Ερωτώμενος για τις κρατήσεις, σημείωσε ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή πλήττεται περισσότερο ο 12μηνος τουρισμός. Για παράδειγμα η Αθήνα εμφανίζει μείωση κατά 40 – 50% μέχρι τον Απρίλιο, όχι μόνο εξαιτίας του φόβου των ταξιδιωτών που ακυρώνουν μεμονωμένα, αλλά και γιατί ο προορισμός εξαρτάται κατά ένα μεγάλο βαθμό από συνέδρια και σημαντικές εκδηλώσεις που αναβάλλονται ή ακυρώνονται.
Ανέφερε επίσης και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ηλεία όπου στην Αρχαία Ολυμπία, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έλαβε με τη σειρά της μέτρα για τον κορωνοϊό, αποφασίζοντας την πραγματοποίηση της τελετής αφής της ολυμπιακής φλόγας χωρίς θεατές.
Όσον αφορά στα εποχιακά ξενοδοχεία, σημείωσε ότι μέχρι το Φεβρουάριο οι κρατήσεις κινούνταν σε ικανοποιητικούς ρυθμούς, όμως τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται υστέρηση (ευτυχώς όχι ακυρώσεις) και ενδεχομένως ο Μάιος να καταλήξει να είναι προβληματικός μήνας για τον τουρισμό.
«Οι πρώτοι που πρέπει να προστατευτούν είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι για να μην κλείσουν επιχειρήσεις και χαθούν θέσεις εργασίας» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «εκείνο που προέχει είναι να προλάβουμε δύσκολες καταστάσεις, εξασφαλίζοντας “κεφάλαιο κίνησης” στις επιχειρήσεις με μέτρα όπως είναι η αναστολή πληρωμών υποχρεώσεων προς το Δημόσιο, σε συνδυασμό με διευκολύνσεις που θα έχουν να κάνουν με το τραπεζικό σύστημα. Παράλληλα – ίσως μετά το Μάιο που αυξάνεται ο αριθμός των απασχολούμενων στον τουριστικό τομέα – θα μπορούσε να εξεταστεί κάποια άλλη μορφή στήριξης για τους εργαζόμενους” σημείωσε και τόνισε: «Για εμάς το πρώτιστο είναι να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας στο 100%. Για αυτό και το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι τα μέτρα (που ανακοίνωσε ήδη η κυβέρνηση) και να αφήσουμε να περπατήσουν οι επόμενοι μήνες, ώστε να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση».