Ειδήσεις

Κοινωνικά φροντιστήρια για παιδιά άπορων οικογενειών

Υπεγράφη χθες η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Ρόδου και του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τα κοινωνικά φροντιστήρια σε μαθητές δημοτικών σχολείων απόρων οικογενειών. Πρόκειται για μία δράση στο πλαίσιο του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους απόρους. Απευθύνεται σε 125 παιδιά και οικογενειών που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα και θα διδάσκουν 25 φοιτητές.
Σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα τοπικά ΜΜΕ χθες, ο δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είναι διττός ο σκοπός της σύμβασης αυτής. Έχει να κάνει αφενός με την προσφορά σε συμπολίτες μας που έχουν την ανάγκη της ενισχυτικής διδασκαλίας και από την άλλη, συνεχίζεται με αυτό τον τρόπο η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια. Θεωρώ ότι αυτή η προγραμματική σύμβαση είναι η εμβάθυνση της μεταξύ μας συνεργασίας. Το πανεπιστήμιο αντιμετωπίζεται ως ένα αποκομμένο κομμάτι από την τοπική κοινωνία. Ήταν καιρός να υπάρχει αυτή η αμφίδρομη σχέση».
Η αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Παν. Αιγαίου κα Γεωργία Λιαράκου εμφανίστηκε αισιόδοξη για την επιτυχή έκβαση της όλης προσπάθειας, δηλώνοντας τα εξής: «Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης επιθυμεί πολύ τη συνεργασία με το Δήμο Ρόδου και χαιρόμαστε που τα τελευταία χρόνια έχουμε πολλαπλασιάσει τις κοινές μας δράσεις. Για εμάς το πανεπιστήμιο είναι ένα ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας. Από μόνο του όμως δεν μπορεί να προχωρήσει εάν δεν υπάρχει αυτή η όσμωση ώστε να προσφέρουμε τις γνώσεις που διαθέτουμε αλλά και να παίρνουμε από εσάς πολλά ερεθίσματα για να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Χαιρόμαστε που ξεκινάμε αυτή τη δράση των κοινωνικών φροντιστηρίων κυρίως επειδή πρόκειται για ένα αντικείμενο που αφορά καθαρά στο τμήμα δημοτικής εκπαίδευσης. Εμείς εκπαιδεύουμε τους μελλοντικούς δασκάλους και οι φοιτητές θα έχουν την τύχη να αναλάβουν μία τόσο υπεύθυνη θέση πριν ακόμη ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Οι φοιτητές θα έχουν την αμέριστη συμπαράσταση και καθοδήγησή μας. Εκπαιδευόμενοι θα εκπαιδεύουν, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό. Το επίπεδο των φοιτητών μας είναι ιδιαίτερα υψηλό και είμαι βέβαιη ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα».
Τέλος, η αντιδήμαρχος Β. Ξεπαπαδάκη είπε ότι η καθυστερημένη έναρξη του προγράμματος οφείλεται στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και τόνισε ότι η προγραμματική σύμβαση θα συνεχισθεί και το 2019 μόλις εξασφαλισθεί νέα χρηματοδότηση. Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο σε ποιους χώρους θα πραγματοποιούνται τα φροντιστηριακά μαθήματα.
«Το πρώτο πρόγραμμα που πέτυχε ο δήμος για κοινωνική πολιτική. Προσπαθούσαμε πολύ εδώ και δύο χρόνια να επεκτείνουμε τις δράσεις. Όλες οι δράσεις που αφορούσαν στην επισιτιστική βοήθεια κυλούσαν ομαλά. Όμως η συνοδευτική αυτή δράση που είχαμε συμπεριλάβει στο πρόγραμμα καθυστερούσε λόγω γραφειοκρατίας. Σήμερα είμαστε χαρούμενοι που ξεκινούν τα κοινωνικά φροντιστήρια. Από το νέο έτος που θα έχουμε τη χρηματοδότηση για το 2019, θα προχωρήσει κανονικά η δράση αυτή. Η προγραμματική σύμβαση θα ανανεώνεται», δήλωσε η κα Ξεπεπαδάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου