Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Μιλτ. Λογοθέτη

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Μιλτιάδη Λογοθέτη με τίτλο ¨ Η Οικονομία της Δωδεκανήσου κατά τα έτη 1990-2010- Εξελίξεις και προοπτικές ¨, που αποτελεί τη πέμπτη κατά σειρά ομότιτλη έκδοση που άρχισε να εκδίδεται από το 1980, όταν καθιερώθηκε από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το οποίο τότε διεύθυνε. Περιλαμβάνει τις οικονομικές εξελίξεις στα Δωδεκάνησα της τελευταίας 20ετίας, αλλά και τις διαγραφόμενες προοπτικές για παραπέρα ανάπτυξη. Το περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο αναπτύσσεται σε 400 σελίδες με στατιστικό παράρτημα, κατατάσσεται σε τέσσερις ενότητες. Η πρώτη ενότητα περιλαμβάνει τα μακροοικονομικά μεγέθη, την απασχόληση, το εισόδημα, τον ενεργό πληθυσμό, τις πληθυσμιακές εξελίξεις και τα δημόσια οικονομικά. Η δεύτερη ενότητα τις παραγωγικές δραστηριότητες, τη γεωργία την κτηνοτροφία, την αλιεία, την μεταποίηση, το εμπόριο, τις κατασκευές, τις μεταφορές και τις τραπεζικές υπηρεσίες. Η τρίτη ενότητα περιλαμβάνει τον τουρισμό και η τέταρτη την αποκεντρωμένη διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, την υγεία και την παιδεία. Στο τέλος κάθε επί μέρους κεφαλαίου, διατυπώνονται και τα συμπεράσματα, που προκύπτουν από την ανάλυση καθώς και προτάσεις, χρήσιμες για όσους ασχολούνται με τα οικονομικά πράγματα της Δωδεκανήσου, ιδιαίτερα τη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Το βιβλίο προλογίζει ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς με την ιδιότητα και του Προέδρου της Ένωσης Δήμων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο οποίος μεταξύ των άλλων γράφει:
« Σε μια εποχή που η οικονομία της Δωδεκανήσου όπως και των άλλων περιοχών της Χώρας περνά δύσκολες στιγμές η μελέτη του κ. Λογοθέτη, αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους όσους ασχολούνται με την ανάπτυξη του τόπου, είτε ασκούν εξουσία και επομένως μπορούν να επηρεάσουν τις εξελίξεις, είτε δραστηριοποιούνται στην πραγματική οικονομία.
Το βιβλίου προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες και διατυπώνει ρεαλιστικές προτάσεις, που μπορούν να βοηθήσουν αναμφισβήτητα στο σχεδιασμό της αντιμετώπισης της σημερινής κατάστασης και στην παραπέρα ανάπτυξη πάνω σε νέα δεδομένα που δημιουργεί το νέο παγκόσμιο περιβάλλον.
Τα δεδομένα αυτά, όπως υποστηρίζει και ο κ. Λογοθέτης, μας υποχρεώνουν να ξαναδούμε το αναπτυξιακό μοντέλο της Δωδεκανήσου που θα έχει ως βάση τον τουρισμό, έναν όμως τουρισμό με ποιοτικά χαρακτηριστικά που θα σέβεται το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον και παράλληλα θα αξιοποιεί τις καταναλωτικές του δυνατότητες υπέρ του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα ».