Ρεπορτάζ

Πλούσιος ο Οκτώβριος σε συνέδρια και πολιτιστικές εκδηλώσεις

Μεγάλη ώθηση στις εναλλακτικές μορφές Τουρισμού αλλά και στο να καταστεί η Ρόδος, κέντρο προσέλκυσης διεξαγωγής μεγάλων διοργανώσεων πολιτιστικού, αθλητικού, εκπαιδευτικού ή κοινωνικού περιεχομένου, αποτελούν τα συνέδρια που πραγματοποιούνται στο νησί.
Είναι αλήθεια ότι για πολλά χρόνια η Ρόδος είχε χάσει πλειάδα τέτοιων διοργανώσεων που όχι μόνον φέρνουν στο νησί επισκέπτες που δίνουν ώθηση στην τοπική οικονομία και αγορά, αλλά αναδεικνύουν τον χαρακτήρα της και την καθιστούν κέντρο συναντήσεων και προσέλκυσης διεθνών προσωπικοτήτων.
Το κεφάλαιο αυτό, προσπαθεί τόσο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, όσο και ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με διάφορους φορείς, συλλόγους, εταιρείες, χορηγούς κ.λπ. να το αξιοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων, «αποδίδει» καρπούς.
Μόνον το 2018, διεξήχθησαν στην Ρόδο πολλές τέτοιες συναντήσεις ενώ φαίνεται ότι ξεκίνησε και πάλι να υπάρχει πολιτιστική και αθλητική δραστηριότητα.

Πλούσιος
ο φετινός Οκτώβριος
Με κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις όπως το «Peace and Sports», το «Run Greece», η συνάντηση με τα παλιά ποδήλατα Historica, το κύπελλο Καράτε International Open Rodos Cup, το Ocean Lava Rhodes Triathlon, οι αγώνες επιτάχυνσης στο αεροδρόμιο Μαριτσών, οι εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, ο φετινός Οκτώβριος είναι «πλούσιος» σε συνέδρια, πολιτιστικές αλλά και ενημερωτικές εκδηλώσεις:
• Στις 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα για το Διαδίκτυο, την κυβερνοασφάλεια, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, τα social media και την ορθή τους χρήση.
• Από 9 έως 13 Οκτωβρίου, στη Ρόδο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το 8 Διεθνές Συνέδριο «Διαχείρισης Θυμάτων Καταστροφών».
• Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Treasure Of Hellas» 27 – 28 Οκτωβρίου.
• Έκθεση φωτογραφίας «Tales Unfold» από τις 13 έως τις 27 Οκτωβρίου 2018.
• Το 8ο Διεθνές Ταυτόχρονο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους 13 & 14 Οκτωβρίου
• Το Rodos MRC που αποτελεί πλέον θεσμό εδώ και πολλά χρόνια θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή 500 και πλέον φοιτητών που διοργανώνει «Το Σπίτι της Ευρώπης».
• Το συνέδριο της εταιρείας Herbal Life (ήταν να γίνει στην Κύπρο, αλλά τελικά επιλέχθηκε η Ρόδος) με τρεις εκδηλώσεις. Στις 14 του μηνός θα γίνει και πολιτιστική βραδιά στην Πλατεία Κουντουριώτου με 1.500 συμμετέχοντες.
• Στο διάστημα 19 – 28 του μηνός με πρωτοβουλία του Δήμου Ρόδου, θα έρθουν νέοι χορευτές από την Ρωσία για μία εβδομάδα –σε συνεργασία με τις σχολές χορού του νησιού.
• Από τις 21 έως 28 Οκτωβρίου, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου σε συνεργασία του Δήμου Ρόδου με τον Δήμο Νισύρου, θα πραγματοποιήσει προβολές και θα γίνουν εκδηλώσεις στην Ρόδο. 70 κορυφαίοι καλλιτέχνες, άνθρωποι του κινηματογράφου, σκηνοθέτες, σεναριογράφοι, παραγωγοί από την Ελλάδα, την Ευρώπη και άλλες χώρες, θα βρίσκονται στο Κατάλυμα της Ισπανίας για να δουλέψουν πάνω σε project ενώ έχουν την υποχρέωση να αφήσουν «υλικό» στην Ρόδο προκειμένου να το αξιοποιήσει η Ρόδος, τουριστικά. Η δομή αφορά τον κινηματογράφο και είναι καλή ευκαιρία να αναβιώσουν οι καλές στιγμές της Ρόδου σε αυτό τον τομέα.
• Στις 20 – 28 του μηνός, το Διεθνές Κέντρο Λογοτεχνών Ρόδου πραγματοποιεί το «Συμπόσιο των Τριών Θαλασσών» με εκλεκτές παρουσίες και συμμετοχές.

Και ο Νοέμβριος
• Με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων της ένταξης της Μεσαιωνικής Πόλης στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, θα γίνει στις 2 και 3 Νοεμβρίου μία μεγάλη ημερίδα σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, και τον Οργανισμό των Πόλεων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς όπου εκπρόσωποι ιστορικών πόλεων (Βαλέτα, Βενετία, Ίμπιζα, Κέρκυρα, Κων/λη κ.λπ.) θα έρθουν στην Ρόδο για την συνάντηση για να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τις προοπτικές της Μεσαιωνικής Πόλης από εδώ και στο εξής. Ο Δήμος Ρόδου θα τιμήσει και αρκετά άτομα που συνέβαλαν στον πολιτισμό του νησιού.
• Επιπλέον, οι εκδηλώσεις με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων της ένταξης της Μεσαιωνικής Πόλης στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο θα συνεχιστούν και μέσα στο 2019.
• Το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο από τις 9-11 Νοεμβρίου 2018 με διεθνή συμμετοχή για το εκπαιδευτικό υλικό στα Μαθηματικά και τις Φυσικές Επιστήμες, με τίτλο: «Εκπαιδευτικό υλικό Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών: διαφορετικές χρήσεις, διασταυρούμενες πορείες μάθησης».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου