Τοπικές Ειδήσεις

Μήνυση για υπεξαίρεση, απιστία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εις βάρος των αδελφών της υπέβαλε ξενοδόχος!

Μήνυση υπέβαλε μία 40χρονη Καρπαθιά υπό την ιδιότητά της ως διαχειρίστριας ξενοδοχειακής εταιρείας σε βάρος του 39χρονου αδελφού της και της 42χρονης αδελφής της για τις πράξεις της υπεξαίρεσης, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες σε βαθμό κακουργήματος.
Συγκεκριμένα, η μητέρα των τριών αδελφών, τους μεταβίβασε ένα οικόπεδο σε ακριτικό νησί κατά ποσοστό 45% στην εγκαλούσα και κατά ποσοστό 45% και 10% στον πρώτο και στη δεύτερη εκ των εγκαλουμένων αντίστοιχα προκειμένου να λειτουργήσουν ξενοδοχειακή μονάδα.
Για το σκοπό αυτό τα τρία αδέλφια συνέστησαν ετερρόρυθμη εταιρεία στην οποία συμμετείχαν με τα ανωτέρω ποσοστά οι μεν πρώτοι ως ομόρρυθμοι εταίροι, η δε δεύτερη ως ετερρόρυθμη εταίρος.
Τη διαχείριση της εταιρείας σύμφωνα με την εγκαλούσα φαίνεται να είχε αυτή με τον αδελφό της τον οποίο μάλιστα είχε εφοδιάσει με πληρεξούσιο προκειμένου να ασκεί αποκλειστικά αυτός τις εξουσίες διαχείρισης.
Ωστόσο, το Σεπτέμβριο του 2014 η εγκαλούσα ανακάλυψε ότι της είχαν σφραγίσει τους προσωπικούς της τραπεζικούς λογαριασμούς, όπου μάλιστα ενημερώθηκε από την τράπεζα ότι λόγω οφειλής στο ΙΚΑ είχε γίνει κατάσχεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας αλλά και σε βάρος αυτών των ομορρύθμων εταίρων.
Μετά από αυτό η εγκαλούσα διαπίστωσε ότι για τα δάνεια που είχαν πάρει είχε να πληρωθεί δόση τέσσερα χρόνια, ενώ ο αδελφός της την καθησύχαζε ότι όλα είναι τακτοποιημένα.
Τον Μάιο 2015 η εγκαλούσα ανακάλυψε πως οι προκαταβολές που περίμεναν από πρακτορεία και που υποτίθεται ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αδελφού της ότι δεν είχαν μπει, όχι απλά είχαν μπει αλλά αυτός φρόντισε να τις σηκώσει από την τράπεζα.
Μετά από αυτά τα περιστατικά η εγκαλούσα ενημέρωσε την αδελφή της και δεύτερη των εγκαλουμένων ότι ο αδελφός τους έπρεπε να βγει από τη διαχείριση της εταιρείας και να μείνει μόνο η ίδια.
Αν και αρχικά η αδελφή της συμφώνησε στην πορεία απαίτησε να μπει και αυτή στη διαχείριση μολονότι το ποσοστό της ήταν μόλις 10%, όπως και έγινε.
Για ένα χρόνο λειτουργούσαν ομαλά και προς το τέλος της σεζόν του 2016 η αδελφή της εγκαλούσας άρχισε να μην συναινεί σε πληρωμές της εταιρείας και να εκβιάζει ότι αν δεν πάρει κάποια χρήματα δεν θα συναινέσει σε πληρωμές.
Αρχές του 2017 η εγκαλούσα ανακάλυψε ότι, εκτός από τις αναλήψεις του αδελφού της από τον εταιρικό τραπεζικό λογαριασμο, είχε λάβει χρήματα και από άλλο τουριστικό πρακτορείο με το οποίο συνεργαζόταν η εταιρεία, απευθείας στον προσωπικό του λογαριασμό και δη συνολικό ποσό 38.550,73 ευρώ.
Μετά από έρευνα ανακάλυψε πως αποδέκτης χρημάτων απευθείας σε προσωπικό λογαριασμό από τα πρακτορεία δεν ήταν μόνο ο αδελφός της αλλά και η αδελφή της.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εγκαλούσας φαίνεται ο αδελφός της υπό την ιδιότητα του εντολοδόχου-διαχειριστή να τέλεσε τις πράξεις της υπεξαίρεσης, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα συνολικού ποσού 187.490,38 ευρώ που αφορά συνεργαζόμενα με την ως άνω εταιρεία τουριστικά πρακτορεία και που απέστελλαν για την εξόφληση συμβατικών τους υποχρεώσεων και αντί να εμβάζονται στον εταιρικό τραπεζικό λογαριασμό, εμβάζονταν, κατ’ εντολή του, σε προσωπικούς του τραπεζικούς λογαριασμούς και σε προσωπικούς λογαριασμούς της 2ης εγκαλούμενης, με σκοπό την παράνομη ιδιοποίηση.
Η δε δεύτερη εγκαλούμενη με συναυτουργό τον αδελφό της φαίνεται να τέλεσε τις πράξεις της υπεξαίρεσης συνολικού ποσού 143.033,15 ευρώ με σκοπό να αποκομίσει η ίδια αντίστοιχο παράνομο περιουσιακό όφελος, ποσό κατά το οποίο τουλάχιστον έβλαψε την περιουσία της εταιρείας.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Παντελής Αποστολάς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου