Ρεπορτάζ

Ροδίτης πυροβόλησε αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από μπαρ κονσομασιόν

Σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών και σε χρηματική ποινή ύψους 900 ευρώ, με 3ετή αναστολή καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ένας 49χρονος Ροδίτης, που κρίθηκε ένοχος για παράνομη οπλοφορία κυνηγετικού όπλου, για οπλοχρησία και για παράνομη κατοχή πυρομαχικών.
Η δίωξη εις βάρος του για φθορά ξένης ιδιοκτησίας έπαυσε λόγω μη νομότυπης έγκλησης ενώ για τον ίδιο λόγο οι συνήγοροι υπεράσπισής του κ.κ. Σάββας Λυριστής και Στέλιος Κιουρτζής απέβαλαν τον συνήγορο πολιτικής αγωγής δικηγόρο κ. Στέλιο Αλεξανδρή.
Ο 49χρονος, επιχειρηματίας, κάτοικος Τσαΐρι, συνελήφθη την 7η Οκτωβρίου 2018, γιατί πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο και προκάλεσε φθορές σε σταθμευμένο όχημα.
Την 7η Οκτωβρίου 2018 καταγγέλθηκε συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από έναν ημεδαπό, ότι την ίδια ημέρα και περί ώρα 05.30 ο κατηγορούμενος, λόγω αγνώστων αιτιών, πήγε έξω από το κατάστημα «ΛΩΤΟΣ ΜΠΑΡ» που βρίσκεται επί της οδού Καποδιστρίου και με την κυνηγετική του καραμπίνα, έβαλε μία φορά στον αέρα και τουλάχιστον μία φορά στο σταθμευμένο αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, το οποίο είχε παρκάρει στο σημείο ο υιός του, με αποτέλεσμα να προκληθούν φθορές στην πόρτα του οδηγού αλλά και στο ελαστικό αυτού.

Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια διέφυγε με όχημα λευκού χρώματος.
Απογευματινές ώρες της ιδίας ημέρας οι αστυνομικοί εντόπισαν τον κατηγορούμενο πεζό σε δασική περιοχή πλησίον της οικίας του, στο Τσαΐρι, παραδέχθηκε την πράξη του και εν συνεχεία οδήγησε τους αστυνομικούς στον προαύλιο χώρο της οικίας του όπου ήταν επιμελώς κρυμμένα μια καραμπίνα, μια βαλίτσα που περιείχε ένα αεροβόλο πιστόλι μαζί με δυο γεμιστήρες με πλαστικές μπίλιες, 6 γεμάτες φιάλες αερίου, μια άδεια φιάλη αερίου και ένα αεροβόλο περίστροφο μαζί με δυο γεμιστήρες με πλαστικές μπίλιες, 6 γεμάτες φιάλες αερίου, μια άδεια φιάλη αερίου,16 φυσίγγια κι ένα μεταλλικό κουτάκι με σκάγια αεροβόλου.
Ακολούθως διενεργήθηκε κατ’ οίκον έρευνα, όπου και βρέθηκε ένα κουτί με κάλυκες κυνηγετικού όπλου.
Ο ίδιος απολογούμενος κατέθεσε ότι βρισκόταν σε κατάσταση έντονης ψυχικής φόρτισης καθώς την ίδια ημέρα, επρόκειτο να τελέσει νέο γάμο η τέως σύζυγός του. Για το λόγο αυτό, όπως είπε, κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ στην οικία του, από νωρίς το βράδυ της προηγουμένης ημέρας, με αποτέλεσμα τα ξημερώματα της Κυριακής να βρίσκεται σε κατάσταση πλήρους μέθης. Από το χρονικό σημείο αυτό και έπειτα δεν έχει καμία μνήμη από εκείνο το βράδυ, συνεπεία των τεραστίων ποσοτήτων αλκοόλ που κατανάλωσε.
Το επόμενο πράγμα που θυμάται είναι να ξυπνάει στο σπίτι του αργά την επόμενη ημέρα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου