Για την 5η Ιουνίου 2014 αναβλήθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης του “ξεπλύματος” ποσού 4.680.000 ευρώ μέσω του λογαριασμού μιας κατοίκου της Ρόδου.
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι η κάτοχος του λογαριασμού και τρεις τραπεζικοί υπάλληλοι. Η πρώτη διώκεται συγκεκριμένα για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε κακουργηματική απάτη που διέπραξε άγνωστο στην ανάκριση πρόσωπο, στη γαλλική τράπεζα “Societe Generale” και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και οι τρεις τραπεζικοί υπάλληλοι για άμεση συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
Η κατηγορούμενη δεν μπορούσε να παραστεί στη δίκη ενώ η γαλλική τράπεζα εκπροσωπούμενη από δύο δικηγόρους των Αθηνών, δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής.
Όπως έχει αποκαλύψει η “δ”, την 13η Οκτωβρίου 2008, η 39χρονη κάτοικος Ρόδου, προσκόμισε προς κατάθεση σε λογαριασμό της 8 επιταγές συνολικού ύψους 3.680.000 ευρώ και ανέλαβε δύο μέρες μετά 680.000 ευρώ και την επομένη ακόμη 1.500.000 ευρώ. Το ποσό των 3.680.000 ευρώ αποτελούσε μέρος καταθέσεως ύψους 4.680.000 ευρώ, το οποίο είχε εμβασθεί την 9-10-2008 στον επ’ ονόματί της λογαριασμό, ως προκαταβολή συμφωνηθέντος τιμήματος συνολικού ύψους 9.000.000 ευρώ για την αγορά μεριδίου της σε οικογενειακό ακίνητο στη Μεσαιωνική Πόλη.
Προς επίρρωση της συμφωνίας για την πώληση του οικογενειακού περιουσιακού της στοιχείου προσκόμισε ιδιωτικό συμφωνητικό που είχε συναφθεί την 2α Οκτωβρίου 2008 μεταξύ αυτής και ενός ατόμου ονόματι Michel Fournier εκπροσώπου εταιρείας με την επωνυμία Societe Generale Deconstuction.
Μετά το έμβασμα της προκαταβολής η κάτοικος Ρόδου ανέλαβε σε μετρητά, το ποσον του 1.000.000 ευρώ. Την 18η Οκτωβρίου 2008 η Societe Generale ενημέρωσε ότι η συναλλαγή ήταν προϊόν απάτης σε βάρος της, ενώ όταν η κάτοικος Ρόδου κλήθηκε για εξηγήσεις, δήλωσε ότι το ποσό των 3.180.000 ευρω,́ που είχε αναλάβει, είχε ήδη επιστραφεί στον αντισυμβαλλόμενο, λόγω ματαίωσης της αγοραπωλησίας.
H εταιρεία Societe Generale Deconstuction είναι άγνωστη στην τράπεζα Societe Generale, όπως και ο Μichel Fournier, και δεν υπάρχει οποιαδήποτε διασύνδεση μεταξύ τους. Η εταιρεία Societe Generale Deconstuction, όπως προέκυψε, δεν υφίσταται, ενώ το όνομα Μichel Fournier εμφανίζεται στο υπαλληλικό προσωπικό 15 εταιρειών της Γαλλίας που δεν έχουν όμως σχέση με την εταιρεία Societe Generale Deconstuction.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/anevlithi-i-diki-gia-to-xeplima-mavrou-chrimatos/