Ειδήσεις

Κ. Μητσοτάκης: Δεν θα ακολουθήσω τον Τσίπρα στην ακατάσχετη παροχολογία του

    

Εμφατικό “όχι” στην ακατάσχετη παροχολογία. Ανάδειξη των απαραίτητων βημάτων, που θα ωθήσουν τη χώρα στην κανονικότητα. Αποτύπωση των πτυχών του “γαλάζιου” προγραμματικού λόγου, με “κλειδιά” τη μείωση της φορολογίας. Τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών. Την προσέλκυση επενδύσεων, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης, θα βελτιώσει τα εισοδήματα των εργαζομένων και θα έχει ως τελικό στόχο την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης της τάξης του 4%, αντί του 1,5 με 2% που φαίνεται να επιτυγχάνεται σήμερα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει ανοίξει τον κύκλο των επαφών του με τους κοινωνικούς εταίρους, στρέφοντας το βλέμμα του στο διήμερο της 15ης και 16ης Σεπτεμβρίου και το ορόσημο της ΔΕΘ. Σήμερα, μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να συναντήσει, να συζητήσει και να καταγράψει απόψεις και θέσεις των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, έχοντας στείλει από χθες το δικό του μήνυμα, με αφορμή το σκαρφάλωμα του επιτοκίου του 10ετούς ομολόγου επάνω από το 4,6%.

“Μία ακατάσχετη παροχολογία σήμερα θα είναι άκρως επικίνδυνη για τη χώρα. Θα αποσταθεροποιήσει ακόμη περισσότερο τις αγορές κεφαλαίου, θα αυξήσει το κόστος δανεισμού για την ελληνική δημοκρατία, κατά συνέπεια θα αυξήσει και το κόστος δανεισμού για όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα σε μια τέτοια πρακτική. Αυτά τα οποία θα πούμε θα είναι λίγα, θα είναι συγκεκριμένα, θα είναι κοστολογημένα και θα είναι πράγματα τα οποία γίνονται”, διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη διάρκεια του τετ α τετ που είχε με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων στην Αθήνα. “Κόκκινη κάρτα”, λοιπόν, στην άκρατη υποσχεσιολογία. Και ανάδειξη των βημάτων που προτείνει η οδός Πειραιώς για το “αύριο” της χώρας. Με μία από τις αιχμές τη ριζική αναδιάρθρωση του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο, όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δε θα τιμωρεί την εργασία.

Στη Νέα Δημοκρατία βάλλουν συνεχώς κατά της συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων και του πρωθυπουργού, αναδεικνύοντας τις…μαύρες τρύπες του μαξιμινού αφηγήματος περί του τέλους των μνημονίων. “Η Ελλάδα δεν έχει πια πρόσβαση σε φθηνή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, αλλά έχει μείνει  με πολύ βαριές δεσμεύσεις, μέχρι το 2022, υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% και ένα αυστηρό πλαίσιο λιτότητας τουλάχιστον μέχρι το 2060. Ένα άτυπο 4ο Μνημόνιο.

Και αυτό συνέβη διότι το 3ο Πρόγραμμα απέτυχε οικτρά. Ο σκοπός του 3ου Προγράμματος ήταν πάντα να αποκαταστήσει τη δυνατότητα της χώρας να δανείζεται κανονικά από τις αγορές. Πράγμα το οποίο έκαναν όλες οι άλλες χώρες, οι οποίες βγήκαν από Προγράμματα.  Η Ελλάδα βγήκε από το 3ο Πρόγραμμα, βαριά τραυματισμένη και με αβέβαιο μέλλον. Αυτή είναι η σκληρή αλήθεια, μπροστά στην οποία καταρρέει καθημερινά ο μύθος για το δήθεν τέλος των Μνημονίων και την τάχα αυτοδύναμη έξοδο στις αγορές”, τονίζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, “απολύτως ψευδή” χαρακτηρίζουν στη “γαλάζια” παράταξη δημοσιεύματα, στα οποία γίνεται λόγος για κατάσχεση ή και μπλοκάρισμα λογαριασμών του κόμματος, μετά από προσφυγή σε νομικά μέσα εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς.

“Η περιβόητη απόφαση για την οποία κάποιοι διαβάλλουν το κόμμα πρώτον δεν έχει εκτελεστό χαρακτήρα και δεύτερον δεν έχει κοινοποιηθεί επισήμως στο κόμμα. Ακόμη, όμως, και εάν κοινοποιηθεί θα εφεσιβληθεί. Είναι γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αυξημένες δανειακές υποχρεώσεις. Όλα, όμως, τα δάνεια που πήρε στο παρελθόν είναι απολύτως σύννομα, όπως προκύπτει, άλλωστε και από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων…Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πάρει κανένα δάνειο μετά το 2011. Σήμερα, εξαντλεί κάθε δυνατότητα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις της, ενώ απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι το συνολικό ποσό  που έλαβε κατά το 2017 ως κρατική επιχορήγηση επεστράφη για την αποπληρωμή των δανείων και οφειλών παρελθουσών χρήσεων. Παράλληλα, μετά από το συστηματικό νοικοκύρεμα που ξεκίνησε στις 11 Ιανουαρίου του 2016, η παράταξη έχει αποκτήσει πλήρη λειτουργική αυτοτέλεια”, σχολιάζουν πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή capital.gr

Συντάκτης Δημήτρης Γκάτσιος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου