Με ομόφωνη απόφαση, που εξέδωσε προχθές στην Αθήνα το Α’ Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απηλλάγη πειθαρχικώς ένας 50χρονος Ροδίτης, πατέρας δύο παιδιών, που είχε ελεγχθεί ποινικώς για απάτη και χρήση πλαστών εγγράφων με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.
Ο 50χρονος έχει απαλλαγεί εξάλλου και στο ποινικό σκέλος της υπόθεσης με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου.
Ο 50χρονος, που δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις αρχές, και απασχολήθηκε στον ιδιωτικό τομέα το έτος 1997 προσελήφθη στην τότε Κοινοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Σορωνής (ΚΕΤΑΣ), η οποία χρηματοδοτούνταν από την Τ.Ε.Δ.Κ..
Καθ’ υπόδειξη της Τ.Ε.Δ.Κ. και της Κ.Ε.Τ.Α.Σ., του ζητήθηκε να παρέχει τις υπηρεσίες του στον πρώην Δήμο Καλλιθέας και νυν Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας του Δήμου Ρόδου.
Η μισθοδοσία του, γινόταν από την Κ.Ε.Τ.Α.Σ., η οποία χρηματοδοτείτο από την Τ.Ε..Δ.Κ. Δωδεκανήσου.
Στο τέλος του έτους 1997 ο πρόεδρος της τότε Κοινότητας Καλυθιών, εξέδωσε την από 30-11-1997 απόφασή του, σύμφωνα με την οποία προσελήφθη στην τότε Κοινότητα Καλυθιών σε θέση κλητήρα με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου για το χρονικό διάστημα από 01-01-1998 έως 31-12-1998.
Στη συνέχεια, το έτος 1998 με την από 24-12-1998 απόφαση του προέδρου της τότε Κοινότητας Καλυθιών, προσελήφθη εκ νέου στην τότε Κοινότητα Καλυθιών Ρόδου σε θέση κλητήρα και με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου για το χρονικό διάστημα από 01-01-1999 έως 31-12-1999. Το ίδιο συνέβη και για έτος 2000.
Από την πρόσληψή του το έτος 1997 έως και την 31η Δεκεμβρίου 2000 απασχολείτο κανονικά και όπου του εζητείτο στον πρώην Δήμο Καλλιθέας, παρέχοντας τις υπηρεσίες του, στη θέση του κλητήρα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και η μισθοδοσία του καταβαλλόταν από την Κ.Ε.Τ.Α.Σ., η οποία επιχορηγούνταν γι’ αυτό το σκοπό από την Τ.Ε.Δ.Κ. Δωδεκανήσου.
Η ΚΕΤΑΣ, όπως τόνισε, λειτουργούσε ως παρένθετος – φαινόμενος εργοδότης του, ενώ ο ιδιος εργαζόταν στον πρώην Δήμο Καλλιθέας.
Υποστηρίζει ότι εκ παραδρομής το από 03-11-2014 έγγραφο του αντιδημάρχου Ρόδου κ. Σάββα Διακοσταματίου, αναφέρθηκε ότι δεν εργάστηκε καθόλου στην Κοινότητα Καλυθιών ούτε στον Δήμο Καλλιθέας.
Το έτος 2001 ο τότε δήμαρχος του Δήμου Καλλιθέας, εξέδωσε την από 24-4-2001 απόφαση κατά τις διατάξεις του άρθρου 17 του Ν. 2839/2000, σύμφωνα με την οποία συστήθηκε προσωρινή θέση Κλητήρα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην οποία διορίστηκε.
Ειδικότερα, υπήρξε γνωμοδότηση από το τότε Υπηρεσιακό Συμβούλιο των Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων Νομού Δωδεκανήσου, το οποίο συνεδρίασε και απεφάνθη ότι συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις για να καταστεί η σύμβαση εργασίας του ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με σκοπό την κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών του τότε Δήμου Καλλιθέας.
Στην συνέχεια, η απόφαση υποβλήθηκε στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η οποία απεφάνθη ότι είναι σύννομη η απόφαση του τότε προέδρου του Δήμου Καλλιθέας.
Το έτος 2002 με την από 27-2-2002 αίτησή του προς τον τότε Δήμο Καλλιθέας, ζήτησε να μεταταχθεί στο Δήμο Ρόδου σε κενή οργανική θέση του κλάδου Κλητήρων – Θυρωρών και το αίτημα του έγινε δεκτό.
Από το έτος 2003 που εγκρίθηκε η μετάταξή του στον Δήμο Ρόδου σε κενή οργανική θέση του κλάδου Κλητήρων – Θυρωρών. Απασχολείται πλέον στην Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου.
Ο κατηγορούμενος τόνισε ότι δεν έκανε χρήση πλαστού εγγράφου και δεν υπεξήγαγε κανένα έγγραφο για να εργαστεί στο δημόσιο.
Τόνισε μάλιστα ότι δεν συμμετείχε σε κανένα στάδιο της διαδικασίας για την έκδοση των ανωτέρω αποφάσεων αναφορικά με την πρόσληψή του.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.