Με σημείο αιχμής τις οκτώ κοινοβουλευτικές ενέργειες τις οποίες θα αναλάβει η «Πλεύση Ελευθερίας» με την είσοδό της στην Βουλή, η επικεφαλής και πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κα Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε χτες από την Ρόδο όπου περιόδευσε, το ‘στίγμα’ των πολιτικών της θέσεων ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019.
Εκεί που επικεντρώθηκε ήταν στην Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε άκυρη από κάθε άποψη, ενώ μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα και την εξωτερική πολιτική.
Την κα Κωνσταντοπούλου προλόγισε η κα Ευαγγελία Παναή, υποψήφια βουλευτής με την «Πλεύση Ελευθερίας» στα Δωδεκάνησα, ενώ έτερος υποψήφιος είναι ο Ρόδιος ηθοποιός, κ. Κωστής Σαββιδάκης.
«Η ‘Πλεύση Ελευθερίας’ κατεβαίνει σε αυτή τη μάχη με πολύ μεγάλη αισιοδοξία και αντί να μιλάμε γενικόλογα, εμείς έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, υποχρεώσεις έναντι των πολιτών, που εφόσον μας δώσουν την δύναμη, θα τις υλοποιήσουμε στη Βουλή. Συγκεκριμένα, έχουμε δεσμευτεί για 8 κοινοβουλευτικές ενέργειες τις οποίες θα πραγματοποιήσουμε, αμέσως μόλις ανοίξει η επόμενη Βουλή. Είναι απολύτως πραγματοποιήσιμες και εφικτές:
1. Πρόταση για την ενεργοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους για την διαγραφή του παράνομου χρέους. Επίσης για τη συνέχιση του λογιστικού ελέγχου στις υποθέσεις διαφθοράς, εξοπλιστικών, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Είναι εκκρεμότητα υψίστης σημασίας.
2. Πρόταση για Δημοψήφισμα για την ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και για συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για την ακύρωση της Συμφωνίας. Αντίθετα με ό,τι λένε τόσο ο Τσίπρας όσο και ο Μητσοτάκης, η Συμφωνία των Πρεσπών είναι άκυρη και μπορεί να ακυρωθεί αρκεί να γίνουν οι κατάλληλες νομικές και Κοινοβουλευτικές Πολιτικές και Διπλωματικές Ενέργειες.
3. Η διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών βάσει των επισήμων πορισμάτων της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής αλλά και του ΓΛΚ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Οι γερμανικές οφειλές αποτελούν εθνική αξίωση, η διεκδίκησή τους αποτελεί εθνική υποχρέωση, η προώθησή τους εθνικό θέμα. Δεσμευόμαστε για την επιστροφή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών.
4. Η ενεργοποίηση του πορίσματος για την Siemens και η διεκδίκηση από την εταιρεία και απονομής δικαιοσύνης, έναντι όλων των υπαιτίων και εμπλεκομένων στο σκάνδαλο.
5. Πρόταση Νόμου για την δικαιοσύνη για συγκρότηση μικτών ορκωτών δικαστηρίων σε όλα τα επίπεδα δικαιοσύνης, σε όλους τους βαθμούς δικαιοδοσίας, σε όλους τους τομείς δικαστικής λειτουργίας με πλειοψηφία ενόρκων ώστε να επανασυνδεθεί η δικαιοσύνη με την κοινωνία αλλά και να πάψει η διαπλοκή μεταξύ της κυβέρνησης και της δικαστικής εξουσίας. Είμαστε υπέρ της κατάργησης του διορισμού της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση.
6. Πρόταση για την κατάργηση της βουλευτικής και υπουργικής ασυλίας η οποία μπορεί να γίνει στο πλαίσιο του ισχύοντος Συντάγματος με τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
7. Πρόταση νόμου για την διαγραφή των χρεών των υπερχρεωμένων πολιτών, οικογενειών κ.λπ. οι οποίοι καταδιώκονται με τρόπο άδικο και ανελεή από τις τράπεζες.
8. Πρόταση νόμου για την απόλυτη απαγόρευση των πλειστηριασμών α’ κατοικίας και την κατάργηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών».
Η κα Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε επίσης στην εξωτερική μας πολιτική και τα ελληνοτουρκικά.
«Ο τρόπος με τον οποίο ασκείται η εξωτερική μας πολιτική από τη σημερινή κυβέρνηση είναι εγκληματικός. Η συμφωνία που υπεγράφη πριν από 3 χρόνια με την Τουρκία είναι εξαιρετικά επιζήμια για την χώρα μας –επιτρέπει σε τούρκους αξιωματικούς και αστυνομικούς να επιχειρούν στα ελληνικά νησιά και προβλέπει την στρατικοποίηση του Αιγαίου με δυνάμεις του ΝΑΤΟ! Εμείς αντιταχθήκαμε, και θεωρούμε ότι πρέπει να ακυρωθεί. Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να ακυρωθεί και η Συμφωνία των Πρεσπών και φυσικά, αυτοί που ονειρεύονται και ορέγονται μια τέτοια συμφωνία για το Αιγαίο και για την Δωδεκάνησο θα πρέπει να μην βρουν την ψήφο τους και κανονικά θα πρέπει να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν!»
Είπε τέλος, ότι είναι αναγκαίο να επεκταθούν τα χωρικά ύδατα τουλάχιστον στα 10 ναυτικά μίλια ώστε να ανταποκρίνονται στον εναέριο χώρο της πατρίδας μας. «Δεν είναι νοητό να έχουμε εναέριο χώρο 10 μιλίων και χωρικά ύδατα 6 μιλίων. Αυτό προσκαλεί την Τουρκία σε παραβιάσεις και δεν αποτελεί γενναία στάση της κυβέρνησης να ποιεί την νήσσαν γι αυτό το θέμα…»
https://www.dimokratiki.gr/29-06-2019/se-8-koinovoyleytikes-energeies-tha-provei-i-pleysi-eleytherias/
Σχολιασμός Άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.
Σχολιασμός άρθρου
Υπενθύμιση:
Για την μερική αναπαραγωγή της είδησης από άλλες ιστοσελίδες είναι απαραίτητη η χρήση του παρακάτω παρεχόμενου συνδέσμου παραπομπής προς το άρθρο της Δημοκρατικής.