Ειδήσεις

Δεν θα γίνει κατηγορία εις βάρος ενός Αφαντενού για βιασμό ανήλικης

Με διάταξη, που εξέδωσε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και επικύρωσε ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου, απορρίφθηκε η από 14 Μαΐου 2019 ένορκη κατάθεση, μιας κατοίκου Αφάντου, η οποία επέχει θέση εγκλήσεως ως ασκούσα την επιμέλεια της ανήλικης θυγατρός της, σε βάρος ενός συντοπίτη της για την πράξη του βιασμού και των συρρεουσών αληθώς με αυτήν πράξεων, που φέρεται να τέλεσε στη Ρόδο, τον Δεκέμβριο του 2017.
Με την έγκλησή της η εγκαλούσα κατήγγειλε συγκεκριμένα ότι τον Δεκέμβριο του 2017, ο εγκαλούμενος εξανάγκασε την ανήλικη θυγατέρα της σε κατ’ επανάληψη συνουσία μαζί της, όπως γνωστοποίησε στην ίδια ο αδερφός της και θείος της ανήλικης, στον οποίο, κατά δήλωσή του, εμπιστεύτηκε η ανήλικη τα όσα καταγγέλλονται ότι έλαβαν χώρα.
Ειδικότερα, σύμφωνα και με την χωρίς όρκο κατάθεση της 13χρονης καταγγέλλεται ότι ο εγκαλούμενος αφού ξάπλωσε στο κρεβάτι που κοιμόταν, μαζί με την έτερη ανήλικη βαφτισιμιά της συντρόφου του, της αφαίρεσε όλα τα ρούχα, αφαιρώντας παράλληλα και τα δικά του και προέβη σε θωπείες των γεννητικών της οργάνων.
Καταγγέλθηκε δε περαιτέρω ότι την επόμενη ημέρα, ο εγκαλούμενος πήγε και πάλι στο χώρο όπου κοιμόταν η ανήλικη κι αφού αφαίρεσε και πάλι τα ενδύματά της επανέλαβε τις θωπείες στην περιοχή των γεννητικών της οργάνων.
Ωστόσο, από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κατά τη διενεργηθείσα προκαταρκτική εξέταση και ειδικότερα από την έκθεση ψυχολογικής πραγματογνωμοσύνης και από την Ιατροδικαστική Έκθεση Κλινικής Εξετάσεως δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις ενοχής που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην παραπομπή του εγκαλουμένου για να δικασθεί στο αρμόδιο ακροατήριο.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ψυχολογική πραγματογνωμοσύνη η ανήλικη, προβαίνει σε αναπαραγωγή λέξεων- προτάσεων που συνδέονται με την σεξουαλική πράξη χωρίς να κατανοεί και χωρίς να μπορεί να περιγράψει το περιεχόμενό τους, ενώ επιπλέον εμφανίζεται επιρρεπής σε λόγο υποδηλωτικό, αντιφατικό ή αποπροσανατολιστικό.
Περαιτέρω, σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η ανήλικη δεν εμφανίζει καμία συμπτωματολογία η οποία να συνδέεται με συνέπειες σεξουαλικής κακοποίησης, παρουσιάζει έλλειψη φόβου, αγωνίας και επιθετικότητας ως προς το πρόσωπο του εγκαλουμένου, σε αντίθεση με τα συμπτώματα που εμφανίζουν τα θύματα παρόμοιας κακοποίησης, ενώ κάνει περιγραφές οι οποίες βάσει των συγκεκριμένων συνθηκών που η ίδια αναφέρει είναι αντιφατικές.
Τα αποτελέσματα δε από την ανάλυση των στοιχείων που διερευνήθηκαν και δη, μεταξύ των άλλων, από την ανάλυση της δεκτικότητας του παιδιού σε σχέση με υποδηλωτικές ερωτήσεις και κατευθυνόμενο, αποπροσανατολισμό ή αντιφατικό λόγο, σε σχέση και τα αντίστοιχα στοιχεία που διερευνήθηκαν σε σχέση με τη μητέρα και τον θείο της και την αξιολόγηση του ψεύδους, των κινήτρων και της συναισθηματικής τους σταθερότητας υποδεικνύουν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις σεξουαλικής κακοποίησης της ανήλικης.
Τον αποκλεισμό πραγματοποίησης συνουσίας, την οποία καταγγέλλει η εγκαλούσα, αποδεικνύει και η Ιατροδικαστική Έκθεση Κλινικής Εξετάσεως από την οποία προκύπτει ότι δεν έχει λάβει χώρα διακόρευση, αφού διαπιστώθηκε η ακεραιότητα του παρθενικού υμένα, ενώ φυσιολογικά ελέγχονται τα αντανακλαστικά του περινέου και ο τόνος του πρωκτικού δακτυλίου.
Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου