Ειδήσεις

Εντονη διαμαρτυρία κατοίκων της Δ.Κ. Κοσκινού

Από κατοίκους της δημοτικής κοινότητας Κοσκινού πήραμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας. (Σημ.: οι κάτοικοι παραπονούνται ότι απέστειλαν την ίδια επιστολή και στις 5 Σεπτ. 2018, αλλά δεν “δημοσιεύθηκε”. Λυπούμαστε που θα τους απογοητεύσουμε, αλλά η επιστολή τους δημοσιεύθηκε στην “δ” την επομένη ημέρα, 6 Σεπτεμβρίου, σελ. 32. Ελπίζουμε αυτή τη φορά να την βρουν. Σε κάθε περίπτωση την δημοσιεύουμε ξανά, με την ελπίδα ότι οι αρμόδιοι αυτή τη φορά θα συγκινηθούν.
Η επιστολή:
Το φθινόπωρο του 2017 κάτοικοι της ΔΚ Κοσκινού με έγγραφό τους προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και Περιφέρεια, ζήτησαν να τοποθετηθεί καθρέφτης στην έξοδο από την οδό 25ης Μαρτίου στην περιφερειακή οδό Γ. Μπάρδου (οδοί στα Κοσκινού), διότι όσοι γνωρίζουν, η έξοδος εκεί είναι πολύ επικίνδυνη (έχουν γίνει πολλά ατυχήματα), γιατί δεν υπάρχει ορατότητα από τ’ αριστερά και η κίνηση μεγάλων οχημάτων είναι πάνω από την κανονική.
Μετά από πάρα πολύ καιρό και με εμπλοκή βέβαια και της Περιφέρειας, λόγω της περιφερειακής οδού “Γ. Μπάρδου”, δόθηκε έγγραφη εντολή να μπει ο περιβόητος καθρέφτης. Όμως ο κ. Μανωλάγκας Νικόλαος, Πρόεδρος της ΔΚ Κοσκινού, δεν ήθελε να τον βάλει γιατί είχε προηγούμενα με κάποιον από τους κατοίκους που υπέγραφαν το αίτημα για τον καθρέφτη.
Με εντολή Δημάρχου, τελικά, στάλθηκε υπάλληλος από την ΔΚ Ρόδου και τον τοποθέτησε στα μέσα του καλοκαιριού του 2018, μαζί με μηχανικούς από την Τεχνική Υπηρεσία και Περιφέρεια οι οποίοι έλεγξαν και τους υπόλοιπους καθρέφτες της οδού Γ. Μπάρδου και οι οποίοι βρήκαν κάποιους παράνομους. Δόθηκε λοιπόν εντολή να βγουν όσοι καθρέφτες δεν πληρούσαν το νόμιμο.
Όμως από λάθος εντολή της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου βγήκε και ο καθρέφτης της επίμαχης διασταύρωσης, όμως οι εγκρίσεις της τοποθέτησης υπάρχουν, με αποτέλεσμα έως αυτή τη στιγμή δεν έχει επανατοποθετηθεί, με ό,τι κίνδυνο μπορεί να επιφέρει στους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο, αυτή η ενέργεια.
Ούτε το αρμόδιο γραφείο της Τεχνικής Υπηρεσίας ενδιαφέρεται, ούτε ο Πρόεδρος της ΔΚ Κοσκινού φυσικά για την επανατοποθέτηση.
Παρακαλούμε λοιπόν πολύ τον κ. Δήμαρχο να επιληφθεί του θέματος αυτού όπως έκανε και στην αρχή, διότι ούτε με τους συνεργάτες του τους αιρετούς βρίσκουμε άκρη, αλλά ούτε και με τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών του.
Ευχαριστούμε πολύ
Οι κάτοικοι της ΔΚ Κοσκινού

ΥΓ. Σας το έχουμε στείλει και με email από τις 5/9/2018, αλλά δυστυχώς δεν το έχουμε δει δημοσιευμένο. Παρακαλούμε πολύ να βρείτε ένα χώρο στην εφημερίδα σας να το δημοσιεύσετε, διότι είστε η μόνη βοήθεια που έχουμε. Θα θρηνήσουμε θύματα. Ευχαριστούμε ξανά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου