Μέσα σε λίγες ημέρες μόνο από τη λειτουργία του, το εστιατόριο “Rodos”, στην Νέα Υόρκη, κατάφερε να γίνει συνώνυμο του καλού, ποιοτικού ελληνικού φαγητού, αποτελώντας έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές μας στη μεγαλύτερη σε πληθυσμό και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των Ηνωμένων Πολιτείων.
Ο διάσημος τηλεοπτικός σεφ, από τους δέκα πλουσιότερους του κόσμου, και ιδιοκτήτης ενός από τα πιο γνωστά εστιατόρια στη Νέα Ορλεάνη, Έμεριλ Λαγκάς (Emeril Lagasse), έκανε την είσοδό του στον γαστρονομικό κόσμο της Νέας Υόρκης και σε συνεργασία με τους ομογενείς εστιάτορες Γιάννη Χατήρη (Yannis Chatiris) και Ελένη Βάρελη (Eleni Vareli) άνοιξαν το εστιατόριο με το όνομα “Rodos” στο λόμπι του ξενοδοχείου “Henri” στο Τσέλσι, στις αρχές Ιανουαρίου.
Ο συμπατριώτης μας Ρόδιος Γιάννης Χατήρης, που διαπρέπει στην Νέα Υόρκη, είναι επίσης ιδιοκτήτης του εστιατορίου “Mykonos Blue” στο ξενοδοχείο “Hayden” και σύμφωνα με το “Eater New York”, το χωρητικότητας 112 ατόμων εστιατόριο “Rodos”, έχει πάρει το όνομά του από το νησί μας. Μέσα σε λίγες ημέρες τα αφιερώματα σε μεγάλης κυκλοφορίας έντυπα και μεγάλης απήχησης site, έβαλαν το εστιατόριο “Rodos”, στον χάρτη με τις καλύτερες επιλογές για φαγητό στην Νέα Υόρκη.
Ο διάσημος σεφ Λαγκάς με φανατικούς υποστηρικτές καλοφαγάδες σε όλο τον κόσμο, έχει βάλει τη δική του ξεχωριστή πινελιά στις ελληνικές γεύσεις, παντρεύοντας την ελληνική κουζίνα με αυτή της Λουιζιάνα, που τον έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο. Το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως οστρακοειδή της Λουιζιάνα γεμιστά με ψίχα αστακού, πέρκα με αυγολέμονο, κοτόπουλο, ορζό και λεμονόσουπα. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα είναι και η ταραμοσαλάτα από χαβιάρι “Cajun”. Εκτός από το γεγονός ότι ο Λαγκάς συνεχίζει να εργάζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές, είναι και ο βασικός διαχειριστής μιας επικερδούς αυτοκρατορίας δώδεκα περίπου εστιατορίων στη Νέα Ορλεάνη, το Λας Βέγκας, τη Φλόριδα και την Πενσυλβάνια. Επίσης, έχει βραβευτεί πολλές φορές για την προσφορά στη γαστρονομία, με μεγαλύτερή του διάκριση το βραβείο “James Beard” το 1991. Αν και έχει εστιατόρια σε πολλές αμερικανικές πόλεις και μια μακρόχρονη καριέρα στις κουζίνες, το “Rodos” είναι το πρώτο του εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Ο Έμεριλ Λαγκάς βρισκόταν ανάμεσα στους 10 πλουσιότερους σεφ του Κόσμου για το 2017. Σύμφωνα με το περιοδικό “Forbes”, η περιουσία του ανέρχεται στα 50 εκατομμύρια δολάρια, ενώ οι εκπομπές του προβάλλονται σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή προς τον κ. Γ. Χατήρη, για το νέο του επιχειρηματικό βήμα. «Χαιρόμαστε που βλέπουμε συμπατριώτες μας να προοδεύουν και να τιμούν τον τόπο καταγωγής τους, ενώ είμαστε βέβαιοι ότι το νέο σας εστιατόριο, θα αναδείξει και τις εξαίρετες γαστρονομικές παραδόσεις της Ρόδου και της Δωδεκανήσου, και θα αποτελέσει ιδανικό πρεσβευτή της πατρίδας σας στις ΗΠΑ. Βρισκόμαστε στη διάθεσή σας για συνεργασία στο κομμάτι προώθησης της τοπικής γαστρονομίας αλλά και των ποιοτικών τοπικών πρώτων υλών. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις νέες επιχειρηματικές σας κινήσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Φ. Χατζηδιάκος.