Τοπικές Ειδήσεις

Γονείς στη Pόδο άρχισαν να λαμβάνουν την άδεια «ειδικού σκοπού»

Περίπου το 60% του προσωπικού του Δήμου Ρόδου εκτιμάται ότι θα λάβει άδεια ειδικού σκοπού στο πλαίσιο της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αντιδημάχου Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Καμπούρη.
Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου υπό την γενική γραμματέα κα Κυριακή Νικολαΐδου και με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Στράτου Καρίκη, Γιάννη Καμπούρη, Τηλέμαχου Καμπούρη, Τσαμπίκας Κιαχαγιά καθώς επίσης διευθυντών και προϊστάμενων των υπηρεσιών με στόχο την προσαρμογή στην εγκύκλιο του υπουργείου.
«Εξετάσαμε επιπλέον, ποια μέτρα πρέπει να λάβουμε πέραν από την ειδική άδεια που προβλέπεται να χορηγηθεί στους δημοτικούς υπαλλήλους με τέκνα κάτω των 15 ετών αλλά και σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Υπολογίζουμε ότι το 60-70% του προσωπικού του Δήμου θα λάβει την ειδική άδεια. Ο Δήμος Ρόδου θα λειτουργήσει κανονικά και θα εξυπηρετεί το κοινό απρόσκοπτα με το προσωπικό που θα απομείνει. Εάν όμως δεν υπάρχει επείγον αίτημα, εάν δεν επείγει κάποιο πιστοποιητικό, εάν κάποιο έγγραφο δεν πρέπει οπωσδήποτε να εκδοθεί στο διάστημα των 14 ημερών που διαρκούν τα προληπτικά μέτρα απομόνωσης, καλό θα ήταν να αποφεύγουν οι πολίτες να προσέρχονται στο Δήμο και στις κατά τόπους υπηρεσίες για να ζητούν την έκδοσή τους», είπε ο κ. Γ. Καμπούρης, ο οποίος σημείωσε παράλληλα ότι οι υπάλληλοι που βρίσκονται σε άδεια επειδή έχουν μικρά παιδιά ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, θα πρέπει να αποφεύγουν χώρους μαζικών συναθροίσεων και να επιδείξουν τη δέουσα υπευθυνότητα.
Σύμφωνα πάντα με τον κ. Καμπούρη, ήδη απουσιάζει με άδεια ειδικού σκοπού το 60% του προσωπικού των ΚΕΠ. Ειδικότερα, το ΚΕΠ στη Σορωνή λειτουργεί με ένα υπάλληλο, στην Κρεμαστή το υποκατάστημα του ΚΕΠ δεν λειτουργεί πλέον το απόγευμα, όπως και το ΚΕΠ στο Ροδίνι. Στην Ιαλυσό μόλις ένας υπάλληλος έμεινε στο ΚΕΠ και δύο έμειναν στο κέντρο της πόλης της Ρόδου που στεγάζεται στο κτήριο της Περιφέρειας. Κανένας υπάλληλος δεν έχει μείνει στο ΚΕΠ Αρχαγγέλου, η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί για το προσεχές διάστημα. Κανονικά λειτουργούν τα ΚΕΠ στην περιοχή Αγίων Αποστόλων και στη Μεσαιωνική Πόλη.
Οι δημοτικοί ανταποκριτές
Σημειώνεται ότι ενεργοποιείται άμεσα η υπηρεσία των δημοτικών ανταποκριτών σε κάθε δημοτική ενότητα (ένας τακτικός και ένας αναπληρωματικός). Οι δημοτικοί ανταποκριτές θα δέχονται τα τηλεφωνήματα ατόμων τρίτης ηλικίας, ΑμΕΑ κλπ, θα εκδίδουν τα πιστοποιητικά που αιτούνται και θα τα διανέμουν, αφού πρώτα ταυτοποιηθεί το άτομο που παραλαμβάνει το κάθε δικαιολογητικό. Η λειτουργία της συγκεκριμένης υπηρεσίας συνέπεσε τυχαία με τα προληπτικά μέτρα απομόνωσης που έλαβε η κυβέρνηση με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Πασχάλης Μιχάλης    22.03.2020 17:36

    Από πού θα προμηθευτούμε την άδεια ειδικού σκοπού, για σουπερμάρκετ.

Σχολιασμός άρθρου