Μου φαίνεται ότι έχω ένα σύνδρομο με το ποδόσφαιρο και προέρχεται μάλλον από το ότι μικρά παιδιά δεν είχαμε μία μπάλα να παίξουμε. Προσπερνούσαμε όμως το αδιέξοδο φτιάχνοντας μία μπάλα από πανιά διάφορα, τα οποία δέναμε με σπάγκο, αλλά η μπάλα δεν κρατούσε πάνω από πέντε λεπτά.
Τα είπα αυτά σαν εισαγωγή για να μπω στο θέμα μου και αυτό δεν είναι άλλο από τους ποδοσφαιρικούς αγώνες, στα γήπεδα των Περιφερειών και των Δήμων της Χώρας, μεταξύ των ομάδων, αλλά η ενδιαφέρουσα αναμέτρηση ήταν πάλι μεταξύ του ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΧΑΝΙΩΝ και του ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΚΟΥ ΠΡΕΣΠΩΝ, όπου ως γνωστόν ο αγώνας κυπέλλου είχε λήξει με ΔΕΚΑ-ΜΗΔΕΝ υπέρ του Κεραυνού, παρά τις τοποθετήσεις και προβλέψεις του ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΚΟΥ ότι η νίκη ήταν δική του με διαφορά πέντε γκολ και στην χειρότερη περίπτωση θα ήταν ισοπαλία.
Όμως τα στοιχήματα και γενικά τα προγνωστικά έδειχναν και πάλι συντριπτική ήττα του Ταλαιπωρικού.
Είναι δε νόμος του ποδοσφαίρου όταν χάνεις και μάλιστα συνεχόμενα, να αναρωτιέσαι ποια είναι τα αίτια και ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη. Αρχηγός και σεντερφόρ του Ταλαιπωρικού είναι ως γνωστόν ο φέρων το όνομα Αλέξανδρος, όχι ο Μέγας αλλά ο κοντός.
Μετά την συντριβή ανέλαβε να αλλάξει το σύστημα παιχνιδιού και να μην είναι πλέον φούλ επίθεση, αλλά άμυνα και καμία ξαφνική αντεπίθεση. Θέλησε να αλλάξει και τον τερματοφύλακα της ομάδας Φλαμπουριάδη, ο οποίος δεχόταν πολλά γκόλ και δεν είχε την ευελιξία που θα έπρεπε.
Ο Γιατρός όμως της ομάδας παραμένει σταθερά ο ίδιος, παρά το γεγονός ότι λόγω κακής διατροφικής αγωγής, η ομάδα έπαθε δηλητηρίαση.
Γενικά η ομάδα παραμένει η ίδια, ο αρχηγός ανέλαβε την ευθύνη αλλαγής του παιχνιδιού, πιστεύοντας ότι με τις αλλαγές θα ενθουσιαστούν οι φίλαθλοι, θα χειροκροτούν και θα επιδοκιμάζουν την ομάδα.
Οι φίλαθλοι των ομάδων, φυσικά αρχικά ήταν σε ξεχωριστές εξέδρες για να μην συμπλέκονται μεταξύ τους κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.
Φαίνεται ότι ο αρχηγός Αλέξανδρος κατά την διάρκεια του αγώνα δεν γύρισε να δει την κερκίδα των φιλάθλων του, η οποία ήταν σχεδόν άδεια και όλοι πήγαιναν στην αντίθετη πλευρά, στην κερκίδα του Κεραυνού, για να ευχαριστιούνται τα γκόλ, τα οποία θα δέχεται η πρώην ομάδα τους, την οποίαν μέχρι πρότινος παρακολουθούσαν ακόμα και στο κρύο, στην βροχή αλλά και στον καύσωνα. Όλοι πλέον έχουν καταλάβει ότι δεν υπάρχει ελπίδα σωτηρίας.
χεδόν σε όλους τους περιφερειακούς αγώνες της Κυριακής και σε όλους τους Δημοτικούς αγώνες, σάρωσε πάλι ο Κεραυνός και τελικά ο χαμός θα γίνει στον αγώνα πρωταθλήματος της 11ης Ιουλίου, όπου τα γκόλ που θα δέχεται ο Ταλαιπωρικός θα είναι περισσότερα.
Ο υποβιβασμός του στην Γ’ Εθνική φαίνεται πλέον ότι είναι αναπόφευκτος. Εδώ που τα λέμε από την Γ’ Εθνική ξεκίνησε και μάλιστα κατόρθωσε να πάρει και το πρωτάθλημα το 2015, παίζοντας αντιποδόσφαιρο και χτυπώντας ύπουλα τον αντίπαλό του, ο οποίος παίζοντας τόσα χρόνια ποδόσφαιρο και με ευρωπαϊκές ομάδες, είχε προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Ας μην λυπάται λοιπόν ο Ταλαιπωρικός που θα επιστρέψει στην Γ’ Εθνική, διότι εκεί ήταν και είναι η θέση του, αυτό το ποδόσφαιρο έμαθε, αυτό θα εξακολουθεί να παίζει, αυτή τη φιλοσοφία ποδοσφαίρου γνωρίζει.
Οι φίλαθλοι που απογοητευμένοι από την πρώην ομάδα τους είχαν κατακλύσει το γήπεδο του Ταλαιπωρικού, επέστρεψαν πάλι στην ομάδα τους την οποίαν βλέπουν να έχει προσαρμοστεί στα ελληνικά δεδομένα, με τεχνική όμως ευρωπαϊκής προέλευσης.
Τελειώνοντας θέλω να διευκρινίσω ότι κάθε μεταφορά σε χώρους άλλους εκτός των γηπέδων, την οποίαν ενδεχόμενα σκεφτείτε, είναι δική σας υπόθεση, εγώ στο ποδόσφαιρο αναφέρομαι.
Κωνσταντίνος Σαρής
Δικηγόρος Ρόδου
Ρόδος, Γεωργίου
Παπανικολάου 15
Τ.Κ 85100
Τηλ. 2241021104
Email:sariskostaslawoffice@gmail.com