Ειδήσεις

Η Θεά Τύχη δεν κτύπησε φέτος την πόρτα της Ρόδου

Δεν χαμογέλασε η θεά τύχη στους Ροδίτες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Τα λαχεία και τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ μοίρασαν μικροποσά σε αντίθεση με το παρελθόν που έπεφταν μεγάλα κέρδη στη Ρόδο. Βέβαια και οι Ροδίτες δεν προκαλούν την τύχη τους, παίζοντας πλέον άκρως «συντηρητικά».
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των ιδιοκτητών πρακτορείων ΟΠΑΠ της Ρόδου και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, κ. Αναστάσιος Λυριστής οι τζίροι έχουν πλέον μειωθεί πάρα πολύ με αποτέλεσμα τα πρακτορεία να… φυτοζωούν.
Λόγω της κρίσης, ακόμη και στη θεά Τύχη γύρισαν την πλάτη τους οι Ροδίτες, δίνοντας προτεραιότητα στην αγορά βασικών αγαθών για το σπίτι και την οικογένειά τους, κρατώντας στο πορτοφόλι τους έστω και 0,50 ευρώ που στοιχίζει η στήλη του απλού δελτίου τυχερών παιχνιδιών.
«Η πτώση της κίνησης είναι μεγάλη και κυμαίνεται πάνω από 50%», δήλωσε στη «δημοκρατική» ο κ. Λυριστής. Από τη μία η έλλειψη ρευστότητας, από την άλλη οι προτεραιότητες που βάζουν οι πολίτες για την αγορά βασικών αγαθών αλλά και ο φόβος, τους έχουν απομακρύνει από τα πρακτορεία τυχερών παιχνιδιών. Μολονότι κανείς θα περίμενε το ακριβώς αντίθετο, να αυξηθεί δηλαδή η κίνηση στα προποτζίδικα ως μία… ελπίδα για να κερδίσουν χρήματα, η πραγματικότητα είναι διαφορετική.
«Ακόμη και στα μεγάλα τζακ ποτ του ΤΖΟΚΕΡ πλέον δεν υπάρχουν μεγάλα πονταρίσματα. Περισσότερο κινούνται το στοίχημα και το ΚΙΝΟ. Μη φανταστείτε όμως ότι και πάλι ξοδεύονται μεγάλα ποσά. Απλά το πρακτορείο είναι για κάποιους ένας χώρος να περνούν την ώρα τους. Τις περιόδους των εορτών και δη την Πρωτοχρονιά, συνήθιζαν οι Ροδίτες να προκαλούν την τύχη τους, όπως γινόταν βέβαια και αλλού. Παίζονταν δελτία των 100, 200, 300 ευρώ. Σήμερα δεν υπάρχει αυτό πια. Δεν παίζονται μεγάλα ποσά. Ακόμη και το ευρώ το υπολογίζει πλέον κανείς. Πολύ μεγάλη είναι δε η πτώση στα λαχεία. Την τελευταία τριετία η ζήτηση έχει μειωθεί κατά 50% τουλάχιστον. Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στη θεά Τύχη. Στη Ρόδο υπάρχουν 65 πρακτορεία και τα 35 βρίσκονται στα χωριά. Η φορολογία μας και οι ασφαλιστικές εισφορές αγγίζουν το 80% του τζίρου μας. Τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον κλάδο μας», αναφέρει ο κ. Λυριστής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου