Ειδήσεις

Κορονοϊός: Μέτρα προστασίας από τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας

Συναγερμός έχει σημάνει στις εταιρείες κρουαζιέρας λόγω του κορονοϊού. Η κατάσταση στο κρουαζιερόπλοιο “Diamond Princess” είναι δραματική. Χιλιάδες επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι, με το κρουαζιερόπλοιο να είναι σε καραντίνα εξαιτίας των κρουσμάτων κορoνοϊού που επιβεβαιώθηκαν.

Το κρουαζιερόπλοιο είναι στα ανοιχτά της Γιοκοχάμα, στην Ιαπωνία, με 61 επιβαίνοντες να έχουν προσβληθεί από τον νέο κορoνοϊό και τους υπόλοιπους 2.500 περίπου να ζουν με την αγωνία. Όλοι οι επιβάτες φορούν μάσκες και συζητούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Το Diamond Princess τέθηκε σε καραντίνα, καταρχήν για 14 ημέρες, τη Δευτέρα.

Η κατάσταση στο κρουαζιερόπλοιο δείχνει να είναι ανεξέλεγκτη, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων αναμένεται να αυξηθεί εντυπωσιακά τις επόμενες ημέρες. Τα συνεργεία ελέγχου στο πλοίο έχουν να εκτιμήσουν την κατάσταση εκατοντάδων ανθρώπων ακόμα, ενώ η παραμονή ακόμη και εκείνων που δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα, σε έναν χώρο με τόσους αρρώστους, καθιστά σχεδόν αναπόφευκτη την περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Τα μέτρα της Διεθνούς Ένωσης Εταιρειών Κρουαζιέρας

«Η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών κρουαζιέρας και των πληρωμάτων είναι και παραμένει η νούμερο ένα προτεραιότητα για τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας CLIA και τα μέλη της, τα οποία, μαζί, εκπροσωπούν πάνω από το 90% της παγκόσμιας επιβατικής χωρητικότητας».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας CLIA, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον κορονοϊό και τον αντίκτυπο στον κλάδο, προσθέτοντας ότι τα μέλη της υιοθέτησαν συγκεκριμένο πρωτόκολλο για επισκέπτες και πληρώματα που έχουν ταξιδέψει από και προς τη Κίνα, συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάου.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, 7 Φεβρουαρίου 2020, τα μέλη της CLIA απαγορεύουν την επιβίβαση σε όλα τα άτομα που έχουν ταξιδέψει από την Κίνα, έχουν επισκεφτεί ή έχουν περάσει μέσω αερολιμένα από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του Χονγκ Κονγκ και του Μακάου, μέσα σε διάστημα 14 ημερών πριν από την επιβίβαση τους.

-Επίσης απαγορεύεται η επιβίβαση σε όλα τα άτομα που, μέσα σε 14 μέρες πριν από την επιβίβαση τους, έχουν έρθει σε επαφή, έχουν βοηθήσει οποιονδήποτε που έχει διαγνωστεί ή ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό ή που είναι υπό ιατρική παρακολούθηση για πιθανό κρούσμα κορονοϊού.

-Θα πραγματοποιούνται επίσης εξονυχιστικοί έλεγχοι πριν από την επιβίβαση για λόγους πρόληψης, ενώ θα δοθεί η απαραίτητη ιατρική περίθαλψη σε οποιονδήποτε φέρει συμπτώματα του κορονοϊού.

Όπως τονίζεται, σε συντονισμό με τις εταιρείες κρουαζιέρας, τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες και τις ρυθμιστικές αρχές, η CLIA και τα μέλη της θα συνεχίσουν να παρακολουθούν την εξέλιξη του κορονοϊού και θα τροποποιούν αυτές τις πολιτικές αντίστοιχα με τη μεγαλύτερη δυνατή προσοχή για την υγεία και την ασφάλεια των επιβατών και του πληρώματος.

«Ο κλάδος της κρουαζιέρας είναι από τους πιο καλά εξοπλισμένους και έμπειρους για τη διαχείριση και την παρακολούθηση των συνθηκών υγείας των επιβαινόντων, με μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης επιδημιών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Επιπλέον, τα κρουαζιερόπλοια είναι εφοδιασμένα με ιατρικές εγκαταστάσεις και γιατρούς διαθέσιμους 24 ώρες το εικοσιτετράωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε περίπτωση ασθένειας και για την πρόληψη της μετάδοσης ασθενειών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου