Προγραμματίζονται για το 2014 περισσότερες πτήσεις τσάρτερ

Θετικά συνεχίζουν να είναι τα μηνύματα που φθάνουν στο νησί μας για τις προοπτικές της τουριστικής σεζόν του 2014.
Στις καλές προοπτικές που προδιαγράφονται αναφέρθηκε χθες, η αερολιμενάρχης Ρόδου κ. Κριτσινέλια Ξανθή, υπογραμμίζοντας πως οι προκρατήσεις δείχνουν να παρουσιάζουν αύξηση της τάξεως του 10%.
«Και φέτος τα μηνύματα για την επόμενη τουριστική σεζόν είναι πολύ καλά. Οι προκρατήσεις από τη Γερμανία, την Αγγλία και τη Ρωσία δείχνουν αύξηση της τάξεως του 10%. Μπορεί να υπάρξει και περαιτέρω βελτίωση αργότερα», δήλωσε η κ. Κριτσινέλια Ξανθή και πρόσθεσε πως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο σε ό,τι αφορά τον προγραμματισμό των πτήσεων τσάρτερ.
«Εκτιμούμε πως το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πλήρως στις αρχές του νέου έτους. Τότε θα έχουμε καλή εικόνα για τις προοπτικές της νέας τουριστικής σεζόν», τόνισε η αερολιμενάρχης.
Η κ. Κριτσινέλια Ξανθή αναφέρθηκε και στην φετινή τουριστική σεζόν, που, όπως τόνισε, πήγε πολύ καλά για τη Ρόδο, γεγονός που δημιουργεί θετικό κλίμα.
«Η φετινή σεζόν εξελίχθηκε πολύ καλά αφού υπήρξε αύξηση στις αφίξεις των τουριστών που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Είναι θετικό ότι η Ρόδος πήγε πολύ καλά στον τουρισμό ανεξάρτητα από τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της κρίσης. Αυτό είναι καλό για όλους και δημιουργεί ένα θετικό κλίμα στο νησί μας».
Σε ερώτηση σχετικά με την αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με την Κωνσταντινούπολη η κ. Κριτσινέλια Ξανθή δήλωσε πως φαίνεται να υπάρχουν θετικές εξελίξεις και για το θέμα αυτό.
«Φαίνεται πως υπάρχουν θετικές εξελίξεις καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται συνεργασία δυο αεροπορικών εταιρειών για την επίτευξη του στόχου αυτού. Γίνονται συζητήσεις ακόμη και δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι», δήλωσε η αερολιμενάρχης.
Σχετικά με τη βελτίωση των υποδομών στο αεροδρόμιο της Ρόδου η κ. Κριτσινέλια Ξανθή δήλωσε πως έχει καταθέσει πρόταση στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την επέκταση της αίθουσας αφίξεων.
«Διαπιστώσαμε πως έχουμε αρκετούς επιβάτες από χώρες που δεν είναι στην ΕΕ ακόμη. Για την εξυπηρέτησή τους, που διαρκεί περισσότερη ώρα, θα πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτεροι χώροι. Προσπαθούμε να προωθήσουμε το έργο αυτό», δήλωσε η αερολιμενάρχης και πρόσθεσε πως γίνονται προσπάθειες για να λειτουργήσουν δυο ανελκυστήρες για άτομα με ειδικές ανάγκες. Εργασίες επισκευής επιδιώκεται να γίνουν και στον πύργο ελέγχου.
«Γίνονται αρκετά πράγματα για την συντήρηση του αερολιμένα και την προετοιμασία του για την επόμενη τουριστική σεζόν. Όλοι γνωρίζουμε πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα και όλα γίνονται με μέτρο. Εργασίες θα συνεχίσουν να εκτελούνται για την βελτίωση των υποδομών», δήλωσε η κ. Κριτσινέλια Ξανθή.
Η αερολιμενάρχης ανακοίνωσε πως την επόμενη Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου, θα έρθει στη Ρόδο ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ κ. Βασίλης Αλεβιζόπουλος προκειμένου να ενημερώσει τους εργαζόμενους για τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης του αερολιμένα Ρόδου.
Η ΟΣΥΠΑ με ανακοινώσεις που εξέδωσε κατήγγειλε τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν και υπογράμμισε πως θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για να ενημερώσει τις τοπικές κοινωνίες και φορείς για τις καταστροφικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης, με σειρά προγραμματισμένων επισκέψεων και συνεντεύξεων, σε όσο το δυνατόν περισσότερα αεροδρόμια.
Η πλήρης ανάπτυξη, πάντως, των περιφερειακών αερολιμένων έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει από το 2015 και μετά και υπό την προϋπόθεση ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με προβλήματα που αφορούν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αεροδρομίων.
Οι επενδυτές πρόκειται να αναλάβουν τη διαχείριση των αεροδρομίων για διάστημα 30 + 10 ετών, ενώ υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης της σύμβασης. Θα καθοριστεί αρχικό εφάπαξ τίμημα και ετήσιες πληρωμές, οι οποίες θα εξαρτώνται από τα κέρδη των αερολιμένων, ενώ οι παραχωρησιούχοι θα αναλάβουν και τις επενδύσεις σε υποδομές στα αεροδρόμια, κόστος που υπολογίζεται σε περίπου 220 εκατ. ευρώ στα επόμενα τρία χρόνια.
Η πρώτη φάση του διαγωνισμού συγκέντρωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων και εγχώριων σχημάτων από διάφορες χώρες, όπως Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Τουρκία, Ισραήλ, Αργεντινή και Ελλάδα.