Αθλητικά

Οι λεπτομέρειες των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων στίβου

Εκτός από το πρόγραμμα και τη διαδικασία εγγραφών ενόψει των Αιγαιοπελαγίτικων Αγώνων Στίβου που θα γίνουν στην Κω στις 20-21 Οκτωβρίου, οι διοργανωτές έδωσαν στη δημοσιότητα και ορισμένες λεπτομέρειες που θα διέπουν τους αγώνες.

ΕΠΑΘΛΑ – ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  • Στους 1ους νικητές-τριες των αγωνισμάτων, καθώς και στους τρεις (3) πρώτους συλλόγους της γενικής βαθμολογίας, θα απονεμηθούν κύπελλα, μετάλλια και διπλώματα.

Στους 2ους και 3ους  νικητές-τριες των αγωνισμάτων, θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.

  • Θα βαθμολογούνται οι έξι πρώτοι-ες νικητές – τριες των αγωνισμάτων:

Η βαθμολογία που θα ισχύσει στα ατομικά αγωνίσματα, θα είναι  7 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1.

Αν οι αθλητές-τριες που θα συμμετέχουν είναι λιγότεροι-ες (από 6), τότε η κλίμακα των βαθμών που θα δίνονται θα ξεκινά πάλι από 7-5-4-…, διατηρούμενης της διαφοράς των δύο (2) βαθμών του πρώτου από το δεύτερο νικητή.

Αν οι αθλητές-τριες είναι 5, η κλίμακα βαθμολογίας θα είναι 7-5-4-3-2.

Αν είναι 2, η κλίμακα θα είναι 7-5.

Αν είναι 1, τότε θα πάρει 7 βαθμούς.

Στις Σκυταλοδρομίες  θα ισχύσει το ίδιο σύστημα, με τη διαφορά ότι οι βαθμοί θα είναι διπλάσιοι, δηλαδή  14 – 10 – 8 – 6 – 4 – 2.

Αν οι ομάδες είναι 5, η κλίμακα βαθμολογίας θα είναι 14-10-8-6-4.

Αν είναι 2, η κλίμακα θα είναι 14-10.

Αν είναι 1, τότε θα πάρει 14 βαθμούς.

ΤΕΧΝΙΚΗ  ΣΥΣΚΕΨΗ

Εάν κριθεί απαραίτητο, θα πραγματοποιηθεί τεχνική σύσκεψη της  οργανωτικής επιτροπής και των τεχνικών συμβούλων των Ε.Α.Σ. την Παρασκευή 19/10 και ώρα 20.00, όπου θα συζητηθούν και θα οριστικοποιηθούν τα παρακάτω θέματα:

  • Τελικές δηλώσεις συμμετοχής.

Μετά το τέλος της σύσκεψης δεν θα επιτρέπεται καμία απολύτως αλλαγή.

  • Διαδοχικά ύψη στο άλμα σε ύψος
  • Οριστικοποίηση του ωρολογίου προγράμματος.

ΔΕΛΤΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ

Οι εκπρόσωποι των σωματείων πρέπει να έχουν μαζί τους, τα αθλητικά δελτία των αθλητών-τριών, σφραγισμένα από γιατρό σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Υπεύθυνοι για την τήρηση αυτής της υποχρέωσης είναι οι εκπρόσωποι των σωματείων.

Οι αθλητές  – τριες όταν παρουσιάζονται στην αίθουσα κλήσης θα  δείχνουν το αθλητικό τους δελτίο, το οποίο πρέπει να είναι θεωρημένο από ιατρό σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα δελτία των αγωνιζομένων και δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανένα αθλητή – τρια του οποίου το δελτίο δεν είναι θεωρημένο ιατρικώς, σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω.

ΓΕΝΙΚΑ

  • Το Νέο Στάδιο Ανταγόρα διαθέτει στίβο με ελαστικό τάπητα 400μ, επτά (7) διαδρομών, κονίστρα με φυσικό χλοοτάπητα και ηλεκτροφωτισμό.
  • Τα όργανα των ρίψεων θα είναι αυτά που αντιστοιχούν στις αντίστοιχες κατηγορίες των αθλητών-τριών, σύμφωνα με τις τεχνικές διατάξεις 2018 του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
  • Οι αθλητές-τριες θα πρέπει μέχρι και 45΄ πριν από την έναρξη του αγωνίσματός τους, να δηλώνουν την παρουσία τους αυτοπροσώπως στην αίθουσα κλήσης και να προσκομίζουν το δελτίο τους νόμιμα θεωρημένο από ιατρό.
  • Στους αγώνες θα ισχύσουν οι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 2018 – 2019
  • Ότι δεν αναφέρεται σ’ αυτή την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο και τον Αλυτάρχη των αγώνων, σύμφωνα με τους κανονισμούς.
  • Τα σωματεία πρέπει στην τελετή έναρξης να έχουν και τη σημαία τους.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

  • Ο Δήμος Κω, ως τοπικός συνδιοργανωτής, είναι υπεύθυνος να εξασφαλίσει με κάθε τρόπο την παροχή ιατρικής φροντίδας για τους αθλητές – αθλήτριες.
  • Εκτός από την παρουσία ιατρού, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να εξασφαλιστεί υποχρεωτικά η παρουσία ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ στο στάδιο, καθ’ όλη τη διάρκεια των αγώνων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου