνικό και Γεωργικό Επιμελητήριο Βενετίας, Περιφέρεια Βένετο, Πολυτεχνείο Μιλάνου, Ισπανική Ένωση για τη διεθνοποίηση των επιχειρήσεων, Η/Υ κ τηλ.νιών, Ίδρυμα Αγοράς και Καινοτομίας Ισπανίας, Toulon Var Technologies, Ινστιτούτο Josef Stefan, Επιστημονικό και Τενολογικό Πάρκο Almada, Αναπτυξιακή Εταιρεία Ζάγκρεμπ, Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κιλκίς.