Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου αναβιώνει η ιδιαζόντως ειδεχθής δολοφονία, με πολλαπλά χτυπήματα μίσους, του υπηκόου Ιράκ Ali Ibrahim του Said, 25 ετών και η απανθράκωση του πτώματός του από τον φονιά που επεδίωξε να εξαφανίσει τα ίχνη του!!
Το πρωτόδικο δικαστήριο έχει επιβάλει ποινή ισόβιας κάθειρξης στον υπήκοο Αιγύπτου Mohamed Khalil του Mohamed, 33 ετών, κάτοικο Κω. Ο δολοφόνος καταδικάστηκε ακόμη σε ποινή φυλάκισης ενός χρόνου και έξι μηνών καθώς κρίθηκε ένοχος εμπρησμού, κλοπής και οπλοχρησίας.
Οπως έγραψε η “δ”, περί ώραν 19.45 της 28ης Νοεμβρίου 2008, στην περιοχή Αμπάβρη της Κω, βρέθηκε μερικώς απανθρακωμένο πτώμα άγνωστου ανδρός από επιχειρηματία της περιοχής, σε κτήμα. Το πτώμα βρέθηκε όταν κάτοικος της περιοχής Αμπάβρη αντιλήφθηκε ότι είχε ξεσπάσει πυρκαγιά σε χωράφι και έτρεξε να την σβήσει με όσα μέσα διέθετε ο ίδιος. Οταν έφθασε στο σημείο είδε τον άτυχο άνδρα τυλιγμένο στις φλόγες. Αμέσως ειδοποίησε την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Οταν έφθασαν οι πυροσβέστες ήταν ήδη αργά. Ο άγνωστος άνδρας ήταν απανθρακωμένος.
Από τη διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση των Aστυνομικών του TA Kω προέκυψε ότι το πτώμα ανήκε στον 25χρονο υπήκοο Iράκ, κάτοικο εν ζωή Kω, που είχε ζητήσει άσυλο το οποίο και εκδόθηκε από την Δ/νση Aλλοδαπών Aττικής. Ο 25χρονος εργαζόταν στην μαρίνα Kω και αναγνωρίσθηκε από τον εργοδότη του.
Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι τις απογευματινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2008 ο ανωτέρω υπήκοος Iράκ και ο 33χρονος υπήκοος Aιγύπτου, συναντήθηκαν στην Kω και με αυτοκίνητο, μάρκας Ford Fiesta, ιδιοκτησίας του εργοδότη του Ιρακινού, το οποίο του είχε παραχωρηθεί για χρήση, μετέβησαν σε ερημική τοποθεσία στην περιοχή Aμπάβρη Kω, πλησίον του νέου Nεκροταφείου.
Εκεί ακολούθησε έντονη λογομαχία και διαπληκτισμός μεταξύ των δύο αλλοδαπών για προσωπικές τους διαφορές. Ο δολοφόνος επέρριπτε ευθύνες στον Ιρακινό για προβλήματα που αντιμετώπιζε στην εργασία του. Υποστήριζε συγκεκριμένα ότι παραπληροφορούσε τον εργοδότη του σχετικά με τη δραστηριότητα που είχε κατά τη διάρκεια της εργασίας του, δημιουργώντας του προβλήματα, κυρίως οικονομικά. Του απέδιδε ευθύνες για το γεγονός ότι είχε αγοράσει ένα μοτοποδήλατο και δεν μπορούσε να το εξοφλήσει ενώ ισχυρίστηκε ότι συνεχώς “κάρφωνε” τους συναδέλφους του στον εργοδότη τους, την εύνοια του οποίου είχε εξασφαλίσει.
Εν πάση περιπτώσει ακολούθησε συμπλοκή μεταξύ τους και ο υπήκοος Aιγύπτου χρησιμοποιώντας ξύλινο ρόπαλο, το οποίο κατείχε εντός του IXE αυτοκινήτου ο υπήκοος Iράκ, επέφερε σε αυτόν πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι, τόσο με το ρόπαλο όσο και με κλοτσιές. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι η εκδικητική μανία του Αιγύπτιου ήταν τέτοια που δεν τον σταμάτησε ενώ το θύμα ήταν αιμόφυρτο στο έδαφος, έχοντας χάσει όλες τις αισθήσεις του να συνεχίζει να τον χτυπά με μίσος ακόμη και με πέτρες.
Αφού διαπίστωσε ότι τον είχε σκοτώσει χρησιμοποίησε τεμάχια υφάσματος που έσχισε από τα ρούχα του θύματος μαζί με κλαδιά και έβαλε φωτιά στο πτώμα, με σκοπό την εξαφάνιση αυτού και τυχόν πειστηρίων.
Στη συνέχεια ο δράστης μετέφερε το όχημα που οδηγούσε το θύμα στην προβλήτα του Λιμένα της Kω, καθότι γνώριζε ότι το θύμα επρόκειτο να ταξιδέψει για τον Πειραιά και το εγκατέλειψε με σκοπό να παραπλανήσει τις αρχές και στη συνέχεια επέστρεψε στην οικία του.
Εκεί ο δράστης επέρριψε σε παρακείμενο κάδο απορριμμάτων τα ρούχα που φορούσε κατά την διάπραξη του εγκλήματος, τα οποία έφεραν εμφανώς αίμα, καθώς επίσης ένα πορτοφόλι που περιείχε ατομικά έγγραφα του θύματος και ένα σακάκι του.
Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του δράστη ανευρέθη ένα ζεύγος υποδημάτων, τα οποία εμφανώς έφεραν αίμα, καθώς επίσης το χρηματικό ποσό των 900 ευρώ, τα οποία αφαίρεσε από το θύμα.
Απολογούμενος ο δράστης επιχείρησε να ελαφρύνει τη θέση του υποστηρίζοντας ότι τελούσε σε άμυνα και ότι του είχε επιτεθεί πρώτος ο Ιρακινός με πέτρα. Υποστήριξε ακόμη ότι ο Ιρακινός, τον οποίο είχε ευεργετήσει προσφέροντάς του στέγη, τροφή και χρήματα, τον είχε απειλήσει κατ΄επανάληψη.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/anavioni-to-idiazontos-idechthes-egklima/